linuxgurugamer

[1.8.x] Hullcam VDS Continued

Recommended Posts

8 hours ago, Grem said:

Floating eyeballs, most likely, you see the helmet of a spacesuit, from the inside.

Nah, not the helmet. Literally the inside of the kerbals eyes.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

I have KSP 1.8.1, Linux, 64 bit, and all cameras show only black screen. But view from kerbals in EVA works fine

 

End of log file

```

[LOG 13:37:40.407] [Part:kerbalEVAfemale (Giburry Kerman) (id=F4146094543)#Module:15] Assign Giburry Kerman to seat 0 in [Part:mk1-3pod (space station m2) (id=F2568004667)]

[LOG 13:37:40.407] [Part:mk1-3pod (space station m2) (id=F2568004667)#Module:26] Item transfer | source Giburry Kerman
[LOG 13:37:40.408] [FLIGHT GLOBALS]: Switching To Vessel space station m2 ----------------------
[LOG 13:37:40.408] Detected switch from kerbalEVAfemale (Giburry Kerman) (Vessel) to mk1-3pod (space station m2) (Vessel). Request camera stabilization.
[LOG 13:37:40.408] [PlanetariumCamera]: Focus: space station m2
[LOG 13:37:40.418] Camera Mode: AUTO
[LOG 13:37:40.446] IR: [ServoController] vessel mk1-3pod (space station m2)
[LOG 13:37:40.447] IR: [ServoController] OnVesselChange finished successfully
[LOG 13:37:40.447] Camera Mode: ORBITAL
[LOG 13:37:40.447] Fix camera focus while keeping its position
[LOG 13:37:40.487] HullCam: Cleanup
[LOG 13:37:40.487] HullCam: Removed, now 4
[LOG 13:37:40.500] HullCam: Cleanup
[LOG 13:37:40.500] HullCam: OnDestroy
[LOG 13:37:40.500] HullCam: Cleanup
[LOG 13:37:40.503] IR: [ServoController] OnVesselUnloaded, v=Giburry Kerman
[LOG 13:37:40.522] 5/29/2020 1:37:40 PM,kOS-IRWrapper,Attempting to Grab IR Types...
[LOG 13:37:40.538] [Part:mk1-3pod (space station m2) (id=F2568004667)#Module:26] Item transfer | destination seat: 0
[LOG 13:37:42.855] IR: [ServoController] OnVesselUnloaded, v=space station m2
[LOG 13:37:42.856] Packing space station m2 for orbit
[LOG 13:37:58.439] Unpacking space station m2
[ERR 13:38:26.724] [Part:femaleEVA(Clone)(Clone) (id=C4294294414)#Module:12] The prefab part doesn't have the module at 12

[ERR 13:38:26.725] [Part:femaleEVA(Clone)(Clone) (id=C4294294414)#Module:13] The prefab part doesn't have the module at 13

[LOG 13:38:26.748] [PartSet]: Failed to add Resource -1511737247 to Simulation PartSet:387 as corresponding Part -998237410 SimulationResource was not found.
[LOG 13:38:26.748] [PartSet]: Failed to add Resource -1511737247 to Simulation PartSet:387 as corresponding Part -998237410 SimulationResource was not found.
[LOG 13:38:26.748] [PartSet]: Failed to add Resource -1511737247 to Simulation PartSet:386 as corresponding Part -998237410 SimulationResource was not found.
[LOG 13:38:26.748] [PartSet]: Failed to add Resource -1511737247 to Simulation PartSet:386 as corresponding Part -998237410 SimulationResource was not found.
[LOG 13:38:26.753] CMC: True AMC: True COA: False
[LOG 13:38:26.753] HullCam: Added, now 5
[LOG 13:38:26.753] Look rotation viewing vector is zero
[LOG 13:38:26.754] Look rotation viewing vector is zero
[LOG 13:38:26.757] [ModularFlightIntegrator] MFI Start
[LOG 13:38:26.757] [ModularFlightIntegrator] Start. VesselModule on vessel :
  ModularFlightIntegrator
  AxisGroupsModule
  CommNetVessel
  kOSVesselModule

[LOG 13:38:26.850] [FLIGHT GLOBALS]: Switching To Vessel Giburry Kerman ----------------------
[LOG 13:38:26.850] Detected switch from mk1-3pod (space station m2) (Vessel) to kerbalEVAfemale (Giburry Kerman) (Vessel). Request camera stabilization.
[LOG 13:38:26.850] [PlanetariumCamera]: Focus: Giburry Kerman
[LOG 13:38:26.875] IR: [ServoController] vessel kerbalEVAfemale (Giburry Kerman)
[LOG 13:38:26.875] IR: [ServoController] OnVesselChange finished successfully
[LOG 13:38:26.875] Fix camera focus while keeping its position
