nosirrbro

1.1.2 even less stable than prerelease

Recommended Posts

Prerelease was a bit unstabe, 1.1 was stable enough, 1.1.1 was less stable, and 1.1.2 the game is crashing every first or second flight. Not sure how you managed that squad...

EDIT: It seems this topic has turned into the 'Report your 1.1.2 bugs!' thread xD

Edited by nosirrbro

Share this post


Link to post
Share on other sites

You know you can fill out a bug report to actually help the devs fix the game instead of just complaining.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I went back to 1.1 after 1.1.1 came out using Steam last stable version, I wanted to make a backup, but then 1.0.2 came out, so now I'm stuck on a version not supported by mods...

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Javster said:

I went back to 1.1 after 1.1.1 came out using Steam last stable version, I wanted to make a backup, but then 1.0.2 came out, so now I'm stuck on a version not supported by mods...

This is why I copy everything from the Steam directory to another directory with every update. I do it first, before playing.

I've got copies from before 1.0 that I've not loaded in a year or more.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I haven't seen this behavior.  Are you saving logs and documenting this?  Every computer is different and Squad would surely appreciate the information.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have all the mods rolled over and died again - has anything significant changed?

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Volt said:

Have all the mods rolled over and died again - has anything significant changed?

Only MM but it was updated 2 hours after the update.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahh, so some of the 'all my mods are broken again' antihype is people not being informed. Phew!

Share this post


Link to post
Share on other sites
32 minutes ago, Gaarst said:

You know you can fill out a bug report to actually help the devs fix the game instead of just complaining.

It would be helpful if for the OPEN release Squad put the link to the bug tracker as a forum---which they did for the only partially open pre-release.

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Volt said:

Ahh, so some of the 'all my mods are broken again' antihype is people not being informed. Phew!

Well all I knew of is MM, but part mods should work.

Share this post


Link to post
Share on other sites
46 minutes ago, Gaarst said:

You know you can fill out a bug report to actually help the devs fix the game instead of just complaining.

 

12 minutes ago, tater said:

It would be helpful if for the OPEN release Squad put the link to the bug tracker as a forum---which they did for the only partially open pre-release.

 

It's been stickied here (known issues and work-arounds) and here (bug tracker and issues) forever and a day and Squad keep it up to date.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

he's complaining here because he knows full well his problems are caused by incompatible mods and thus won't get fixed by Squad.

Trolls will be trolls.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm running a vanilla install of 1.1.2 and it seems to run stable on my computer. VAB still lags, but that's probably because I currently run an quite outdated CPU. They even fixed the wonky landing legs, and docking seems more stable too. Seems like they've been quite generous with the bug spray this time around.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, nosirrbro said:

Prerelease was a bit unstabe, 1.1 was stable enough, 1.1.1 was less stable, and 1.1.2 the game is crashing every first or second flight. Not sure how you managed that squad...

Are you sure? I heard from a very reliable source that the pre-release was going to be bug-free:

"it will have already gone through QA and experiementals and be almost bug free"

"wont be posting them just because there are hardly any bugs left anyways" "unlike before these are almost bug free"

I guess everyone makes mistakes?

Share this post


Link to post
Share on other sites
33 minutes ago, JPLRepo said:

 

 

It's been stickied here (known issues and work-arounds) and here (bug tracker and issues) forever and a day and Squad keep it up to date.

 

I know where it is, but they bothered to keep it visible from the forum Home for pre-release, they should do the same generally.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Edit: This appears to be a minor glitch with how the aero display screen shows drag on fixed wheels, and has no actual impact on the gameplay.  Drag arrows are displayed in an asymmetric way, but the aero and plane handling is unaffected, so no real offset drag is experienced.

 

Trying to figure out if this is me doing something wrong, or if I should post a bug report.  New since 1.1.2, when I place LY-01 landing gear in the SPH, no clipping or offset or rotation tool, just 2 gear in symmetry.  The aero overlay shows significant drag only on the starboard side of the plane, both front and rear pairs of wheels.  I thought it might be a weirdness with the aero display, but the plane flies clearly badly as though it has a drag only on one side.  Doing an observational survey contract, and had to constantly twist the plane to counteract the drag.  Eventually went with giant tail fins (seen in these pics) to overcome it.  No mods except KER.

 

 

Edited by Jetski

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Nope not seeing it here, the drag looks to be exactly the same in the aero data, the overlay isn't really accurate enough to determine this.

QmX61WXFtixeRUQbKimA3esEvfEKyCus2C2vcHPh

 

And a plane as well.

QmWRVvtHaZyCjNkffXND7xt9EFPg9jzr5dKu1rcp

Share this post


Link to post
Share on other sites

I dont have pics, but if I land a craft in the boonies of Kerbin, I cannot take off again. The drag on the gear jumps from side to side, and go into a ground loop. Did not do this before. No mods.

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 minutes ago, Docsprock said:

I dont have pics, but if I land a craft in the boonies of Kerbin, I cannot take off again. The drag on the gear jumps from side to side, and go into a ground loop. Did not do this before. No mods.

Maybe it's broken? I think you can kill the landing gear by putting them under too much stress, just like the rover wheels.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Gaarst said:

You know you can fill out a bug report to actually help the devs fix the game instead of just complaining.

^ This. All this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

1.1.2 works fine for me. No crashes at all and it fixed some landing leg issues. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

No notable crashes here. Only sometimes when removing parts in VAB, but that's most likely a mods fault. One of the ~40+ i'm using.

Share this post


Link to post
Share on other sites
This thread is quite old. Please consider starting a new thread rather than reviving this one.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.