Booots

[1.2.2] ReCoupler - Monocouple your bicouplers!

61 posts in this topic

It's done! I added a GUI, added compatibility for CLS, and fixed the last of the annoying bugs. Soo... It's time for a release! I made a thread over in the Release forums, so feel free to check it out over there!

 

5 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, jbwagner said:

CKAN link to spacedock.info is adding a 'v' in front of the version and is causing errors with download.  Actual link: https://spacedock.info/mod/1250/ReCoupler/download/1.0.0  Link CKAN is using: https://spacedock.info/mod/1250/ReCoupler/download/v1.0.0

@linuxgurugamer, how would I go about fixing this? I ask because you merged the first CKAN pull request and I'm not familiar at all with CKAN.

What happened is I updated it with a v1.0.0 version number, realized I had broken my numbering convention, updated it again without sending the notifications to followers, and deleted the v one.

Share this post


Link to post
Share on other sites
52 minutes ago, Booots said:

@linuxgurugamer, how would I go about fixing this? I ask because you merged the first CKAN pull request and I'm not familiar at all with CKAN.

What happened is I updated it with a v1.0.0 version number, realized I had broken my numbering convention, updated it again without sending the notifications to followers, and deleted the v one.

We will need to do an epoch to deal with it.

Is the current convetion correct?

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, linuxgurugamer said:

We will need to do an epoch to deal with it.

Is the current convetion correct?

Yes. 1.0.0 is the correct one (no 'v'). Sorry about this. :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, I'm doing it now, although next time, please increment the version if you can

It's fixed

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, linuxgurugamer said:

Ok, I'm doing it now, although next time, please increment the version if you can

Will do. Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, Rodger said:

And re the future plans for a decoupler that uses fairings for fake-connections, it wouldn't just be useful for engine fairings/decouplers - a few parts use different 'fairings' on multiple nodes to give choices for different visual options, which doesn't currently work:
uhSlDSV.png

EG: the missing end caps on the mini-trusses, and the rounded white corner parts on the right side are actually 6 point hubs which change depending on how many nodes are used, the yellow-highlighted one should be a 90° joiner like the topmost two are.

@Rodger, what mod are those mini-trusses from? I have the 6-sided nodes working in flight now, but not in the editor... :/

Edited by Booots

Share this post


Link to post
Share on other sites

Those are from MKS, which has a few other multi-node parts too (the 'tundra' hubs would be nice to have working esp), and yeah the adaptive nodes are KPBS as I guess you worked out lol

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Rodger said:

Those are from MKS, which has a few other multi-node parts too (the 'tundra' hubs would be nice to have working esp), and yeah the adaptive nodes are KPBS as I guess you worked out lol

Thanks! I've got them both working in flight and the MKS ones sort of working in the editor. I'm not really sure what's the issue with the KPBS ones is in the editor. RoverDude used the stock ModuleStructuralNode which, while not being documented or open source, has specific functions to spawn and despawn the model, so that's handy. KPBS just checks if the AttachNode has an attachedPart - which I do set, but I guess it checks differently in the editor? It works in flight, at least, so that's nice, but if I don't figure it out by next week I'll ping the author and get advice.

The MKS ones also don't disappear again in flight if they ReCoupler joint is removed (they do in the editor), but that's also minor. I'm away for the weekend, but I'll keep working on them on Monday along with any other bugs that come up.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This turned out to be much trickier than I thought. But I think it's good to go now. I had to re-do a bunch of the in-editor code, but that's okay because I was never really happy with it. It's still super hacky, but as long as nobody else tries the sort of trickiness I'm doing to make circular structures it should* be alright. If anyone runs into problems with attach nodes not reappearing, please let me know.

Now that it's working reliably in editor and in flight for me, I've put out an update. So @Rodger, give it a go! :)

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now