blackrack

[WIP][1.6.1] Scatterer-atmospheric scattering (v0.0540 - 17/03/2019) FIXED TSUNAMI BUG !!!1!1!

Recommended Posts

Hello.

I am having an issue with scatterer's sea, or the lack of one. All i can see is the bottom of the water but no water itself. I used ckan to install everything. It worked at first but then randomly it dissapeared.

Pictures here:

https://imgur.com/gallery/UZOxz

Edited by Henrir2

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, Henrir2 said:

Hello.

I am having an issue with scatterer's sea, or the lack of one. All i can see is the bottom of the water but no water itself. I used ckan to install everything. It worked at first but then randomly it dissapeared.

Picture here:

https://imgur.com/gallery/P1EYB

Welcome to the forums @Henrir2.

I believe this is a known issue.  A scene change often clears it but it will return every once and a while.  It doesn't affect the actual water.

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Brigadier said:

Welcome to the forums @Henrir2.

I believe this is a known issue.  A scene change often clears it but it will return every once and a while.  It doesn't affect the actual water.

But so far after 3-5 restarts nothing has changed, the ocean is still invisible.

Added a picture of my settings just in case : https://imgur.com/gallery/UZOxz

Edited by Henrir2

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Henrir2 said:

But so far after 3-5 restarts nothing has changed, the ocean is still invisible.

Added a picture of my settings just in case : https://imgur.com/gallery/UZOxz

Ok, let's start with the versions of KSP and Scatterer you're using: KSP v1.2.2 and Scatterer v0.0315, neither of which are the latest versions.  Go to the OP and try updating Scatterer to v0.0320 (if you're going to remain with KSP v1.2.2, don't upgrade to the absolute latest version of Scatterer which is for v1.3.0).  Someone wiser than me will confirm if there's a better version match.

Also, read this thread and post a link to your output_log file if you're still having problems so people can see any errors/issues as KSP runs and all the mods you're installing.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Brigadier said:

Ok, let's start with the versions of KSP and Scatterer you're using: KSP v1.2.2 and Scatterer v0.0315, neither of which are the latest versions.  Go to the OP and try updating Scatterer to v0.0320 (if you're going to remain with KSP v1.2.2, don't upgrade to the absolute latest version of Scatterer which is for v1.3.0).  Someone wiser than me will confirm if there's a better version match.

Also, read this thread and post a link to your output_log file if you're still having problems so people can see any errors/issues as KSP runs and all the mods you're installing.

I don't want to update right now just in case some of my mods will stop working, if i ever have the patience to do it, i will. CKAN Says i have 69 mods on my install but i probably have more because some manually installed mods aren't recognized.

I loaded into my save and then exited out i hope that's good enough.

http://www.mediafire.com/file/kuudour6263r112/output_log.txt

 

Edit: I made a fresh install with only scatterer and EVE with medium resolution, the problem still remains. ( https://imgur.com/gallery/gGzYZ )

Here's the output log of the install with only scatterer and EVE. I noticed that in the end of the log it said "[Scatterer] Stock oceans already removed". Maybe that has to do with something. ( https://www.mediafire.com/file/qtrwn6xdjojv4zd/output_log.txt )

 

 

Hope this helps!

 

 

Edited by Henrir2
I added some text

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi there, first post! Does anyone know if this works in KSP 1.3.1 yet? EVE apparently works fine and I like to use both of these together. Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, RyGuy_McFly said:

Hi there, first post! Does anyone know if this works in KSP 1.3.1 yet? EVE apparently works fine and I like to use both of these together. Thanks!

Works fine 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Galileo said:

Works fine 

*Works as well as it did in 1.3.0. 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

so has blackrack just taken a breather? I know he got a job, possibly along the same line of work so that makes hobby stuff hard. Totally understandable. Just curious

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, Poodmund said:

*Works as well as it did in 1.3.0. 

Well, that’s a more accurate way of putting it :D 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

So, um, has anyone else had this bug?  'Cause I just ran into it.

