Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'lag'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • The Daily Kerbal
  • Kerbal Space Program 2
    • KSP 2 Discussion
    • KSP 2 Dev Diaries
  • General KSP
    • KSP Discussion
    • Suggestions & Development Discussion
    • Challenges & Mission ideas
    • The Spacecraft Exchange
    • KSP Fan Works
  • Community
    • Welcome Aboard
    • Science & Spaceflight
    • Kerbal Network
    • The Lounge
  • Gameplay and Technical Support
    • Gameplay Questions and Tutorials
    • Technical Support (PC, unmodded installs)
    • Technical Support (PC, modded installs)
    • Technical Support (PlayStation 4, XBox One)
  • Add-ons
    • Add-on Discussions
    • Add-on Releases
    • Add-on Development
  • Making History Expansion
    • Making History Missions
    • Making History Discussion
    • Making History Support
  • Breaking Ground Expansion
    • Breaking Ground Discussion
    • Breaking Ground Support
  • International
    • International
  • KerbalEDU Forums
    • KerbalEDU
    • KerbalEDU Website

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website URL


Skype


Twitter


Location


Interests

  1. I tend to run fairly heavily modded games, as ive exhausted the stock game and i need more to enjoy it and challenge me. However, with modded installs i tend to run into performance issues sometimes. I have a pretty decent pc, ryzen 5 2600, 2070 super, 16gb 3200mhz ram. With the stock game i can run it at max settings over 100 fps, but with modded installs it tends to to down, which is fine, but not as low as it is sometimes. With ksp being pretty cpu dominant, and single threaded at that, i imagine graphics mods wont affect me that much? As i have a powerful gpu with 8gb vram, and 1
  2. Hi guys, i have the problem that my game lose fps when i build rockets/ ships with more than 200 parts .. not in VAB but when i wanna launch my vessel it becomes unplayable for me i installed 133 mods .. yeah its a lot i know .. but i've played games with much better graphic and way more mods installed. my pc specs: intel core i5-3550 (4 cores with each 3,30 Ghz) 24 GB Ram Nvidia Geforce GTX 960 (Gigabyte 4 GB GDDR5) KSP just uses 30 -40% of my cpu, 6 - 12GB Ram and round about 15% of my gpu i already tryed to lower the grapics and the physics settings of the game. but
  3. I only have 8 gigabytes of RAM, and KSP uses up 7.5 gigabytes normally. Whenever I build big ships or go into high physics warp, it starts having to swap about 1 gigabyte, which really lags the game. Are there any settings in KSP that I can adjust that could potentially decrease the RAM usage? I have one mod, Restock. Edit: P.S. I am on macOS.
  4. For some reason when as I enter duna's atmosphere with a space plane (any space plane small and large) my fps starts to tank until I reach 8km from the surface then my computer just dies and my fps just drops to almost nothing and makes the game almost unplayable. I have tried this with task manager up and it doesn't seem to be a hardware problem. The only mods I have installed are some visual enhancement mods like scatterer, EVE, SVE, Real Plume and also some others like Ampyear, Chatterer, Mechjeb, and Kerbal Engineer. I have also recently tried uninstall kopernicus wich did
  5. For some reason when as I enter duna's atmosphere with a space plane (any space plane small and large) my fps starts to tank until I reach 8km from the surface then my computer just dies and my fps just drops to almost nothing and makes the game almost unplayable. I have tried this with task manager up and it doesn't seem to be a hardware problem. I don't think it is mod related (maybe) Also I have landed on duna before in this via Apollo style craft and there was no lag it seems to only be caused by vessels with wing parts. Also this doesn't happen on kerbin or Laythe or anywhe
  6. video: https://filebin.net/wet1duiw5aovlm0a et my channle: https://kerbalx.com/johnny20061234
  7. Hey all. First post here and a KSP enthusiast albeit, a newb. So to start off, I admit I have a weaker computer: a 2015 MacBook air with just 4 GB RAM and 1.6 ghz intel i5 I believe... possibly an i7. KSP ran fine at first with the usual expected occasional slowdown. I added a few mods over the last week:: EVE, Kerbal Engineer Redux, MechJeb, some other atmospheric graphic enhancements like planet shine, I can't remember them all right now but can get a list if needed. I also have placed about 10 satellites and space stations in various orbits. (I originally had three satellites fo
