spudbean

[1.0.x] RKE Kanadarm v0.11.0 - May 24

Recommended Posts

@v8jester, Three questions:

1. Where do I paste that patch for it to be effective (sorry, I'm not much of a coder)?

2. Could I edit the power draw to make the magnet unpowered?

3. Could I theoretically make one of the LEE's also a probe core via the same logic as the magnet addition, and then make that 0 power draw as well?

I'd like to make this thing work practically like the ISS arm without needing a separate power source.

Share this post


Link to post
Share on other sites
49 minutes ago, Pigzippa47 said:

@v8jester, Three questions:

1. Where do I paste that patch for it to be effective (sorry, I'm not much of a coder)?

2. Could I edit the power draw to make the magnet unpowered?

3. Could I theoretically make one of the LEE's also a probe core via the same logic as the magnet addition, and then make that 0 power draw as well?

I'd like to make this thing work practically like the ISS arm without needing a separate power source.

It's @V8jester

Share this post


Link to post
Share on other sites
50 minutes ago, Pigzippa47 said:

@v8jester, Three questions:

1. Where do I paste that patch for it to be effective (sorry, I'm not much of a coder)?

2. Could I edit the power draw to make the magnet unpowered?

3. Could I theoretically make one of the LEE's also a probe core via the same logic as the magnet addition, and then make that 0 power draw as well?

I'd like to make this thing work practically like the ISS arm without needing a separate power source.

(1) Open notepad / Notepad++ or whatever word processor you'd like, paste everything there in. Save as any name you want. Just change the file extension from ".txt" to ".cfg" Then put that .cfg file anywhere in your GameData Folder

(2) Yes - Under @PART[rkeklee] Change "powerDrain = 4" to "powerDrain = 0" in my supplied MM patch file

(3) Sorry - A command core must be setup in Unity.

You can also use the Alt+F12 cheat menu to enable "Infinite Electricity" so you don't need to worry about batteries.

Procedural Parts

Procedural Probe Cores

Share this post


Link to post
Share on other sites

@V8jester OK, a few issues further after a full day of testing.

-After using the magnet on the terminal LEE to grab the hull of a ship, decoupling the primary LEE goes fine. However, almost any movement of the arm while the terminal LEE is grappled breaks the arm at the junction of the terminal LEE and the rest of the arm. 

-The structural break never occurred in any other part of the arm, including at the primary LEE. It also did not depend on what part the terminal LEE was attached to (i tried an RKE spacer, a procedural core, and I tried reinforcing the joint with a strut). It also did not depend on whether the terminal LEE  was using a magnetic connection or or a docking connection.

-In the few instances I was able to get the arm to operate long enough to reconnect to a port, docking an LEE to to a PDGF was problematic and often did not lead to any "dock". In several other circumstances, the LEE PDGF dock was acheived, but no "undock" command appeared on either the LEE or PDGF in question, making it impossible to decouple the new newly made connection. 

-I did get the chance to update KRJ, SSTU, and Infernal Robotics (from 2.0.6 to 2.0.7), and there is now a little bit of kraken behavior. Occasionally on a scene refresh, the arm loses its connections and floats away. 

Edited by Pigzippa47

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, Pigzippa47 said:

@V8jester OK, a few issues further after a full day of testing.

-After using the magnet on the terminal LEE to grab the hull of a ship, decoupling the primary LEE goes fine. However, almost any movement of the arm while the terminal LEE is grappled breaks the arm at the junction of the terminal LEE and the rest of the arm. 

-The structural break never occurred in any other part of the arm, including at the primary LEE. It also did not depend on what part the terminal LEE was attached to (i tried an RKE spacer, a procedural core, and I tried reinforcing the joint with a strut). It also did not depend on whether the terminal LEE  was using a magnetic connection or or a docking connection.

-In the few instances I was able to get the arm to operate long enough to reconnect to a port, docking an LEE to to a PDGF was problematic and often did not lead to any "dock". In several other circumstances, the LEE PDGF dock was acheived, but no "undock" command appeared on either the LEE or PDGF in question, making it impossible to decouple the new newly made connection. 

-I did get the chance to update KRJ, SSTU, and Infernal Robotics (from 2.0.6 to 2.0.7), and there is now a little bit of kraken behavior. Occasionally on a scene refresh, the arm loses its connections and floats away. 

I will try and make a video on some IR Canadarm type stuff. I have had a lot of questions that are just really difficult to explain on a forum.

When testing, did you "hack gravity" in the alt+f12 cheat menue depending on the design of your arm it might be too heavy with RTG's or batteries.

