blizzy78

[1.2.0] Toolbar 1.7.13 - Common API for draggable/resizable buttons toolbar

1539 posts in this topic

On 3/14/2017 at 8:17 PM, Teilnehmer said:

How do I reorder the buttons inside a folder?

Use the Settings button in the Blizzy Toolbar.  Left-click and drag the button to move.  When done, then click the Settings button again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

9 hours ago, Apollo13 said:

Use the Settings button in the Blizzy Toolbar.  Left-click and drag the button to move.  When done, then click the Settings button again.

Could you please provide some screenshots?

The ‘Unlock button order’ button in the toolbar settings doesn’t work for folders, at least, for me.

Edited by Teilnehmer

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, Teilnehmer said:

Could you please provide some screenshots?

The ‘Unlock button order’ button in the toolbar settings doesn’t work for folders, at least, for me.

I misunderstood.  I thought you wanted to rearrange the buttons ingame.  Never mind

Share this post


Link to post
Share on other sites
45 minutes ago, XSparrow said:

Update für 1.2.2 ?

It works.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I know you're only trying to help, but it still doesn't answer the question though.

XSparrow, no, there has not been an official update for 1.2.2. I can only guess the author thinks it's not needed. Good luck.

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 hours ago, OldLost said:

I know you're only trying to help, but it still doesn't answer the question though.

XSparrow, no, there has not been an official update for 1.2.2. I can only guess the author thinks it's not needed. Good luck.

It apparently is needed actually. (doing this since it wont let me insert an image).

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Wolfwood said:

It apparently is needed actually. (doing this since it wont let me insert an image).

Just because there's an error message doesn't mean it won't work

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seconded - you can safely ignore that warning.  The version checker is just a dumb bot - it just checks if the "approved for" version number in the mod is the same as the current version number. It doesn't do any sort of compatibility analysis.  In this case, the author never bothered to update that "approved for" field.  

2 people like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 02/04/2017 at 6:34 AM, OldLost said:

I know you're only trying to help, but it still doesn't answer the question though.

It doesn't literally answer the question, but it does provide the necessary information - it works.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/4/2017 at 7:34 AM, OldLost said:

I know you're only trying to help, but it still doesn't answer the question though.

XSparrow, no, there has not been an official update for 1.2.2. I can only guess the author thinks it's not needed. Good luck.

 

17 hours ago, Wolfwood said:

It apparently is needed actually. (doing this since it wont let me insert an image).

 

48 minutes ago, damerell said:

It doesn't literally answer the question, but it does provide the necessary information - it works.

 

Lol, I didn't intend to sound rude. I just gave a simple answer to a simple question. I'm sorry if I was unclear or rude.

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, Nansuchao said:

Lol, I didn't intend to sound rude. I just gave a simple answer to a simple question. I'm sorry if I was unclear or rude.

I thought you were entirely clear and usefully so (and not rude).

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

You can stop the error message by editing the "Toolbar.version" file to

 

...

"KSP_VERSION_MAX": {
        "MAJOR": 1,
        "MINOR": 2,
        "PATCH": 99,
        "BUILD": 0
    }
}

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, I got a small problem with the toolbar, I got the most recent version and I'm playing KSP 1.2.2

My problem:

I can use the toolbar everywhere exept the KSC-screen. It just wont appear there for me. It occasionaly does but - well that's not really a help.

Also when using mechjeb it sometimes won't show its buttons in flight but that could be a mj problem.

 

So, if someone can help it would be aprecciated.

cheers.

Share this post


Link to post
Share on other sites
44 minutes ago, maculator said:

I can use the toolbar everywhere exept the KSC-screen

no problems here. Try a re-install

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

It was a fresh install with only mechjeb, x-science, module manager, waypointmanager, dockingport alignment indicator, alarmclock, custom config and rcs build aid (all freshly downloaded).

Only thing that's different is that I used my science szenario from a previous save to not loose my precious reports.

But I will test it on a really fresh install this evening and report back. And if it stil refuses to work I'll also provide logs of course.

cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

@maculator you might also want to check toolbar-settings.dat in the GameData folder, perhaps the settings for SPACECENTER got borked.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Hmpf doesn't seem to work for me.

This is the toolbar-settings.dat after a clean install and I only visited the tracking station to see if it works there and activated waypoint manager.

Spoiler

toolbars
{
	SPACECENTER
	{
		toolbar_1544632832
		{
			x = 300
			y = 300
			width = 250
			height = 38
			autoHide = False
			drawBorder = True
			useKSPSkin = False
			buttonOrder = 
			visibleButtons = 
		}
	}
	TRACKSTATION
	{
		toolbar_1990934903
		{
			x = 300
			y = 300
			width = 250
			height = 38
			autoHide = False
			drawBorder = True
			useKSPSkin = False
			buttonOrder = 
			visibleButtons = WaypointManager.button
		}
	}
	MAINMENU
	{
		toolbar_1544632832
		{
			x = 300
			y = 300
			width = 250
			height = 38
			autoHide = False
			drawBorder = True
			useKSPSkin = False
			buttonOrder = 
			visibleButtons = 
		}
	}
}

 

But I don't see the button in the KSC menu...