[LOG 13:38:26.940] 5/29/2020 1:38:26 PM,kOS-IRWrapper,Attempting to Grab IR Types...
[LOG 13:38:29.212] HullCam: CycleMainCamera(1)
[LOG 13:38:29.212] HullCam: changeCameraMode
[LOG 13:38:29.212] SetCameraMode
[LOG 13:38:29.212] SetMode, mode: DockingCam
[LOG 13:38:29.212] SetMode 1
[LOG 13:38:29.212] SetMode 2
[LOG 13:38:29.212] SetMode 3
[LOG 13:38:29.212] SetMode 4, moduleName: Flight
[LOG 13:38:29.221] HullCam: SaveMainCamera
[EXC 13:38:29.398] NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object
    HullcamVDS.MuMechModuleHullCamera.SaveMainCamera () (at <80768f1cfdf34bd7b19805457fdc4757>:0)
    HullcamVDS.MuMechModuleHullCamera.FixedUpdate () (at <80768f1cfdf34bd7b19805457fdc4757>:0)
    UnityEngine.DebugLogHandler:LogException(Exception, Object)
    ModuleManager.UnityLogHandle.InterceptLogHandler:LogException(Exception, Object)
    UnityEngine.Debug:CallOverridenDebugHandler(Exception, Object)
[LOG 13:38:32.114] HullCam: CycleMainCamera(1)
[LOG 13:38:32.114] HullCam: changeCameraMode
[LOG 13:38:32.114] SetCameraMode
[LOG 13:38:32.114] SetMode, mode: DockingCam
[LOG 13:38:33.246] HullCam: CycleMainCamera(1)
[LOG 13:38:33.246] HullCam: changeCameraMode
[LOG 13:38:33.246] SetCameraMode
[LOG 13:38:33.246] SetMode, mode: DockingCam
[LOG 13:38:33.953] HullCam: CycleMainCamera(1)
[LOG 13:38:33.953] HullCam: changeCameraMode
[LOG 13:38:33.953] SetCameraMode
[LOG 13:38:33.953] SetMode, mode: DockingCam
[LOG 13:38:34.549] HullCam: CycleMainCamera(1)
[LOG 13:38:34.549] HullCam: changeCameraMode
[LOG 13:38:34.549] SetCameraMode
[LOG 13:38:34.549] SetMode, mode: Normal
[LOG 13:38:34.549] SetMode 1
[LOG 13:38:34.549] SetMode 2
[LOG 13:38:34.549] SetMode 3
[LOG 13:38:34.549] SetMode 4, moduleName: Flight
[LOG 13:39:23.490] Camera Mode: ORBITAL
[LOG 13:39:23.496] HullCam: LeaveCamera
[LOG 13:39:23.496] HullCam: RestoreMainCamera
[LOG 13:39:23.497] SetCameraMode
[LOG 13:39:23.497] SetMode, mode: Normal
[LOG 13:39:23.497] HullCam: LeaveCamera
[LOG 13:39:23.497] HullCam: LeaveCamera
[LOG 13:39:23.497] HullCam: LeaveCamera
[LOG 13:39:23.497] HullCam: LeaveCamera
[LOG 13:39:24.256] Camera Mode: CHASE
[LOG 13:39:24.262] HullCam: LeaveCamera
[LOG 13:39:24.262] HullCam: LeaveCamera
[LOG 13:39:24.262] HullCam: LeaveCamera
[LOG 13:39:24.262] HullCam: LeaveCamera
[LOG 13:39:24.262] HullCam: LeaveCamera
[LOG 13:39:24.828] Camera Mode: LOCKED
[LOG 13:39:24.834] HullCam: LeaveCamera
[LOG 13:39:24.834] HullCam: LeaveCamera
[LOG 13:39:24.834] HullCam: LeaveCamera
[LOG 13:39:24.834] HullCam: LeaveCamera
[LOG 13:39:24.834] HullCam: LeaveCamera
[LOG 13:39:24.835] Camera Mode: FREE
[LOG 13:39:47.211] [Part:kerbalEVAfemale (Giburry Kerman) (id=F263823164)#Module:15] Assign Giburry Kerman to seat 0 in [Part:mk1-3pod (space station m2) (id=F2568004667)]
[LOG 13:39:47.212] [Part:mk1-3pod (space station m2) (id=F2568004667)#Module:26] Item transfer | source Giburry Kerman
[LOG 13:39:47.212] [FLIGHT GLOBALS]: Switching To Vessel space station m2 ----------------------
[LOG 13:39:47.212] Detected switch from kerbalEVAfemale (Giburry Kerman) (Vessel) to mk1-3pod (space station m2) (Vessel). Request camera stabilization.
[LOG 13:39:47.212] [PlanetariumCamera]: Focus: space station m2
[LOG 13:39:47.228] Camera Mode: ORBITAL
[LOG 13:39:47.256] IR: [ServoController] vessel mk1-3pod (space station m2)
[LOG 13:39:47.256] IR: [ServoController] OnVesselChange finished successfully
[LOG 13:39:47.257] Camera Mode: FREE
[LOG 13:39:47.257] Fix camera focus while keeping its position
[LOG 13:39:47.295] HullCam: Cleanup
[LOG 13:39:47.295] HullCam: Removed, now 4
[LOG 13:39:47.305] HullCam: Cleanup
[LOG 13:39:47.305] HullCam: OnDestroy
[LOG 13:39:47.305] HullCam: Cleanup
[LOG 13:39:47.305] IR: [ServoController] OnVesselUnloaded, v=Giburry Kerman
[LOG 13:39:47.324] 5/29/2020 1:39:47 PM,kOS-IRWrapper,Attempting to Grab IR Types...