As far as the undock command. I haven't seen that behavior yet. Also "KJR" is currently incompatible with IR 2.0.7. It will lock IR components in mid air.

Inchworming an arm is a very difficult task. I have onl seen one other YouTube video on it successfully. (Can't recall the name of said video ATM)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ah. I didn't know that KJR was incompatible. Perhaps an uninstall of KJR would help. Definitely have been using hack gravity after I found that testing in normal surface gravity was highly problematic. Thanks for all the help, I will probably cease and desist with the whole project (and game) until I have a firmer understanding of what is going wrong, or some updates fix the specific breakage issues. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Btw, this is the key value which seems to be in question (the IR thread suggests changing it to allow KJR to work):

<bool name="multiPartAttachNodeReinforcement">1</bool>
When I set it to 1, the LEEs are both locked in place and the arm is frozen, when i set it so 0, the arm works, but the LEE can fall off the end. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/5/2016 at 1:06 AM, V8jester said:

Just change the file extension from ".txt" to ".cfg"

I have always believed MM patches needed to be saved as .dll.

Edited by Wolfair corp.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On November 10, 2016 at 11:58 PM, Pigzippa47 said:

....

when i set it so 0, the arm works, but the LEE can fall off the end. 

Yeah, I'm seeing this too now. Still tinkering with IR, docking, KIS and 1.2.1. Seems like something is very different now..... Inchworming looks like it will be more of an issue this time around. I got it to work in 1.0.5 though.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎12‎/‎29‎/‎2016 at 5:58 AM, Ginlucks said:

hi all.

is this mod compatible with ksp 1.2.2?

Unfortunately not. Needs 3 models reworked. If anyone is familiar with IR / .mu import into Blender / Unity. I also would love to see this one fixed

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all, @V8jester s request I took  look at fixing this mod, and am pleased to report that it is indeed fixed and enhanced appropriately.  I have messaged spudbean in the hope of a reply, however the license does allow me to add remix etc as I chose , so should a reply not be forth coming I'll release the SM RKE Kanadarm shortly.

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, SpannerMonkey(smce) said:

Hi all, @V8jester s request I took  look at fixing this mod, and am pleased to report that it is indeed fixed and enhanced appropriately.  I have messaged spudbean in the hope of a reply, however the license does allow me to add remix etc as I chose , so should a reply not be forth coming I'll release the SM RKE Kanadarm shortly.

Keeping people waiting like this surely breaks SOME License :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/30/2017 at 7:57 PM, SpannerMonkey(smce) said:

Hi all, @V8jester s request I took  look at fixing this mod, and am pleased to report that it is indeed fixed and enhanced appropriately.  I have messaged spudbean in the hope of a reply, however the license does allow me to add remix etc as I chose , so should a reply not be forth coming I'll release the SM RKE Kanadarm shortly.

He hasn't been online since September 2015, so I doubt we're going to hear anything from him.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Spike88 said:

He hasn't been online since September 2015, so I doubt we're going to hear anything from him.

he posted just 3 posts above you, his profile says "visited 14 hours ago" :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 31/03/2017 at 0:57 AM, SpannerMonkey(smce) said:

I'll release the SM RKE Kanadarm shortly

Any update on this? Would love to see these parts back

Share this post


Link to post
Share on other sites

98cIBe1.jpg

Great mod, Very useful for building using my space plane. one issue, it won't detach. Worked fine with the first centre part (docked to ship) but this part won't detach. anyone got any suggestions or know how to fix? tried returning to space centre etc with no luck. Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, Kerbal Tween said:

Does This work with 1.3 ?

It works in 1.3 as long as you have the correct Infernal Robotics. Haven’t even tried 1.3.1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, Nightside said:

It works in 1.3 as long as you have the correct Infernal Robotics. Haven’t even tried 1.3.1

Thank You And I Haven`t tried 1.3.1 with infernal robotics at all I Only played with 1.3.1 for a few days and went back to 1.3 with My Old save

Share this post


Link to post
Share on other sites

I Used Kandarm with 1.3 and I Found a Bug The Rotatrons In Kandarm tilted Anyone help?

And There Is Nothing to Make it go down the kandarm robotic arm

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 hours ago, Kerbal Tween said:

I Used Kandarm with 1.3 and I Found a Bug The Rotatrons In Kandarm tilted Anyone help?

And There Is Nothing to Make it go down the kandarm robotic arm

Have you installed the right version of IR?

Share this post


Link to post
Share on other sites
This thread is quite old. Please consider starting a new thread rather than reviving this one.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.