  8. The title says it all, I'm having a huge fps drop when I look to the surface of Duna, there is no lag on the map screen and the the fps start to drop at below 70km of altitude. The lag only happens on Duna, on Kerbin and other bodies the game runs normally. I'm using kerbal 1.6 with no mods and the turned down almost every graphics settings. My system: Intel Core i3-3110M @ 4x 2.4GHz 4GiB of RAM Intel HD Graphics 4000 Kubuntu 18.04 (Linux)
  9. I just recently made a large modded install of KSP (1.5) after a long break and the game usually runs fine even with 120 mods. (32gb Ram, GTX 1060, i5 7600k). The problem I'm having now is when ever I'm in the VAB and place down more then one command module, or any other part with crew space, the games frame rate drops down to sub 10. The memory usage maxes out to the point where it's unplayable. As far as I know all my mods are up to date and the only pre 1.4.x mods are just part mods. Log: https://ptb.discordapp.com/channels/408786446535884815/408786446535884818/506911935707611157
  10. So I have a decent computer but there is still a slow frame rate. I have 64 bit , 8 GB DDR3 Ram, Windows 10, Intel i5-2400, but no GPU or Video Card (pretty sure that is the problem). So can anyone tell my what is causing the slow frame rate and/or how to fix it?
  11. (I don't know which section to put this on put I think this may be most relevant to this topic) So some people like me play ksp on low end computers. You may have a hard time with lag and performance in general. I have a solution for you guys. I found a Graphics Card that will get your FPS from 10 fps up to 70 fps. I know the frustration of playing with 10 fps on any game. But the GT 710 is good enough to get 70 fps. I recently got it because of that and I had a freaking NVS 300 with only 512 MB DDR3. I specifically got the MSI 2GB one and at times I got 100 fps. I even put it in all
  12. I am doing a manned mission to Duna and back. I have only one mod installed, which is Kerbal Alarm Clock. Here is my problem: when I am looking out into space from Duna orbit, FPS is excellent. When I look at Duna's surface, FPS crashes down to about 3 FPS. Here are my graphics settings: My "Max Physics Delta-Time per Frame" is 0.04; I have tried lowering it to 0.03 and even tried 0.12, and all attempts have resulted in no improvement. My computer specs: CPU: Intel i3-3120M (4 cores, 2.5 GHz) Integrated graphics (Intel HD 4000) 6 GB RAM OS: Xubuntu 1
  13. Ever since the "Big patch" to fix everything my experience has actually gotten much worse. Not much seems to have been fixed and more things have broken. This is a list of some of the issues I'm still having. Cant recover craft - I can no longer recover my ANY of my rockets or anything. Before the patch I could recover everything. I could fly to mun, land, take science and then recover. Not anymore. I'm stuck. Is this a fix? Was this how the game was supposed to be? I've never played any KSP other than enhanced so I don't know. Laaaaaaag - After reverting to build after a failed l
  14. Since the game finally got released I jumped on it like a hungry dog does with food. Rockets is like olden days, never getting them of the ground or losing control and kerbal death, planes work well but only when I make my own wacky designs. So after playing a long time it starts to get irritating that flying my planes (or any other craft with 20+ parts) the game gets super Laggy with every 10-20 seconds stutter. Am I right to say that the Unity 5 engine came after the 1.2 release of pc (enhanced edition is 1.2 version)? I know that porting isn't easy, but does anyone have
  15. Normally I'm fairly good at doing some basic debugging and problem solving, but as of late (I'm not quite sure what caused it) my debugging console is always completely blank and I don't have much experience with reading the output logs. Only recently I have started getting huge spikes in ram usage and freezing / crashing, and I can't figure out why. These lag spikes have been happening in almost every part of the game, including the main menu, but it seems to be the worst in the VAB. I have 16 gbs or RAM so I don't believe thats the problem, and I'm sure my i5 7600k and 1060 6gb i
  16. Recently I found a strange bug - I've noticed that I have 30 less FPS with the same craft on a runway in career mode comparing to sandbox. I run heavy modded install, so I investigated mods could be involved in this (contract configurator, strategia, etc.) But even without mods influencing career directly performance drop was the same. Wasted several hours and found a culprit - it's building levels! Enabled cheat and maxed out space center - +30FPS gain.. Funny thing that it's happening with only runway (and does not depend on level of runway) in view and without other buil
