Page 1 of 238 1231151101 ... LastLast
Results 1 to 10 of 2375

Thread: [1.0.4] Kerbal Engineer Redux - v1.0.18.0

  1. #1
    Professional Nutter
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    England
    Posts
    334

    [1.0.4] Kerbal Engineer Redux - v1.0.18.0

    Kerbal Engineer Redux
    Version 1.0.18.0


    This plugin will allow you to view important statistics about your ship whilst building it and in flight.

    Note that by default KER runs using a career unlock system. This means that when in career mode it will require either an Engineer skilled Kerbal, an Engineer Chip/ER7500 part placed on the vessel or a level 3 tracking station to work in flight. Unless one of these three conditions is present, the KER icon will be disabled and greyed out in flight. This mode is completely optional though, and by clicking on "Settings" on the Kerbal Engineer Redux window in the editor, you may change its mode from "Career" to "Partless".

    Learn about the HUD system with KSP-TV streamer "ShimmyTheJJ":
    KSP Quick Tutorial - Kerbal Engineer HUD Config


    Download from CurseForge
    GitHub Repository

    Fully compatible with the KSP-AVC Plugin and all software supporting the '.version' file format.

    This mod includes version checking using MiniAVC. If you opt-in, it will use the internet to check whether there is a new version available. Data is only read from the internet and no personal information is sent. For a more comprehensive version checking experience, please download the KSP-AVC Plugin.

    Online ReadMe & Change Log

    Licensed under the GNU General Public License v3.



    Special Thanks
    Padishar - Updated fuel simulation logic.
    Duxwing - Copy editing part descriptions and more.
    mic_e - Impact calculations.
    Keptin - For creating the tape drive model! (animation module was by me)
    MrPwner - For supplying an awesome part model for use with this plugin! (EngineerChip)




    DONATIONS

    Completely voluntary, absolutely amazing, and really does help me out a lot!

    Last edited by cybutek; 14th July 2015 at 20:28.

  2. #2
    Spacecraft Engineer
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Some lightyears from Kerbin
    Posts
    229
    Nice! Been waiting for this!
    No more manually calculating Delta-V's!
    I guess the original model would give licensing issues?
    Anyway, thank, you.

    Also, welcome to the forums

  3. #3
    Spacecraft Engineer maro's Avatar
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    Wien
    Posts
    173
    wow !!
    thats what everybody needs !

  4. #4

    Thanks so much for working on this, it looks great!

    Edit:
    Cannot reproduce my own problem with the command module. Sorry about that.
    Last edited by Einshrek; 29th August 2012 at 04:19.

  5. #5
    Professional Nutter
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    England
    Posts
    334
    I can't seem to replicate this bug. Does it only happen on one type of command module, one associated with another mod pack etc.? Was the ship directly behind the window by any chance? There is a slightly bug where you can click through the window on anything behind in the building environment.

  6. #6
    I hope you also plan to address the Advanced Brakes function - I found that as useful as the engineering computer!

  7. #7
    Professional Nutter
    Join Date
    Jul 2012
    Location
    England
    Posts
    334
    That could definitely be done. It is very early works at the moment, but anything is possible. Another feature which has been mentioned is the ability to use the engineer within a flight, to show ship and orbital statistics without the need for MechJeb. Using a part that can be placed on top the command pod which a parachute can then be attached to.

  8. #8
    Quote Originally Posted by Einshrek View Post
    Thanks! I have not yet fully tested it, but a minor bug, when attached to the command module, every part behaved as if being the command module (clicking allowed you to move the entire craft, nothing could be deleted).

    Thanks so much for working on this, it looks great!
    I've encountered this glitch before in situations completely unrelated to this mod, but just to clarify that it's not a problem with this mod you should fumble around with the shift key a bit to get things working again. Shift+clicking the entire craft, moving it, then placing it again should reset whatever causes the jam.
    Quote Originally Posted by Candre View Post
    Wait a minute, Nova's administering a Rorschach test! He's an undercover psychologist!

    Mod Edit: Fixed Spoiler Tag - Kaufman
    Noob Edit: Thanks Kaufman

  9. #9
    Why don't you use the original Engineer model, I bet neither jhulthgre nor the designer Evolution have problems with it being used, as long as you mention the original.

  10. #10
    Spacecraft Engineer
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Some lightyears from Kerbin
    Posts
    229
    I made this
    [Spoiler: image]
    Has a low and highres texture in the texture folder, lowres is standard.
    All this needs is the plugin from the official download.

    I also sent this to cybutek.

Page 1 of 238 1231151101 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •