Galileo

[KSP 1.3.0] Stock Visual Enhancements [v1.2.5.0]

2454 posts in this topic

Ckan is fine now, you need to complete remove the old version then reinstall.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm so in Love with this Mod, but still using 1.1.6 (conservative lazzyness). :confused:

So what are the big changes with the new 1.2.2? ...in a optical view, not technical.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If anyone wants to help out, i would deeply appreciate it

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Ach - moving question to SVE :P I seem to mix those acronyms a lot :blush:

Edited by Avera9eJoe

Share this post


Link to post
Share on other sites

With the last update, if I use one of your old Sunflare, it will appear huge and ugly. Where are the setting to make it smaller?

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, Nansuchao said:

With the last update, if I use one of your old Sunflare, it will appear huge and ugly. Where are the setting to make it smaller?

Find flareSettings and spikesSettings in the config of the old flare and edit these values in SVE_Settings.cfg under the GameData\StockVisualEnhancements

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recently returned from another kerbal break and decided to pick up where i left off on exploring Laythe.  I was greeted by this and just had to share it.  (Note: Your Laythe may look a little different.  I edited it to restore the old blue-green sky from older versions of SVE).

 

4 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

also, Ultra Res clouds would be good for people playing with rescales. With 6.4x, due to the rescale, clouds look quite pixelated from low orbit (but amazing from high orbit)

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, N70 said:

also, Ultra Res clouds would be good for people playing with rescales. With 6.4x, due to the rescale, clouds look quite pixelated from low orbit (but amazing from high orbit)

Are you using sigma dimensions?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Galileo said:

Are you using sigma dimensions?

yes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

2 minutes ago, N70 said:

yes

put this code into your Sigma cfg

@EVE_CLOUDS:FINAL
{
	@OBJECT,*
	{
		@altitude *= 0.3503
	}
    	@OBJECT
    	{
        	@settings
        	{
            		@_DetailDist /= #$@SigmaDimensions/Resize$
        	}
    	}
    	@OBJECT:HAS[@settings:HAS[~_DetailDist[]]]
    	{
        	@settings
        	{
            		_DetailDist = 2E-06
            		@_DetailDist /= #$@SigmaDimensions/Resize$
		}
	}
}

 

Edited by Galileo

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, Galileo said:

hput this code into your Sigma cfg


@EVE_CLOUDS:FINAL
{
	@OBJECT,*
	{
		@altitude *= 0.3503
	}
    	@OBJECT
    	{
        	@settings
        	{
            		@_DetailDist /= #$@SigmaDimensions/Resize$
        	}
    	}
    	@OBJECT:HAS[@settings:HAS[~_DetailDist[]]]
    	{
        	@settings
        	{
            		_DetailDist = 2E-06
            		@_DetailDist /= #$@SigmaDimensions/Resize$
		}
	}
}

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

On 4/23/2017 at 3:47 AM, maja said:

Find flareSettings and spikesSettings in the config of the old flare and edit these values in SVE_Settings.cfg under the GameData\StockVisualEnhancements

If anybody could please copy us the correct values for them I'd appreciate it immensely. I'm only getting a huge yellow ball with a buzzer haircut no matter which values I have.

Edited by lindemherz

Share this post


Link to post
Share on other sites

As much as I would love ultra HD cloud textures, I think that SVE is already using the most HD textures that can be found online... They're 8192x4096 and after all the research I've done I haven't been able to find a 'single' texture that is over that. Unity has even had problems with textures over 10k in the past.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Avera9eJoe said:

As much as I would love ultra HD cloud textures, I think that SVE is already using the most HD textures that can be found online... They're 8192x4096 and after all the research I've done I haven't been able to find a 'single' texture that is over that. Unity has even had problems with textures over 10k in the past.

Wasn't there ultra res textures in the past, or was that a different mod?

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, N70 said:

Wasn't there ultra res textures in the past, or was that a different mod?

the 8k clouds used to be called Ultra. I changed it to high because there is really nothing ultra about them

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

On 4/22/2017 at 3:17 PM, Nansuchao said:

With the last update, if I use one of your old Sunflare, it will appear huge and ugly. Where are the setting to make it smaller?

