Jump to content
  • 0

[solved] Solar panels instability


Question

Hi there,

 

my recent missions are failing cause of the solar panels that seem to become kinda instable.
each time i LOAD my craft, the panels start wobbling until everything explodes - kinda phantom force.

i did some tests and it just seems to happen, when the panels are NOT attached to the "main"-craft, but if i have some "arms" going out to different sides and attach them there.
Its also not happening until i reload my craft or unfold the panels - so i assume it has something to do with suntracking - not sure.

tried to detach one of these "arms" while this was happening, so my craft had just one arm with panels remaining => and became stable.
there are no reactionWheels attached to these arms, just on the center.

SAS & co disabled. even timewarp just holds it while warp, but in x1 its continuing.

Edit: Pictures:

Spoiler

vsrDMNK.png

pCMQYPu.png

nhg6VX8.png


Since i doubt logs are helpful, there are none yet - but if someone thinks there are helpful information in it, tell me.

The panels are from the KOSMOS-mod.; i also tried the Single ones of this mod and it was even worse.- and i am pretty sure they did work before (in an old install).
havent had time to try stock panels yet. - I am still hoping someone knows whats going on here.
 

 

Nevermind, found it.

seems it was caused by radial attached xenon-tanks that caused instability.

Followup: definetly caused by the upscaled (Tweakscale) xenon tanks, that seem to behave problemativ when reloading the game.
everything is fine after start & so on - until u reload the game and it seems to have problems with the colliders.

 

Edited by Speadge
Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
1 hour ago, Speadge said:

Hi there,

 

my recent missions are failing cause of the solar panels that seem to become kinda instable.
each time i LOAD my craft, the panels start wobbling until everything explodes - kinda phantom force.

i did some tests and it just seems to happen, when the panels are NOT attached to the "main"-craft, but if i have some "arms" going out to different sides and attach them there.
Its also not happening until i reload my craft or unfold the panels - so i assume it has something to do with suntracking - not sure.

tried to detach one of these "arms" while this was happening, so my craft had just one arm with panels remaining => and became stable.
there are no reactionWheels attached to these arms, just on the center.

SAS & co disabled. even timewarp just holds it while warp, but in x1 its continuing.

Edit: Pictures:

<SNIP pics>


Since i doubt logs are helpful, there are none yet - but if someone thinks there are helpful information in it, tell me.

The panels are from the KOSMOS-mod.; i also tried the Single ones of this mod and it was even worse.- and i am pretty sure they did work before (in an old install).
havent had time to try stock panels yet. - I am still hoping someone knows whats going on here.
 

 

Nevermind, found it.

seems it was caused by radial attached xenon-tanks that caused instability.

Followup: definetly caused by the upscaled (Tweakscale) xenon tanks, that seem to behave problemativ when reloading the game.
everything is fine after start & so on - until u reload the game and it seems to have problems with the colliders.

 

So might be worth reporting on Tweakscale thread with a log?

Link to post
Share on other sites
  • 0
17 minutes ago, JPLRepo said:

So might be worth reporting on Tweakscale thread with a log?

log of what?

Might be, yes - but since i am not even sure how exactly to reproduce it on stock... im not sure if anyone will care :D

Link to post
Share on other sites
This thread is quite old. Please consider starting a new thread rather than reviving this one.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...