Search the Community

Showing results for tags 'gpu'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • The Daily Kerbal
  • General KSP
    • KSP Discussion
    • Suggestions & Development Discussion
    • Challenges & Mission ideas
    • The Spacecraft Exchange
    • KSP Fan Works
  • Gameplay and Technical Support
    • Gameplay Questions and Tutorials
    • Technical Support (PC, unmodded installs)
    • Technical Support (PC, modded installs)
    • Technical Support (PlayStation 4, XBox One)
  • Add-ons
    • Add-on Discussions
    • Add-on Releases
    • Add-on Development
  • Community
    • Welcome Aboard
    • Science & Spaceflight
    • Kerbal Network
    • The Lounge
  • Making History Expansion
    • Making History Missions
    • Making History Discussion
    • Making History Support
  • International
    • International
  • KerbalEDU Forums
    • KerbalEDU
    • KerbalEDU Website

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website URL


Skype


Twitter


Location


Interests

Found 7 results

  1. Paul_Productions

    Physics Processing

    I was wondering, does the KSP physics engine utilize the GPU processing capability and computational power? Or is it all CPU?
  2. Hello, I have an MSI PE60 6QE. It has a light on the power button that shows if it is using the onboard (orange) or discreet(blue) gpu. When I play any games the light is blue, except ksp. I've gone into Nvidia panel and set ksp to force discreet gpu and still no blue light. In fact, I've set the discreet gpu to run all visuals so the blue light is on at idle but when I start ksp it turns orange! While playing ksp the laptop gets very hot in the middle of the keyboard instead of near the touchpad as it does when playing games(gtav) that use discreet(blue light) gpu, further telling me it isn't using the correct gpu. Does any of this make sense? Does anyone else play with an MSI Laptop? Can I force it to use the good gpu any other way? Gpu? Thanks for reading, fly safe!
  3. Why does GPU utilization jump to 100% in Space Centre and VAB when it's barely 25% in tracking station and ~75% in flight? I'm not experiencing any problems because of this, but wanted to know whether it's a bug or expected behaviour.
  4. I have been trying to figure out which of my 111 mods or what would be causing my performance impact. I will be flying an 80 part craft and the game will freeze for minutes at a time sometime. My FPS usually averages 13-15. I also get frequent stutters in the VAB and Flight. I have been playing for years with mod levels near this ~90-120 and I do not remember it ever being this bad. The only time I remember getting very low FPS (4-7) was when I was at my 300+ part Minmus Base that used docking ports and landing gears. I checked and when I was playing, my CPU was redlining in flight and at about 80-90% capacity in the VAB. I have no launch options set. Windows 10 64bit 16GB Ram AMD FX-8350 EVGA GTX970 SC https://imgur.com/a/URFjZ
  5. Hello Not sure this is the right place to put this. Currently, I have an Intel Core i5-4440 and an AMD Radeon R9 200 Series. What should I upgrade to achieve a high FPS in-game? I have a lot of graphical mods installed like EVE and RealPlume etc, but I want to keep them. Thanks!
  6. Recently I ran into a performance issue - when flying a vessel and when in map view of an active vessel the frame rate drops to very low number (1 to 5 FPS) and my nvidia control panel shows very low GPU utilization. However, in the KSC and in Tracking Station the game is nice and smooth and GPU is properly utilized. In detail When I start the game, in the KSC the game runs fine and smooth and it is clearly using the GPU as can be seen from this image (GPU uitilization can be read in the left window): GPU utilization in KSC When I go to the tracking station, the game still runs fine and smooth and is also using GPU: GPU utilization in Tracking Station And now it begins. When I fly the vessel (or Melina as in this example), the game drops to about 1 to 5 FPS. The weirdest thing is that now the GPU is almost idle (it fluctuates between 0% and about 20%): GPU utilization flying a vessel. More to that, the debug window shows 25 FPS but that is not true, it is painfully laggy with about 1 to 5 FPS as I have already written. The same happens when I switch to map view - again about 1 to 5 FPS, again very low GPU utilization: GPU utilization in Map View. Again the 25 FPS in the debug window is not the real frame rate. However this behavior started only recently (a day or two, maybe? I'm not entirely sure). I have neither modified any mods nor the KSP itself. Maybe some system updates happened but I'm not sure about that (since I didn't track this as I found out about this problem just as it happened). OS: Ubuntu Gnome 16.04 > uname -srvmpio Linux 4.4.0-36-generic #55-Ubuntu SMP Thu Aug 11 18:01:55 UTC 2016 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux KSP version: 1.1.3.1289 (from Steam) Installed mods: (all installed via CKAN) [x] Science! (xScience v4.20) CapCom - Mission Control On The Go (CapCom 2.4) Contract Parser (ContractParser 4.0) Deadly Reentry Continued (DeadlyReentry v7.4.7.1) Docking Port Alignment Indicator (DockingPortAlignmentIndicator 6.4) Ferram Aerospace Research (FerramAerospaceResearch 3:0.15.7.2) Kerbal Alarm Clock (KerbalAlarmClock v3.7.1.0) Kerbal Attachment System (KAS 0.5.9.0) Kerbal Flight Data (KerbalFlightData R21) Kerbal Inventory System (KIS 1.2.12.0) Magic Smoke Industries Infernal Robotics (InfernalRobotics v2.0.5) Magic Smoke Industries Infernal Robotics - Legacy Parts (InfernalRobotics-LegacyParts v2.0.0) MechJeb 2 (MechJeb2 2.5.8.0) ModularFlightIntegrator (ModularFlightIntegrator 1.1.6.0) Module Manager (ModuleManager 2.6.25) NavUtilities (NavUtilities 0.6.1) PersistentRotation (PersistentRotation 1.6) Portrait Stats (PortraitStats 11.0) Procedural Fairings (ProceduralFairings v3.17) Progress Parser (ProgressParser 5.0) RemoteTech (RemoteTech v1.7.1) ShipManifest (ShipManifest 5.1.2.2) Surface Mounted Stock-Alike Lights (surfacelights 1.2.4.0) Toolbar (Toolbar 1.7.12) TweakScale - Rescale Everything! (TweakScale v2.2.13) Waypoint Manager (WaypointManager 2.5.3) GPU: Nvida NVS 4200M (a lot of info about the GPU can be seen in the screenshots) GPU driver: 364.19 (installed via Ubuntu's Additional drivers) Thanks for any help and hints.
  7. I currently have a windows 10 PC. Running 32 bit KSP and It gets super low frame rates while flying but runs perfectly in the SPH or VAB. There is low gpu usage while flying idling at 300mhz and drops to zero usage while flying. I have just upgraded my GPU from a R7 260X to a R9 380X and the card is good. It runs any other game I throw at it with no problems. This is the Steam version of the game it is a fresh install. PC specs: FX-8350 @ 4.2ghz 16 gb of ram R9 380X copy of output log: