RealGecko

[KSP 1.3.1] KEI - Kerbin Environmental Institute(1.2.3) 2017-10-11

Recommended Posts

18 minutes ago, Cleric2145 said:

Hey Gecko!  Just throwing a a bug report/mod conflict your way. 

Mission Controller 2 causes a nullRef when clicking the KEI icon and keeps it from opening (and therefore working.) The nullRef is accompanied with an error regarding the weather core experiment.

Can confirm.. funny enough was just about to post about it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, Cleric2145 said:

Hey Gecko!  Just throwing a a bug report/mod conflict your way. 

Mission Contoller updated 29 days ago, when KSP 1.2 was still in pre. You'd better notify @malkuth as MC gives more than just one error.

GYwVPJI.png

Edited by RealGecko

Share this post


Link to post
Share on other sites

I submitted a PR to CKAN that, once merged, will ease reports of this issue from CKAN users.

Specifically, versions 4.1 of LTech and 1.4.3 of MC2 will be marked as conflicts with KEI. My hope is the issues are resolved in their next releases. If the issues persists with the next release of either mod I would suggest opening an issue with CKAN so they can be marked as conflicts until the issue is properly resolved.

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 minutes ago, plague006 said:

I submitted a PR to CKAN that, once merged, will ease reports of this issue from CKAN users.

Thanks :)

I tried to debug MC2, but it seems there's too much to handle, cause there're problems not only with Research Weather experiment.

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, RealGecko said:

Mission Contoller updated 29 days ago, when KSP 1.2 was still in pre. You'd better notify @malkuth as MC gives more than just one error.

GYwVPJI.png

Found the issue and fixed it.  Not sure whats up with GitHub but release date is always wrong now, but its today.

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, Cleric2145 said:

Love you Malkuth! :sticktongue: Didn't realize this was more of an MC2 update problem.

Ya I was missing a Bracket in ScienceDefs.cfg

Share this post


Link to post
Share on other sites

@RealGecko I loved so much the science blurps given by this mod. Gave me a chuckle every time :) Great job Gecko!

Would be nice to add customized messages for the Dmagic's Science modules. I can help with ideas for the reports.

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, Enceos said:

Would be nice to add customized messages for the Dmagic's Science modules. I can help with ideas for the reports.

It's pretty simple :)

Experiment desctiptions are stored here. Add new file "<experimentId>.msg" and rock! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've installed this mod via CKAN, but I'm not sure what to do to get it to work. As a test in a brand new career, I put the capsule on the launch pad with a goo canister and did the research. In the end, I got the science for just that one experiment, and [x] Science says that this is ALL which has been completed. All the other KSC biomes are incomplete. Is there something special I have to do to activate the mod?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Recon777 said:

Is there something special I have to do to activate the mod?

fmCmA6w.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, RealGecko said:

Man, it appears only at KSC scene.

Aha! Got it. Many thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Version 1.2.1 update:

  • Recompiled with KSP 1.2.1 libraries, just in case
  • New messages for some DMagicOrbitalScience experiments from @Enceos

Share this post


Link to post
Share on other sites

so I was about to post a possible bug but I think it is answered already here.

 

it seems that after the initial make me happy message that  I can never again use the mod.  I research more science stuff, upgrade the KSC, etc. but I never seem to get any more use out of this mod.   is this what the ltech bug is doing?  I click the button but never get any messages about new science or failure or anything.  it looks like the mod is just doing nothing.

Share this post


Link to post
Share on other sites
48 minutes ago, Bit Fiddler said:

click the button but never get any messages about new science or failure or anything.  it looks like the mod is just doing nothing.

KEI interface opens up?

Share this post


Link to post
Share on other sites

KEI may have conflict with L-Tech Scientific Industries, do you have it installed?

Edited by RealGecko

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes that is why I asked if this is the error that it causes.  as I can't uninstall it because all my ships in flight will then go poof.   so if this is the error caused by l-tech I will have to wait and hope they make a fix for their null values.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So ya. ive been playing ksp since the early ages and only last week did really notice that i could go around the base to different places and get lots of science at the start of a new career. /hangs head in shame.

Then again ive never really made it pass minmus since i useally over mod and and i have a love/hate (mostly hate) relationship towards unity engine, lol.

After all the patches and fixes and restarts, this is a lifesaver. Thanks alot!

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok so yes, uninstalled L-tech and everything is fine now, so that was the issue...  is there nothing you can do on this end to fix the issue?  maybe some way to force your mod to skip the parts from l-tech and just avoid the issue until the developer of l-tech fixes it?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, Bit Fiddler said:

maybe some way to force your mod to skip the parts from l-tech

Actually problem is that L-Tech creates experiments that have some NULL values for KSP ResearchAndDevelopment object . Generally it's really bad practice to interfere with ingame objects and put NULLs to places that are not meant to have NULLs. I tried to implement a quick workaround in KEI, but it did not work, @Kerbas_ad_astra tried too, but it did not work either. And I personally have more exciting things to do:

udqC88d.png

:D:D:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you so much for making this mod.  :D

Question:  My main game is on KSP 1.1.2 still (waiting on mods to update--I've got a lot of 'em), but CKAN doesn't list any compatible version of this mod; I'm more than willing to install manually, but which version of this should I use?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, SilverlightPony said:

but CKAN doesn't list any compatible version of this mod

That's strange.

Version 1.1.2  is compatible with KSP 1.1.2.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.