  17. Hello everyone. This is a very simple "mod", more of a patch, which will help the lag when looking at the ocean from space. This doesn't fix lag at sea level, as the ocean lag is purely dependent on your hardware, so don't expect it to be 100% gone. This patch works by lowering the ScaledVersion and PQS fadeStart, fadeEnd and deactivateAltitude. The ocean completely unloads at 70,000, when you get to space in this patch. Before, it was 160,000. DEPENDENCIES: Kopernicus: https://github.com/Kopernicus/Kopernicus/releases/tag/release-1.3.0-2 ModuleManager: https://ksp.sarbia
  18. I need help because ksp is very slow. I made the setting minimum but I am still getting a lot of lag please help. PC specs: Operating System Windows 7 Professional 64-bit SP1 CPU Intel Core 2 Duo E8400 @ 3.00GHz 39 °C Wolfdale 45nm Technology RAM 8.00GB Dual-Channel DDR3 @ 531MHz (7-7-7-20) Motherboard Hewlett-Packard 3048h (XU1 PROCESSOR) Graphics E2242 ([email protected]) Intel Q45/Q43 Express Chipset (HP) Intel Q45/Q43 Express Chipset (HP) Storage 232GB Seagate ST3250318AS ATA Device (SATA) 29 °C Optical Drives
  19. is there any way to improve my FPS ? my FPS is 7~4 while launch in 'SVE ed' bodys. I would like to know how to increase FPS by changeing setting or installing mods that will help with my FPS. (I don;t want to delete SVE or Scatterer) OS: windows 10 CPU: i5 6400 @ 2.71Gh (3.25 when overclocked) GPU: HD 530 (512mb vram) RAM: 8gb p.s. (i have 23 more mods) tell me if you need any more info
  20. i have a craft with 256 detachable satellites and thousands of parts. it keeps running at 2 fps and it crashes 90% of the time. is there any way to stop it from crashing without getting a smaller craft?
  21. Hello. Today I installed Kerbal Space Program 1.2, but I immediately realised something was wrong. The game was really laggy, especially when building in the VAB. I've never had any lag issues in previous versions of KSP. Worth to note is that the same problem occurred while testing out the Pre-Release. General Info OS X El Capitan 10.11.6 Steam Client on Fresh Install No add-ons Kerbal Space Program 1.2.0 2560 x 1440 Resolution, Full Screen Specifications iMac OS X El Capitan 10.11.6 3,4 GHz Intel Core i7 16 GB 1600 MHz DDR3
  22. Hello, I can't find a thread about this, or maybe it's just difficult to find. Problem: I'm getting a slight pause in the game that lasts about .5 seconds. This happens anywhere between 6-10 second intervals. I haven't experienced this before 1.2. My ship part counts are not the problem. I'm having the issue occur with part counts that are 34 parts. I'm not running anything besides typically 6 chrome tabs, steam, and really that's it. If you need me to give any more data, let me know specs: Rainmeter (default setting) is telling me my CPU / RAM / SWAP usage is : 38% / 46
  23. This is getting annoying. I've done literally everything to try and fix it, but still, I am stuck in the laggy, broken OSXplayer of KSP 1.2. By everything, I really mean everything. I have: 1) Verified the game cache many times 2) Opted out of Beta versions of the game 3) Restarted my Mac 4) Uninstalled and reinstalled KSP 5) Uninstalled and reinstalled Steam itself 6) Adjusted graphical settings 7) Asked about this problem everywhere. When the game loads up, on the main menu, it says the build number and in brackets, OSXplayer. I assume this is a prerelease player of 1.2, and its not goi
  24. Hi, I run KSP 1.2 prerelease on Ubuntu 14.04. I've followed every guide I can to increase my FPS, lowered every setting to the lowest it can be, (My computer is a lemon. Don't even ask!) and have it running as smooth as I possibly could get it to be. The problem is planet terrain. Say I have a ship in orbit around Kerbin and I rotate my camera to face space. Everything runs great. But say I rotate to face Kerbin. Everything starts to run slow and laggy. I've lowered my Rendering to Fastest, my Textures to Eight Res, and even created a custom Terrain Preset, "Lowest", where all minDistance
  25. Hi there, I run KSP with 8gigs of RAM on a pretty beefy graphics card NVidia GTX590M (for a notebook anyway) on a notebook with an Intel I7 processor. Normally I get around 80 FPS in KSP. Now, I have this space station, around which I have excessive lag. Now I know, that a station with 300+ parts will not give me 80 FPS, but not less than 8... I suspect that there is something fishy going on, but I cannot find the source. I assume it has to do with the following error/warning showing in my log file: [WRN 14:23:03.111] [PartJoint]: None of the provided nodes was valid! [WRN 14:23:
×
×
  • Create New...