linuxgurugamer

[1.8.x] Hullcam VDS Continued

Recommended Posts

On 3/19/2019 at 7:59 PM, 4x4cheesecake said:

Instead of messing around with the config, I would suggest to write a custom MM patch. The whole point of MM is to modify config entries without editing the original file ;)

In this case, you are looking for the Module "MuMechModuleHullCameraZoom", which contains the value "cameraMode". There are 9 different modes which come with different filter:


Normal = 0,
DockingCam = 1,
BlackAndWhiteFilm = 2,
BlackAndWhiteLoResTV = 3,
BlackAndWhiteHiResTV = 4,
ColorFilm = 5,
ColorLoResTV = 6,
ColorHiResTV = 7,
NightVision = 8

The booster cam comes with "cameramode = 7". AFAIK the only option which doesn't got the crosshair and provides a "better resolution", would be "normal", so let's write a MM patch for this:


@PART[hc_booster]:AFTER[HullCamera]
{
	@MODULE[MuMechModuleHullCameraZoom],*
	{
		@cameraMode = 0
	}
}

The patch will change both cameras on the booster cam to "normal" mode, just create a textfile somewhere within your GameData directory, name it however you like but put the extension .cfg on it. Copy&Paste the patch into your file, save it and enjoy your crosshair free cam :)

That is pretty cool! Thank you for this. I should learn how to create MM files... Where do you suggest I start?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
11 hours ago, 4x4cheesecake said:

It is C# ;)

How did you translate all the other stuff without code changes? Did you just edit the config files?

If you can wait a few hours, I can do the code changes, send you a pre-release to make a proper translation (with a "localization.cfg" and "autoLOC" tags) and than we open a PullRequest for @linuxgurugamer? :)

I can start working on it in one or two hours and it shouldn't take too long.

Finally!  the stupid "Activate Camera" its now into Chinese!!! Your project is successful!

8eqWgQq.jpg

y8a7t35.jpg

aR32DhA.jpg

Thanks for Ur hard work ! Buddy ! @4x4cheesecake

Edited by sosoxia

Share this post


Link to post
Share on other sites

New release, 0.1.12

  • Thanks to @4x4cheesecake for the following:
    • Did localization work
    • Added German translation
    • Added Chinese translation from  @sosoxia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry, no.  If someone were to submit a PR with the change, I'd gladly accept it, but I'm just keeping this mod running, not really adding anything to it on my own.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4/18/2019 at 9:05 AM, linuxgurugamer said:

Sorry, no.  If someone were to submit a PR with the change, I'd gladly accept it, but I'm just keeping this mod running, not really adding anything to it on my own.

and we love you for it

Share this post


Link to post
Share on other sites

How can you use the Launch Camera on the pad? I am assuming I am missing something, but in order to use it, doesn't that mean it needs to be attached to the craft you are launching?

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 minutes ago, pap1723 said:

How can you use the Launch Camera on the pad? I am assuming I am missing something, but in order to use it, doesn't that mean it needs to be attached to the craft you are launching?

Been a while, but you could mount it on a small rover and then position the rover where you want it 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

You could attach and offset from a launch clamp, or launch another vessel with the camera on wheels earlier and move it to a 'safe distance'.

Peace.

EDIT - NINJA'D

Edited by theJesuit

Share this post


Link to post
Share on other sites
30 minutes ago, Handsomewhale99 said:

1.7.1?

It still works, if this is your question.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes it works in 1.7.1, but if you have the Distant Objects mod, the , parts are correctly show but activation shorcuts didnt work (almost for me), can anyone confirm the same problem? I solved it unistalling Distant Objects Mod and works perfect.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Has anyone experienced issues with the picture freezing when you press F2 to hide UI while the camera is active? I wanted to make a grainy screenshot, but it just doesn't seem to work for me. Might be a conflict with one of the other mods (e.g. Camera Tools, ProbeControlRoom or something else).

KSP 1.7.1 with Hullcam VDS 0.1.13

GameData:

Spoiler

000_ClickThroughBlocker
000_Toolbar
000_USITools
001_ToolbarControl
AutoAGL
B9PartSwitch
BonVoyage
CameraTools
Chatterer
CommNetAntennasInfo
CommNetVisualisation
CommunityCategoryKit
CommunityResourcePack
CommunityTechTree
ConnectedLivingSpace
ContractConfigurator
ContractPacks
CrewLight
CryoEngines
CryoTanks
DeadlyReentry
DecayingRTGs
DeployableEngines
Diazo
DistantObject
DMagicOrbitalScience
DMagicUtilities
DynamicBatteryStorage
EasyVesselSwitch
EnvironmentalVisualEnhancements
EvaFuel
FerramAerospaceResearch
FMRS
FuseboxContinued
HideEmptyTechTreeNodes
HullCameraVDS
JanitorsCloset
JNSQ
JSI
JX2Antenna
KAS
KerbalAtomics
KerbalAtomicsLH2NTRModSupport
KerbalChangeLog1.1.4
KerbalConstructionTime
KerbalEngineer
KerbalHealth
KerbalInventorySystemNoFun
Kerbaltek
KIS
Kopernicus
kOS
kPM
Kronometer
KSP-AVC
KspCraftOrganizer
LoadingScreenManager
MagiCore
MandatoryRCS
ModularFlightIntegrator
NavyFish
NearFutureElectrical
NearFutureElectricaNTRs
NearFutureLaunchVehicles
NearFutureProps
NearFuturePropulsion
NearFutureSolar
NearFutureSpacecraft
Nereid
notes
PreciseManeuver
ProbeControlRoom
ProbesBeforeCrew
RationalResources
RCSBuildAid
RealChute
RealFuels
RealFuels-Stockalike
RealPlume
RealPlume-RFStockalike
RealPlume-Stock
ReCoupler
RecoveryController
ReentryParticleEffect
ReStock
SCANsat
scatterer
ScienceParamModifier
ScrapYard
SensibleScreenshot
Severedsolo
SignalDelay
SmokeScreen
SolverEngines
SpaceAge
Stock folder: Squad

