Angel-125

[1.3] Mark One Laboratory Extensions (M.O.L.E.) v.1.7.2

388 posts in this topic

So I had an interesting idea the other day. Turns out the OMS Kit makes a *great* lander probe body/engine....

 

eZxpSKe.png

3 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Love these things :D

One feature request though... Would it be possible to give the tanks (either as a separate set, or a toggleable option), especially the adapter tanks (like the Titan Adapter Tank), a crew tunnel through the tank? So the tank would be a "long donut" sort of thing, where the middle would connect living spaces on either side?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 23.6.2017 at 7:35 PM, Angel-125 said:

It's not as intuitive as stock science for sure, and if you're familiar with Station Science, the LDEF parts work similarly. I actually built MOLE's science system when it appeared that Station Science was fading away. Fortunately it has new management :)

I still find it intuitive although I am not familiar with Station Science.

Talking of LDEF I have some feedback from my experience around an LKO science station. I have some contracts ongoing and had the respective LDEF modules aboard with a MOLE generating lab time. Contract requirements are all fullfilled but the last one to bring the experiment back to Kerbin. I tried to send it, tried to land it, the contract doesn´t check as done.

I read of someone who had a similar behaviour back in march. I wonder whether science contracts still don´t work as intended. As a workaround I thought of using the cheats marking the contract as completed.

As for the welding of docking ports I found a workaround too. I now use MOLE ports for docking vessels and USI Konstruction ports for welding for the moment. Works perfectly since the ports go poof once you welded them together and noone can see anymore which ports I used.

Currently I have only unlocked the junior construction ports  which look a bit fragile for larger station, so #don´ttellNASA. :wink:

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a weird behaviour. I cannot reconfigure the station logistics hub to take replacement parts, at least it doesn´t store any. However the mark one hab in hab mode says that it needs replacement parts though. With the titan storage tanks I wasn´t able to get any replacement parts stored either. I think the replacement parts are a USI-LS ressource since in my Testcopy of KSP with only MOLE installed it isn´t in listed ont the station logisics hub.

I also read in the USI-LS changelog that replacement parts are deprecated. "Removed all references to ReplacementParts as those are not being currently used" Unfortunately there is no explanation how LS works now.

Do I have to be concerned about my Kerbals´ health? Should I raise a github issue? I am a github newb but I will try my best.

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, dr_evil said:

I have a weird behaviour. I cannot reconfigure the station logistics hub to take replacement parts, at least it doesn´t store any. However the mark one hab in hab mode says that it needs replacement parts though. With the titan storage tanks I wasn´t able to get any replacement parts stored either. I think the replacement parts are a USI-LS ressource since in my Testcopy of KSP with only MOLE installed it isn´t in listed ont the station logisics hub.

I also read in the USI-LS changelog that replacement parts are deprecated. "Removed all references to ReplacementParts as those are not being currently used" Unfortunately there is no explanation how LS works now.

Do I have to be concerned about my Kerbals´ health? Should I raise a github issue? I am a github newb but I will try my best.

So, on checking mine in game, I don't see ReplacementParts as a thing for any of the MOLE stuff.  It's not used to reconfigure, none of the modules use them (including the hab in hab mode), and nothing can store them.  My habs use Material Kits or Equipment to reconfigure.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, dr_evil said:

I have a weird behaviour. I cannot reconfigure the station logistics hub to take replacement parts, at least it doesn´t store any. However the mark one hab in hab mode says that it needs replacement parts though. With the titan storage tanks I wasn´t able to get any replacement parts stored either. I think the replacement parts are a USI-LS ressource since in my Testcopy of KSP with only MOLE installed it isn´t in listed ont the station logisics hub.

I also read in the USI-LS changelog that replacement parts are deprecated. "Removed all references to ReplacementParts as those are not being currently used" Unfortunately there is no explanation how LS works now.

Do I have to be concerned about my Kerbals´ health? Should I raise a github issue? I am a github newb but I will try my best.

USI-LS support is out of date in my mods. Since I don't use it, I rely on the community to keep the USI-LS module manager patches up to date. If someone wants to make sure they're all current, I accept pull requests. :)

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Krakatoa said:

So, on checking mine in game, I don't see ReplacementParts as a thing for any of the MOLE stuff.  It's not used to reconfigure, none of the modules use them (including the hab in hab mode), and nothing can store them.  My habs use Material Kits or Equipment to reconfigure.

Thanks for checking Krakatoa. Do you use the USI-LS mod?

2 hours ago, Angel-125 said:

USI-LS support is out of date in my mods. Since I don't use it, I rely on the community to keep the USI-LS module manager patches up to date. If someone wants to make sure they're all current, I accept pull requests. :)

I would gladly do it but I have no clue how and I don´t wan´t to poke the Kraken. Not yet, Maybe one day. :confused:

Share this post


Link to post
Share on other sites
58 minutes ago, dr_evil said:

Thanks for checking Krakatoa. Do you use the USI-LS mod?

I would gladly do it but I have no clue how and I don´t wan´t to poke the Kraken. Not yet, Maybe one day. :confused:

I don't use any LS mods, that's true.  I think I know what needs to change in the patch, though, for it to accept MKs or Equipment, if you like that option.

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, Krakatoa said:

I don't use any LS mods, that's true.  I think I know what needs to change in the patch, though, for it to accept MKs or Equipment, if you like that option.

Best to use MaterialKits so that users who have both my mods and USI mods have less mental switching to do.

Share this post


Link to post
Share on other sites
45 minutes ago, Angel-125 said:

Best to use MaterialKits so that users who have both my mods and USI mods have less mental switching to do.

Alright.  I don't use LS, so I can't test it (very sorry), but made PR #19 to change all ReplacementParts to MaterialKits in the MM patch.  Hope it helps.

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, Krakatoa said:

Alright.  I don't use LS, so I can't test it (very sorry), but made PR #19 to change all ReplacementParts to MaterialKits in the MM patch.  Hope it helps.

Thanks! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
44 minutes ago, Krakatoa said:

Alright.  I don't use LS, so I can't test it (very sorry), but made PR #19 to change all ReplacementParts to MaterialKits in the MM patch.  Hope it helps.

Thank you Krakatoa, you´re the man!:rep:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just as some background, ReplacementParts were part of an old wear mechanic in USI-LS. They were an invisible resource that was slowly depleted over time, and as they were depleted, LS parts became less efficient. If I remember right, they were created directly from MaterialKits when maintenance (another USI function) was done. That was the only use for ReplacementParts. I've been on a KSP hiatus (except the forums. Gotta get my fix) so I haven't had a chance to look at MOLE, but ideally there shouldn't be any mention of ReplacementParts in USI-LS configs. With the exception of some MKS specific parts, wear is all but removed as a USI-LS feature.

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now