 

On 4/23/2017 at 1:47 AM, maja said:

Find flareSettings and spikesSettings in the config of the old flare and edit these values in SVE_Settings.cfg under the GameData\StockVisualEnhancements

 

If anybody could please copy us the correct values for them I'd appreciate it immensely. I'm only getting a huge yellow ball with a buzzer haircut no matter which values I have.

Here are the old sun flare/spike settings from the 'Sun.cfg' file found in SVE 1.6.1...

flareSettings = 0.6,1,1      
spikesSettings = 0.6,1,1

Copy those into the new 'SVE_Settings.cfg' file in your current SVE version (towards end of the config file where you see the following):

@Scatterer_sunflare:AFTER[scatterer]
{
    @Sun
    {
        %assetPath = StockVisualEnhancements/SVE_Scatterer/Sunflares/Sun
        %flareSettings = 0.7,1,0.35
        %spikesSettings = 0.7,1,0.35

...and you should get the old sun settings back.

The two texture files for the sun are:

sunFlare.png  
sunSpikes.png

....which I think you already copied over from your old SVE version.

I hope this helps and my instructions are accurate. @Galileo please correct if I am wrong on above, just trying to be a useful Jeb. :)

Edited by Red Stapler
2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, Red Stapler said:

 

Here are the old sun flare/spike settings from the 'Sun.cfg' file found in SVE 1.6.1...

flareSettings = 0.6,1,1      
spikesSettings = 0.6,1,1

Copy those into the new 'SVE_Settings.cfg' file in your current SVE version (towards end of the config file where you see the following):

@Scatterer_sunflare:AFTER[scatterer]
{
    @Sun
    {
        %assetPath = StockVisualEnhancements/SVE_Scatterer/Sunflares/Sun
        %flareSettings = 0.7,1,0.35
        %spikesSettings = 0.7,1,0.35

...and you should get the old sun settings back.

The two texture files for the sun are:

sunFlare.png  
sunSpikes.png

....which I think you already copied over from your old SVE version.

I hope this helps and my instructions are accurate. @Galileo please correct if I am wrong on above, just trying to be a useful Jeb. :)

I'm trying to use one of the old Galileo Sunflares from 1.6 version, that were amazing. 

Sadly the fix doesn't work, I have no idea why...

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, Nansuchao said:

I'm trying to use one of the old Galileo Sunflares from 1.6 version, that were amazing. 

Sadly the fix doesn't work, I have no idea why...

I'm sorry to hear that...I made those exact changes and it worked for me (old sunflare & settings now work in SVE 1.2.2).   Make sure you saved your edits...I can' tell you how many times I've edited a file and forgot to save/close before I re-started the game.  

I wish I had more info for you...good luck!!

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

5 minutes ago, Red Stapler said:

I'm sorry to hear that...I made those exact changes and it worked for me (old sunflare & settings now work in SVE 1.2.2).   Make sure you saved your edits...I can' tell you how many times I've edited a file and forgot to save/close before I re-started the game.  

I wish I had more info for you...good luck!!

Just doing another test, with a new MM cache, I copied over also the ghost settings. The weird thing is that it used to work flawlessly until the last SVE update. 

Edit: nothing, just a terrible yellow ball

Edited by Nansuchao

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

8 minutes ago, Nansuchao said:

Just doing another test, with a new MM cache, I copied over also the ghost settings. The weird thing is that it used to work flawlessly until the last SVE update. 

Edit: nothing, just a terrible yellow ball

I'll post the old sunflare tonight for you along with cfgs

Edited by Galileo
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah my sun is just a huge yellow ball now with a terrible glare. Galileo any chance you can post a copy and paste fix for those that aren't comfortable editing cfg. files?

Love your work and mods by the way. I know it's time consuming.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

56 minutes ago, frog352000 said:

Yeah my sun is just a huge yellow ball now with a terrible glare. Galileo any chance you can post a copy and paste fix for those that aren't comfortable editing cfg. files?

Love your work and mods by the way. I know it's time consuming.

Yeah I plan on posting it up within the next hour or so

Edited by Galileo
1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Galileo BTW I like your new flare. I just tuned down it's diameter to 0.4 (%flareSettings = 0.5,1,0.4) and now I'm content with it. I was using the yellow number four flare from your flare pack before.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.