Sign in to follow this  
ZooNamedGames

Upgraded Support for Peripherals

Recommended Posts

I've had problems for a long time now with any external control device I add to KSP, such as a gamepad or joystick. None of them seem to work, unless I install the Fly-By-Wire mod. It's a nice mod, but can the software of the mod be made stock? There are a few issues I would like cleared so using my joystick and gamepad is less buggy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you be more specific on the issue?  I know controllers are something Squad has struggled with but simply referencing the functions of a mod doesn't help a lot unless you explain them in detail.

Share this post


Link to post
Share on other sites
40 minutes ago, Alshain said:

Can you be more specific on the issue?  I know controllers are something Squad has struggled with but simply referencing the functions of a mod doesn't help a lot unless you explain them in detail.

My issue is that the button assignments I give to the mod can be incorrect as well as when I was assigning commands it would override other assignments. Not to mention the mod would also have the actions I set to the buttons I used, but they would not respond. It would also lock me out of keyboard control so I cannot correct the issues with the peripheral. This was recently with the most updated CKAN install of the FBW mod. The peripheral in this case was a LogicTech Extreme 3D Pro.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, ZooNamedGames said:

My issue is that the button assignments I give to the mod can be incorrect as well as when I was assigning commands it would override other assignments. Not to mention the mod would also have the actions I set to the buttons I used, but they would not respond. It would also lock me out of keyboard control so I cannot correct the issues with the peripheral. This was recently with the most updated CKAN install of the FBW mod. The peripheral in this case was a LogicTech Extreme 3D Pro.

I kinda meant, what do you want the game to do?  Not the mod.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, Alshain said:

I kinda meant, what do you want the game to do?  Not the mod.

I would like the stock game to respond better. I detected the axis' I was using when trying to assign it, however it always reverted to it's original state of no assignment. This means I have no way of using my actual joystick to move, I would have to use the buttons. This also happens with gamepads, I tap the D-Pad/Analog stick and it does not detect it at all, requiring me to use the buttons to assign.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, ZooNamedGames said:

I would like the stock game to respond better. I detected the axis' I was using when trying to assign it, however it always reverted to it's original state of no assignment. This means I have no way of using my actual joystick to move, I would have to use the buttons. This also happens with gamepads, I tap the D-Pad/Analog stick and it does not detect it at all, requiring me to use the buttons to assign.

I've heard this report before.  Unfortunately I think its been one of those hard to track issues.  I don't have the issue myself, my T.Flight HOTAS has always worked fine, but you aren't alone on this one.  Have you tried the pre-release?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Alshain said:

I've heard this report before.  Unfortunately I think its been one of those hard to track issues.  I don't have the issue myself, my T.Flight HOTAS has always worked fine, but you aren't alone on this one.  Have you tried the pre-release?

No, I am one of the store buyers and have no access (although I'd love to have access).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, ZooNamedGames said:

No, I am one of the store buyers and have no access (although I'd love to have access).

Well, I don't know if it has been fixed or not.  Maybe someone else can confirm or deny.  But I do know I have seen the issue reported many times over the last year-ish since 1.0 came out.  I'm certain Squad is aware of it, but those intermittent issues can be hard.  As a developer myself, I can tell you things get fixed faster if I can see it happen on my screen inside the debugger.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this