DECQ

[1.2.2] Space Shuttle System new release 26.01.2017

Recommended Posts

I Have heard That Space shuttle systems works with 1.3 but i installed everything from the download and I Don`t have The cockpit help needed 

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, Kerbal Tween said:

I Have heard That Space shuttle systems works with 1.3 but i installed everything from the download and I Don`t have The cockpit help needed 

Install RPM and ASET

Share this post


Link to post
Share on other sites

when i install the Mod most of the parts don"t show up and the realism overhaul configs i downloaded from hellblazer don"t work is there a way to fix this.

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, kspplayer100 said:

when i install the Mod most of the parts don"t show up and the realism overhaul configs i downloaded from hellblazer don"t work is there a way to fix this.

1st install all the mod from suggestion and Off course the one that add engine second install Space Shuttle System mod and Some IR (Infernal Robotics) and then install Canadarm Then Launch the game (and of course you need to install all the dependencies )

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, Mukita12 said:

1st install all the mod from suggestion and Off course the one that add engine second install Space Shuttle System mod and Some IR (Infernal Robotics) and then install Canadarm Then Launch the game (and of course you need to install all the dependencies )

I re downloaded the mod with sstu and i got more parts but not all of them and the Realism overhaul configs are still not working properly. and just to be sure are the only requirements sstu and canadarm or do they come with the download.

Edited by kspplayer100

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 hours ago, kspplayer100 said:

just to make sure i installed everything i need, what are the dependencies for the mod

Real Plume (Optional)

Infernal Robotics Core, IR Sequencer, and IR Legacy Part (For Controlling Canadarm, and Open the Payload Door)

Canadarm (Optional)

SSTU (Included) (Needed Install the latest one)

All Mod that Require ASET (Included) (Needed Install Latest One)

JSI RPM by @MOARdV(For Cockpit) (Included) (Need Install Latest Version)

Hot Rocket (Optional if using Real Plume)

and

KSP Wheels (Included with Latest SSTU And Space Shuttle System Mod) (Needed Install Latest Version)

Real Chute (For Drag Chute on the Shuttle)

Mod that Doens't have (Included) Needed to be Install

 

note this Dependencies is For Stock

for RO idk i think use the Version 1.1.3 

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 minutes ago, DECQ said:

Add-on is dead and has no continuation.

but why

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, DrLicor said:

Well, lets see if @linuxgurugamer likes the mod :)

And @DECQ, thanks for the work! You've maintained a beautiful mod 

yeah 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, DrLicor said:

Well, lets see if @linuxgurugamer likes the mod :)

And @DECQ, thanks for the work! You've maintained a beautiful mod 

Not really, sorry.

I'm more of a coder, would be better to find someone who would be passionate about this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Actually you can 1.3 this mod just by downloading the latest mod that comes with it like KSP wheel, ASET, JSI ect

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10.10.2017 at 9:47 AM, m4gus88 said:

@Rigel Kerman: I was playing around with the configs you created for RO, and I found 2 issues regarding CoM and angle keeping:

  1. You have all the propellant in the aft tanks, but the real shuttle had tanks in the nose to serve the forward thrusters. By moving half the propellant from the aft tanks to the nose, the CoM now seems to be at the right place (about in the middle of the fuselage).
  2. The RCS thrusters are way too weak. Based on the old "Component Space Shuttle" RO configs, I set the nose thruster power to 3, and the aft ones to 4, and that seems to work much better.

Also, not related to reentry, but I used the old "Component Space Shuttle" configs to correct some other things, like having CO2 scrubbers in the nose, and a proper fuel cell in the engine mount, with hydrolox propellant tanks.

Now the only remaining problem is the wings, which for some reason doesn't seem to be recognized by FAR. Upon reentry, the shuttle just turns to its side, and isn't able to turn back. I've tried different configs for FAR, but no luck :(
If anyone has any idea, I'm all ears, looks like this is the only remaining issue regarding reentry.

Hey, have the same problem, on reentry the Shuttle is rolling on its side/back.

What configs did you tried?

This is a standard liftingmodule:

MODULE
    {
        name = ModuleLiftingSurface
        useInternalDragModel = True
        deflectionLiftCoeff = 7.8        // 27,41m^2
        dragAtMaxAoA = 0.6
        dragAtMinAoA = 0.0
    }
(Its from GameData\Squad\Parts\Aero\airlinerWings\Mainwing.cfg)

This is the from the shuttle:

MODULE
    {
        name = ModuleLiftingSurface
        useInternalDragModel = True
        deflectionLiftCoeff = 9.5       // normally for the SS per wing ~125m^2, compared to 7,8 ~27,41m^2 its seems 9.5 is to low...
        dragAtMaxAoA = 1.2
        dragAtMinAoA = 0.0
    }

and then there is the FARWingaerodynamicmodel-Module:

Spoiler

MODULE

{
name = FARControllableSurface / FARWingAerodynamicModel
b_2 = 0.5 //distance from wing root to tip; semi-span
MAC = 0.5 //Mean Aerodynamic Chord
nonSideAttach = 0 //0 for canard-like / normal wing pieces, 1 for ctrlsurfaces attached to the back of other wing parts
TaperRatio = 0.7 //Ratio of tip chord to root chord generally < 1, must be > 0
MidChordSweep = 25 //Sweep angle in degrees; measured down the center of the span / midchord position
maxdeflect = 15 //Default maximum deflection value; only used by FARControlableSurface
controlSurfacePivot = 1, 0, 0; //Local vector that obj_ctrlSrf pivots about; defaults to 1, 0, 0 (right)
ctrlSurfFrac = 0.2 //Value from 0-1, percentage of the part that is a flap; only used by FARControlableSurface

}

we dont have that one....

but i think that FAR puts his modules in every part via ModuleManager.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

Nice mod!

