BerthNerd

Members
  • Content Count

    32
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

1 Follower

About BerthNerd

  • Rank
    Rocketeer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. I have a question concerning the WIP 1.6.1 installation guide: What do the symbols next to the lists in the guide stand for? I see stars, thumbs up, i symbols and warning symbols. What do those represent? Second question concerns the backports: Are those supposed to get some download links for the modified versions of those mods? Are the links given in the golden spreadsheet applicaple for usage here? If I can figure out the correct installation, I look forward to a new RP-1 game to play. Thanks a lot guys for such a great tool to play and nerd.
  2. Was something changed to the Version of RO that Ckan tries to install? I am running KSP 1.3.1, but Ckan shows RO as only being compatible with KSP 1.4.5 Just yesterday I still saw it in the list of available and compatible mods, but no more. Only when including the incompatible mods in the list it is shown, but not installable.
  3. Is there any RP-0 usable mod for non-round tanks in changeable sizes? I find it quite hard to build nice looking satellites with the round tanks if the comsat payload requirements get quite high. Same is true for some space probes or lander stages. Do you guys know something that works with real-fuels?
  4. Hey guys, not sure where is the right place to ask, but are there some mods that work reasonably well with 1.3.1 RP-1 for lategame ISRU? Especially stuff like a Sabatier reactor for methane, or stuff to mine ice and electrolyse it into Oxygen and Hydrogen. Would be great to know, as I am now slightly past apollo era and would find it nice to create a scenario where people listened to Robert Zubrin and made Mars-Direct a reality.
  5. Changing the download region didn't help either. I did receive a 1.3.1 install folder from a friend, and that works as long as I'm not launching the game via steam. Is a bit annoying, but for now it works. I also experienced some other weird stem behavior: After installing the game, it has downloaded said 2161 files as it should, but when I try to launch the game it pulls an update where the download is stuck at 0% for a minute, before it starts the game in its corrupted state. However, after uninstalling the game from steam, then deleting the rest of the install folder, then putting the correct folder I got from my friend, and then installing it again in steam, it recognizes that the game is installed, doesn't download any new files and works.
  6. By now I also tried reinstalling steam, and uninstalling the Windows updates from the last days, but am still getting the same results. It appears to be a problem on the side of steam, as when I check which processes are accessing the folder when I try tro validate the files and download them again, steam.exe is the only process showing. However, it does also show lots of files that steam.exe tried to create, but throws an error message "name not found" those are mostly for parts and other things in the GameData/squad folder, but also some scripts in the basedir. I mainly seems to not like .cfg files. If it helps, I uploaded a logfile from the Windows process monitor. https://www.dropbox.com/s/y80lnk1ljxmw9ni/Logfile.PML?dl=0 it can be opened with the process monitor that was linked by 4x4cheesecake: https://docs.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/procmon
  7. I checked the install folder. The localization folder is completely empty, buildID.txt and buildID64.txt are however there. On verifying the local game files through steam, it comes up with 400 files that need to be reacquired. Also the problem seams to be version unrelated. At least the newest version is getting the same problem.
  8. I did reboot the system, the defender process is no longer shown, only steam.exe on validating local files and ksp.exe om starting the game.
  9. Adding /steamapps/common/ as folder, as well as steam.exe as process to the Windows Defender exceptions list, but it did not work.
  10. Apparently it's a newer version of Windows defender, that came with an update my computer installed last night. I'll try to find which part of it I got to temporarily disable.
  11. There are four things listed that affected the folder, steam.exe, after redownloading the files, explorer.exe from time to time, ksp_x64.exe after I tried to start the game, and scattered between all that is MSMpEng.exe which seems to be a part of windows defender, which I thought I deactivated earlier for testing, but apparently not the right parts.
  12. Well, add a new case to that list I am not using any twitch/curse launcher, just a normal steam installation. deactivating my antivirus program didn't help, I even tried the windows defender, but no result.
  13. After running a modded KSP install for a while, I decided to reinstall everything. I completely deleted the installation folder and also uninstalled it from steam to do a clean fresh install to start modding again. However, I can't even get the base game running anymore. I'm trying to run v1.3.1, but other versions don't work either. What I am getting is, that in the loading screen, I don't get the loading screen hints, but instead a #autoLOC with some number behind it. The game is then stuck in loading screen and doesn't get to the menu. Revalidating the files through steam just lead to 400 files being redownloaded, but the same issue persists. output_log: https://www.dropbox.com/s/nosx86mvzxkhxd4/output_log.txt?dl=0 I don't really have any experience in reading those, so any help would be appreciated.