Jump to content

[KSP 1.6.1] Stock Visual Enhancements [v1.4.1] [20 March 2019]


Galileo
 Share

Recommended Posts

 

found a big although im not entirely sure whats causing it but the following mods but my suspicions lie with mods i have installed today

  • i've used regularly with no problem --> KWRocketry (Outdated at this time), Mechjeb, KOS, Scatterer (just updated today though), Kerbal Engineer
  • some mods appeared recently and i never downloaded then --> Coatl Aerospace, DMagic, FireSpitter. --> these have caused no issue for me at this time
  • mods i installed today --> Stock Visuel Enhancements with High Res Textures, EVE, Tracking Station Evolved and KWRocketryRebalanced

bug details --> change ship via the map or tracking station and i am unable to see the planets on the day-side, the star field or Skybox is also Blacked out.

 

in order to upload my Output log and Gamedata image i need a bit of help with that as i cant figure out how too :(

 

Edit: sod it....Google Drive Links

 

GameData: https://drive.google.com/file/d/1TxBtvAy6bwNToX8pqSDVkXSUKLVUjRgO/view?usp=sharing

Outputlog https://drive.google.com/file/d/1ZYbjuFL4kOEKlVYCYmpZUsFxKbFtgquh/view?usp=sharing

Edited by RyboSenpai
trying to figure out how to upload stuff
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, RyboSenpai said:
 

found a big although im not entirely sure whats causing it but the following mods but my suspicions lie with mods i have installed today

  • i've used regularly with no problem --> KWRocketry (Outdated at this time), Mechjeb, KOS, Scatterer (just updated today though), Kerbal Engineer
  • some mods appeared recently and i never downloaded then --> Coatl Aerospace, DMagic, FireSpitter. --> these have caused no issue for me at this time
  • mods i installed today --> Stock Visuel Enhancements with High Res Textures, EVE, Tracking Station Evolved and KWRocketryRebalanced

bug details --> change ship via the map or tracking station and i am unable to see the planets on the day-side, the star field or Skybox is also Blacked out.

 

in order to upload my Output log and Gamedata image i need a bit of help with that as i cant figure out how too :(

 

Edit: sod it....Google Drive Links

 

GameData: https://drive.google.com/file/d/1TxBtvAy6bwNToX8pqSDVkXSUKLVUjRgO/view?usp=sharing

Outputlog https://drive.google.com/file/d/1ZYbjuFL4kOEKlVYCYmpZUsFxKbFtgquh/view?usp=sharing

Remove tracking station evolved and see if the issue goes away.

 

actually @RyboSenpai what you are describing is a bug with scatterer. Go to the scatterer thread and you will see others are having the same issue.

Edited by Galileo
Link to comment
Share on other sites

Quote

Remove tracking station evolved and see if the issue goes away.

 

actually @RyboSenpai what you are describing is a bug with scatterer. Go to the scatterer thread and you will see others are having the same issue.

okay shall do :) thanks for the info :) 

 

Edit: do i require Scatterer for SVE ?

Edited by RyboSenpai
Question to follow up until Scatterer receives its fix
Link to comment
Share on other sites

I was trying to find out some answers through google search, but I might just be asking the wrong questions.

 

I started a career mode and I am noticing that while I have ground scatter turned on in my settings I dont seem to be getting any ground scatter around kerbin. I have SVE, Eve, and scatter installed with the SVE high res textures. 

 

My 2nd question, would be if I can add some sort of high res sky box with this mod as well, and if so where would I put it?

 

Thank you in advance for any help

Link to comment
Share on other sites

On 18/03/2018 at 8:33 PM, RyboSenpai said:
 

found a big although im not entirely sure whats causing it but the following mods but my suspicions lie with mods i have installed today

  • i've used regularly with no problem --> KWRocketry (Outdated at this time), Mechjeb, KOS, Scatterer (just updated today though), Kerbal Engineer
  • some mods appeared recently and i never downloaded then --> Coatl Aerospace, DMagic, FireSpitter. --> these have caused no issue for me at this time
  • mods i installed today --> Stock Visuel Enhancements with High Res Textures, EVE, Tracking Station Evolved and KWRocketryRebalanced

bug details --> change ship via the map or tracking station and i am unable to see the planets on the day-side, the star field or Skybox is also Blacked out.