Questions, more of a use than issues.  1.3.1 ...

In IVA, not seeing mechjeb, latest installed, same for vessel viewer.

 

I finally decided on this shuttle to construct my station, and am using cxaerospace parts. I'm kinda proud of myself getting latest versions of the dependencies installed and working, I have control of the robotics arm, and no issues putting the STS together.

- But how do I go about attaching the cxaero parts to the bay?  It doesn't want to align and attach.

- Do I use the cxaero grapple or the one that comes with the canadarm?

- Can I use the APAS from Cxaero as well? I note the default APAS attached to the docking parts included witht he mod, but nothing separate I can attach to modules, or I'm blind ...  :)

That's enough to chew on for now, launching Unity this PM .... hehehe ...

 

UPDATE: Well strike that, don't know why, but now when on the pad, hn physics eases in I blow up, and the error is related to SSTUreflectionprobe ...

I'm not sure how to correct this.

 

Edited by RW-1
update

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is anyone else having the issue where the OMS engines arent showing up in tha VAB or SPH? The ingame parts list shows that the part has been loaded into the  game, but i cant seem to find it anywhere?

edit: im using KSP 1.2.2 and the latest, compatible versions of the dependencies

Edited by Fredde104

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/29/2017 at 2:05 AM, RW-1 said:

Hi,

Nice mod!

Questions, more of a use than issues.  1.3.1 ...

In IVA, not seeing mechjeb, latest installed, same for vessel viewer.

 

I finally decided on this shuttle to construct my station, and am using cxaerospace parts. I'm kinda proud of myself getting latest versions of the dependencies installed and working, I have control of the robotics arm, and no issues putting the STS together.

- But how do I go about attaching the cxaero parts to the bay?  It doesn't want to align and attach.

- Do I use the cxaero grapple or the one that comes with the canadarm?

- Can I use the APAS from Cxaero as well? I note the default APAS attached to the docking parts included witht he mod, but nothing separate I can attach to modules, or I'm blind ...  :)

That's enough to chew on for now, launching Unity this PM .... hehehe ...

 

UPDATE: Well strike that, don't know why, but now when on the pad, hn physics eases in I blow up, and the error is related to SSTUreflectionprobe ...

I'm not sure how to correct this.

 

welp For IVA idk but for the 1st question that wasn't an issue I think you need press alt and then place the part

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey can you fix the bug when the Space shuttle pod's landing gear to be always be lowered which is making a lot of drag and make my space shuttle to always explode during reentry so can you fix that bug

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, LIPLOOP said:

Hey can you fix the bug when the Space shuttle pod's landing gear to be always be lowered which is making a lot of drag and make my space shuttle to always explode during reentry so can you fix that bug

Nope @LIPLOOP The Mod Developer @DECQ stop working on this mod so if you want to play without a bug try it on version 1.2.2

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 hours ago, LIPLOOP said:

Hey can you fix the bug when the Space shuttle pod's landing gear to be always be lowered which is making a lot of drag and make my space shuttle to always explode during reentry so can you fix that bug

There is no bug. I use this Space Shuttle too in KSP 1.3.1 and the landing gear isn`t lowered permanently. It works. Do you have installed the newest version of KSPWheels? Don`t use the vesion included in this pack. Download it separately.

Here are Pics from a mission 3 weeks ago:

https://imgur.com/a/IS3YH

https://imgur.com/a/3BS9v

Edited by Cheesecake

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/6/2018 at 6:50 PM, Cheesecake said:

There is no bug. I use this Space Shuttle too in KSP 1.3.1 and the landing gear isn`t lowered permanently. It works. Do you have installed the newest version of KSPWheels? Don`t use the vesion included in this pack. Download it separately.

Here are Pics from a mission 3 weeks ago:

https://imgur.com/a/IS3YH

https://imgur.com/a/3BS9v

Yeah I have The latest KSPWheels but the wheels still have the bug 

PLS HALP

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, LIPLOOP said:

Yeah I have The latest KSPWheels but the wheels still have the bug 

PLS HALP

Did you also install the newest version of SSTU? I don't know what this bug cause.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/8/2018 at 7:12 PM, Cheesecake said:

Did you also install the newest version of SSTU? I don't know what this bug cause.

NOTHING HAPPENS

I DOWNLOAD ALL THE MODS AND NOTHING HAPPEND

 

 

 

HHHHHHHHHHHHHHAAAAAAAAAAAAAAAAALLLLLLLLLLLLLLLLLLLPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, LIPLOOP said:

NOTHING HAPPENS

I DOWNLOAD ALL THE MODS AND NOTHING HAPPEND

 

 

 

HHHHHHHHHHHHHHAAAAAAAAAAAAAAAAALLLLLLLLLLLLLLLLLLLPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP

What does this mean?

This mod works fine in 1.2.2

AND in 1.3.0 and 1.3.1 if you update the dependencies.

Share this post


Link to post
Share on other sites
This thread is quite old. Please consider starting a new thread rather than reviving this one.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.