Not game-breaking, as I can still click on all the buildings (I just have to be careful to look at the tooltip to see which one I'm pointing at before clicking), and changing to a different scene then back fixed it (for now), but it is a bit annoying.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, SilverlightPony said:

So, um, has anyone else had this bug?  'Cause I just ran into it.

Not game-breaking, as I can still click on all the buildings (I just have to be careful to look at the tooltip to see which one I'm pointing at before clicking), and changing to a different scene then back fixed it (for now), but it is a bit annoying.

That is probably the most common bug. There are memes about it at this point. Nothing you can do about it but scene changes. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
27 minutes ago, Galileo said:

That is probably the most common bug. There are memes about it at this point. Nothing you can do about it but scene changes. 

No sign of it being squashed any time soon then?  Oh well.  :/

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, SilverlightPony said:

No sign of it being squashed any time soon then?  Oh well.  :/

I don't even see why it should be fixed. It doesn't do any harm at all. Anyways, blackrack did try but it's something sneaky and he has way better things to do than fix a bug that doesn't break anything. Plus with the new water refraction it looks pretty cool I'll say

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a bunch of null refs spamming in my KSP_log (https://pastebin.com/STUJX8NG) and my water is gone as well as the sky looks weird. I have AVP, EVE, scatterer, KSPRC (installed correctly), and kopernicus (these are just the visual mods I have, not all of them). Any ideas on whats wrong and how to fix them?

JP7Wft7.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Starslinger999 said:

Sorry to be a pest, but is this compatible with 1.3.1?

yes

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am having black squares appear in 1.3 and I really don't want to disable ocean shaders. Can you please provide a set of EVE compatible shaders for 1.3?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am also having the halo or double rainbow around planets. Running on a Mac bought a week ago. KSP 1.3.1 from steam. Tested with just scatterer installed. Literally unplayable. 

Pics and info here!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

I am having an issue where my log is being spammed at about once per frame with "NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object". I have other mods installed, but the log (download here: https://uploadfiles.io/d59jv) says "at scatterer.RefractionCamera.OnPreCull () [0x00000] in <filename unknown>:0". Is this a known issue or bug? I am on KSP 1.2.2 with Scatterer 0.0320.

Thanks
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, TheHiddenKitten said:

Hi

I am having an issue where my log is being spammed at about once per frame with "NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object". I have other mods installed, but the log (download here: https://uploadfiles.io/d59jv) says "at scatterer.RefractionCamera.OnPreCull () [0x00000] in <filename unknown>:0". Is this a known issue or bug? I am on KSP 1.2.2 with Scatterer 0.0320.

Thanks
 

Turn off the water retractions in the main menu.

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/28/2017 at 7:39 AM, DocRockwell said:

I'm running ksp 1.2.2 with RSS, RO and RP-0. Just added RSSVE (latest RC4 build) and scatterer 0.0320 and often times when I launch and cross into space half the screen starts flashing wildly in a seizure inducing manner.  From the screen grab, the light blue portion is what flashes. I've attached a log file.
 


https://www.dropbox.com/s/hhouaw9gx44z6bw/output_log.txt?dl=0

 

Just out of curiosity, did you install 0.0320 from here?: https://spacedock.info/mod/141/scatterer/download/0.0320

Because I did the same but in game on the scatterer window it says it's 0.0315. If you install the 0.0320b version from here: https://spacedock.info/mod/141/scatterer/download/0.0320b it gives you 0.0320b. So where's 0.0320?

Share this post


Link to post
Share on other sites

The sunflare's not working properly in 1.3.1, its the thing where both the stock and scatterer sunflares are overlapping. I assume this'll be fixed soon

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, AlexTheNotSoGreat said:

The sunflare's not working properly in 1.3.1, its the thing where both the stock and scatterer sunflares are overlapping. I assume this'll be fixed soon

They do work. The issue is now Scatterer, it’s how KSP implements their stock sun flare. You can fix it using kopernicus and creating a confit with this in it: 

@Kopernicus:NEEDS[scatterer]
{	   @Body:HAS[@Template:HAS[#name[Sun]]]
	{
		%ScaledVersion
		{
			%Light
			{
				%sunLensFlareColor = 0,0,0,0
			}
		}
    	}
}
 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now