 

in order to upload my Output log and Gamedata image i need a bit of help with that as i cant figure out how too :(

 

Edit: sod it....Google Drive Links

 

GameData: https://drive.google.com/file/d/1TxBtvAy6bwNToX8pqSDVkXSUKLVUjRgO/view?usp=sharing

Outputlog https://drive.google.com/file/d/1ZYbjuFL4kOEKlVYCYmpZUsFxKbFtgquh/view?usp=sharing

I actually have the same issue. Initially spotted in v. 1.4.1, with in-depth debugging in 1.4.2 (stripped down to having only scatterer, EVE and SVE to no avail). 

Upon loading a vessel, no textures apart from the sun and the vessel itself are loaded. Map view still shows all good, same if you make a new launch. 

KxjB8Hd.png

tvdS2Av.png

Log file here: https://www.dropbox.com/s/757d733yomphvlj/KSP.log?dl=0

removing SVE fixes the issue.

Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, Yakvi said:

I actually have the same issue. Initially spotted in v. 1.4.1, with in-depth debugging in 1.4.2 (stripped down to having only scatterer, EVE and SVE to no avail). 

Upon loading a vessel, no textures apart from the sun and the vessel itself are loaded. Map view still shows all good, same if you make a new launch. 

KxjB8Hd.png

tvdS2Av.png

Log file here: https://www.dropbox.com/s/757d733yomphvlj/KSP.log?dl=0

removing SVE fixes the issue.

Known Scatterer bug. You can read all about it in the Scatterer thread.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Lo Var Lachland said:

WHOOOOOA, the mod doesn't require scatterer anymore????!!! WOOOO HOOOO!!!! :D

Has it ever? But then, a Ferrari runs just fine when painted white too...

Link to comment
Share on other sites

For all those missing scatterer, that are following this thread, because of the black planet bug when loading a craft in space. He released a hotfix on github about 2 hours ago that fixes it. - https://github.com/LGhassen/Scatterer/releases/tag/v0.0328dev

 

@Galileo Do you know of a way to make the 'bubble' layer created by the clouds all being the same height while in orbit blend or go away using settings? Its not a bug, just kind of throws me off.

8451FF43E1C64B7091303C1310F2EFE2A618AA6B

Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, MadArkael said:

For all those missing scatterer, that are following this thread, because of the black planet bug when loading a craft in space. He released a hotfix on github about 2 hours ago that fixes it. - https://github.com/LGhassen/Scatterer/releases/tag/v0.0328dev

 

@Galileo Do you know of a way to make the 'bubble' layer created by the clouds all being the same height while in orbit blend or go away using settings? Its not a bug, just kind of throws me off.

8451FF43E1C64B7091303C1310F2EFE2A618AA6B

Nope, there is nothing you can do except lower the cloud layers, but having clouds at 3km doesn’t look right. It’s a limitation of EVE that I have long wanted a fix for. 

Edited by Galileo
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Galileo said:

Nope, there is nothing you can do except lower the cloud layers, but having clouds at 3km doesn’t look right. It’s a limitation of EVE that I have long wanted a fix for.

Appreciate the reply and yeah, being able to have volumetric clouds render at that distance would be very nice.

Edit: at that distance, meaning from orbit, not 3km :)

Edited by MadArkael
Link to comment
Share on other sites

I installed this on a clean install of 1.4.1 and was wondering if Duna was supposed to have dust storms or some sort of clouds?  I tried searching this thread but didn't find anything regarding this in the past year or so.  I have a screenshot of what my Duna looks like from the map view.  Kerbin and Jool look as described or as I have seen in other screenshots.
Output Log
GameData and Map View Screenshots
Thanks for all the great work!
Edited by leftsideright
Fix link formatting
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...