Stock folder: SquadExpansion

StationPartsExpansionRedux
SurfaceLights
TextureReplacer
ThroughTheEyes
Timekeeper
TooManyOrbits
Trajectories
TriggerTech
UmbraSpaceIndustries
UniversalStorage2
UrgentContracts
VesselView
WaypointManager
Wwwwwwwww
ZeroMiniAVC
zzRFStockalike
[x] Science!
FinalFrontier.dat
MiniAVC.dll.pruned
MiniAVC.xml
ModuleManager.4.0.2.dll
ModuleManager.ConfigCache
ModuleManager.ConfigSHA
ModuleManager.Physics
ModuleManager.TechTree
NFPropulsionTweakPatch.cfg
toolbar-settings.dat
unBlur.0.5.0.dll

 

Edited by garwel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is there a way to increase the max zoom of a camera?

Modifying the configs of course

 

Sorry if this has been asked before

Share this post


Link to post
Share on other sites

New release, 0.2.0

  • Added InstallChecker
  • Updated for KSP 1.8

Share this post


Link to post
Share on other sites
49 minutes ago, linuxgurugamer said:

New release, 0.2.0

  • Added InstallChecker
  • Updated for KSP 1.8

Thank you! x 1000!

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, marioq70 said:

Thank you! x 1000!

well, is not working to me, i cannot see the parts in the utility tab, only one cam, the cardboard one and is not working... i guess because RPM is not updated... ;.;

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, marioq70 said:

well, is not working to me, i cannot see the parts in the utility tab, only one cam, the cardboard one and is not working... i guess because RPM is not updated... ;.;

I've tested all the cameras.  If you are playing career, you won't see them all in the beginning.

and I have no idea what you mean by "cardboard one", please specify a name

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, linuxgurugamer said:

I've tested all the cameras.  If you are playing career, you won't see them all in the beginning.

and I have no idea what you mean by "cardboard one", please specify a name

I think he means the "Basic Hull Camera Deluxe". I have the same problem. The only camera i can see in the utility tab is that "Basic hull camera Deluxe".

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 minutes ago, Fowlz said:

I think he means the "Basic Hull Camera Deluxe". I have the same problem. The only camera i can see in the utility tab is that "Basic hull camera Deluxe".

Are you using Filter Extensions?

what happens when you search for “hullcan”?

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, linuxgurugamer said:

Are you using Filter Extensions?

what happens when you search for “hullcan”?

I don't see anything when I type "hullcam". I also used one of the camera's in a craft... which didn't load because it was missing the camera. (Fixed it by removing the camera in the craft file though)

And what do you mean by "filter extensions"? Is it a mod?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Fowlz said:

And what do you mean by "filter extensions"? Is it a mod?

Yes, it is a mod.  Search CKAN for it.  Here's the forum thread:

 

Edited by Brigadier

Share this post


Link to post
Share on other sites
46 minutes ago, Brigadier said:

Yes, it is a mod.  Search CKAN for it.  Here's the forum thread:

 

Allright, thanks.

2 hours ago, linuxgurugamer said:

Are you using Filter Extensions?

what happens when you search for “hullcan”?

No, i just checked CKAN, i don't have Filter Extensions installed.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Fowlz said:

I don't see anything when I type "hullcam". I also used one of the camera's in a craft... which didn't load because it was missing the camera. (Fixed it by removing the camera in the craft file though)

And what do you mean by "filter extensions"? Is it a mod?

Sounds like you don't have it installed properly, if at all.

Please provide a log file

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Fowlz said:

I think he means the "Basic Hull Camera Deluxe". I have the same problem. The only camera i can see in the utility tab is that "Basic hull camera Deluxe".

Indeed, that one. :P

I did some tests:

a) Clean Install, New Sandbox game (So i can see all the parts), with latest HullCameraVDS and latest ModuleManager= All cameras are there.

b) Same install and game, with HullCameraVDS, ModuleManager, RPM + ASET props = only "Basic Hull Camera Deluxe" aka "Cardbox Camera" is showed, and is not working with RPM.

Conclusion, is RPM or ASET props wich are not been updated in a while... :(

besides the problem with the cameras, RPM is partially fuctional, with some plugins have issues like ScanSat, but the screens are showed, the attitude sceen have some info flipped... Well, and i dont think RPM will be updated anymore...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.