 

Edit:

Screenshots:

Spoiler

This is right after starting a new career:

Zqu4u1A.png

 

This is 2sec later in the tracking station:

XQQ9ibq.png

And here is my log:

https://github.com/maculator/Crafts/blob/master/KSP1.2.2x65LogPS.txt

 

Edit:

[FIXED]

Fix: I went to the alarmclock settings and told her to only show in the toolbar, this made the icon appear. And after a hickup (didn't save position and moved it infront of the stocktoolbar) it now works.

Edited by maculator

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Sooo it's fixed and works, but since @cake>pie pointed me to the settings I now checked them again and I noticed that I have three entries in there fo the KSC scene:

Spoiler

	MAINMENU
	{
		toolbar_1544632832
		{
			x = 1677
			y = 39
			width = 38
			height = 81
			autoHide = True
			drawBorder = False
			useKSPSkin = False
			buttonOrder = 
			visibleButtons = KerbalAlarmClock.btnToolbarIcon,ScienceChecklist.checklist_button
		}
		toolbar_650066957
		{
			x = 1677
			y = 233
			width = 38
			height = 213
			autoHide = True
			drawBorder = False
			useKSPSkin = False
			buttonOrder = __TOOLBAR_INTERNAL.configureVisibleButtons,KerbalAlarmClock.btnToolbarIcon,ScienceChecklist.checklist_button,ScienceChecklist.status_button,WaypointManager.button,DockingAlignment.dockalign
			visibleButtons = DockingAlignment.dockalign,KerbalAlarmClock.btnToolbarIcon,ScienceChecklist.checklist_button,ScienceChecklist.status_button,WaypointManager.button,MechJeb2.MechJeb2MenuButton
		}
		toolbar_234296577
		{
			x = 1677
			y = 456
			width = 38
			height = 312
			autoHide = True
			drawBorder = False
			useKSPSkin = False
			buttonOrder = __TOOLBAR_INTERNAL.configureVisibleButtons,MechJeb2.Ascent_Guidance,MechJeb2.Maneuver_Planner,MechJeb2.Maneuver_Node_Editor,MechJeb2.Landing_Guidance,MechJeb2.Docking_Autopilot,MechJeb2.Rendezvous_Autopilot,MechJeb2.Rover_Autopilot,MechJeb2.Spaceplane_Guidance,MechJeb2.Translatron
			visibleButtons = MechJeb2.Ascent_Guidance,MechJeb2.Docking_Autopilot,MechJeb2.Landing_Guidance,MechJeb2.Maneuver_Node_Editor,MechJeb2.Maneuver_Planner,MechJeb2.Rendezvous_Autopilot,MechJeb2.Rover_Autopilot,MechJeb2.Spaceplane_Guidance,MechJeb2.Translatron
		}
	}

 

Now again it works just fine but I wouldn't be a propper KSP player if wouldn't wonder why this is the way it is...

Does anybody know?

 

Edit:

So by looking at the position of the toolbars I could tell that only the first one is the correct one and I deleted the others ... nothing dramatic happend

Edited by maculator

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Now I just got a low fps issue in map view, log says:
 

ArgumentException: Getting control 0's position in a group with only 0 controls when doing Repaint
Aborting
  at UnityEngine.GUILayoutGroup.GetNext () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at UnityEngine.GUILayoutUtility.BeginLayoutArea (UnityEngine.GUIStyle style, System.Type layoutType) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at UnityEngine.GUILayout.BeginArea (Rect screenRect, UnityEngine.GUIContent content, UnityEngine.GUIStyle style) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at UnityEngine.GUILayout.BeginArea (Rect screenRect, UnityEngine.GUIStyle style) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at Toolbar.Toolbar.drawToolbarBorder () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at Toolbar.Toolbar.draw () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at Toolbar.ToolbarManager.OnGUI () [0x00000] in <filename unknown>:0 
 
(Filename:  Line: -1)

A few minutes later the game crashed in flight mode view...

I crosspost this issue to

Logs:
https://www.dropbox.com/s/ze6xtn99so20qaa/2017-05-08-1 KSP.log.7z?dl=0

Edited by Gordon Dry

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 04/05/2017 at 2:35 PM, maculator said:

Hi, I got a small problem with the toolbar, I got the most recent version and I'm playing KSP 1.2.2

My problem:

I can use the toolbar everywhere exept the KSC-screen. It just wont appear there for me. It occasionaly does but - well that's not really a help.

Also when using mechjeb it sometimes won't show its buttons in flight but that could be a mj problem.

 

So, if someone can help it would be aprecciated.

cheers.

Hi, i have exactly the same problem here.

Don't know why exactly ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

You need a mod that is in the stock toolbar but can be switched to use blizzys.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Which "stock toolbar" in the menu ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@msnbcorp What @maculator means is that you need to have mods installed that actually provide toolbar buttons. Toolbar is designed as to not appear in a scene (Space Center, Tracking Station, Flight/Map View) if there are no mods providing said buttons. A nice anti-cluttering feature. :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hun i think his response is more about the solution he found upper in the topic. Ok, but it's a vere temporary solution :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.