```

Edited by VladTs

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, VladTs said:

I have KSP 1.8.1, Linux, 64 bit, and all cameras show only black screen. But view from kerbals in EVA works fine

 

End of log file

You need to upload the entire log file to a file sharing site and post a link to it.  There's information throughout the log that's needed to track down the source of errors.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, TOMMY (JEB 2.0) said:

am having a flickering problems on ksp 1.9

Ah. I thought it was just me.  I haven't had time to investigate though.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
16 hours ago, TOMMY (JEB 2.0) said:

У меня проблемы с мерцанием на KSP 1.9
[Moderator added translation]
 
I'm having flickering problems on KSP 1.9

 

On 5/2/2020 at 7:16 AM, linuxgurugamer said:

Мод несколько сломан в 1.9
[Moderator added translation]

The mod is somewhat broken in 1.9

 

Edited by James Kerman
Added translation

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/1/2020 at 3:41 PM, TOMMY (JEB 2.0) said:

am having a flickering problems on ksp 1.9

 

Me too

Very good addon by the way, thanks again @linuxgurugamer

Share this post


Link to post
Share on other sites

TLDR:  DX11 might be the issue.  Forcing DX12 worked for me.

Possible solution for some:

I noticed this line in the changelog on https://wiki.kerbalspaceprogram.com/: "Implement single camera system when running in DX11 for improved performance."

So, I tried forcing DX12 at startup using "-force-d3d12".  This solved the problem of the flickering in the HullcamVDS mod instantly.

HOWEVER, this did cause a lot of flickering in other scenes (not Hullcam related) and slowed my system to a crawl.  So, I uninstalled the E.V.E. and Scatterer mods.  This helped boost performance and get rid of the flickering, but the water looked horrible.  So, I reinstalled scatterer and there were still some interesting water surface flickering effects.  I was able to get rid of these by going to the scatterer gui (Alt+F11) and deselecting "Surface receives shadows" and restarting KSP. 

Everything is working great now!  I haven't reinstalled E.V.E. yet but don't think I will try for now.  The Hullcam VDS flickering issue was the only thing keeping me from migrating over to 1.9.1 and now I am fully up and running.

Thanks again to LGG for keeping all these mods alive!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for bringing this mod to life.

When I was using RO, this camera disappeared unexpectedly. I want to know how to use this camera under RO, thank you!

LVyw5Yy.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having a lot of flickering in 1.9.1, maybe has to do with the new DX11 single camera system, hope it can be fixed @linuxgurugamer

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

4 hours ago, Emilius73 said:

I'm having a lot of flickering in 1.9.1, maybe has to do with the new DX11 single camera system, hope it can be fixed @linuxgurugamer

If you searched thread before posting you'd see there is a workaround...

On 6/17/2020 at 8:02 PM, orionguy said:

TLDR:  DX11 might be the issue.  Forcing DX12 worked for me.

Possible solution for some:

I noticed this line in the changelog on https://wiki.kerbalspaceprogram.com/: "Implement single camera system when running in DX11 for improved performance."

So, I tried forcing DX12 at startup using "-force-d3d12".  This solved the problem of the flickering in the HullcamVDS mod instantly.

HOWEVER, this did cause a lot of flickering in other scenes (not Hullcam related) and slowed my system to a crawl.  So, I uninstalled the E.V.E. and Scatterer mods.  This helped boost performance and get rid of the flickering, but the water looked horrible.  So, I reinstalled scatterer and there were still some interesting water surface flickering effects.  I was able to get rid of these by going to the scatterer gui (Alt+F11) and deselecting "Surface receives shadows" and restarting KSP. 

Everything is working great now!  I haven't reinstalled E.V.E. yet but don't think I will try for now.  The Hullcam VDS flickering issue was the only thing keeping me from migrating over to 1.9.1 and now I am fully up and running.

Thanks again to LGG for keeping all these mods alive!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, TranceaddicT said:

 

If you searched thread before posting you'd see there is a workaround...

 

Yes, but I also use TUFX, which only works in DX11.

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Emilius73 said:

Yes, but I also use TUFX, which only works in DX11.

Then you have a choice to make.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@linuxgurugamer thanks for supporting this mod, really useful.

 

After docking with cam, got some buggy cam...

take  a look, https://prnt.sc/tganqq

the text keeps showing and sometimes i cannot back to normal game cam mode.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, skzbr said:

@linuxgurugamer thanks for supporting this mod, really useful.

 

After docking with cam, got some buggy cam...

take  a look, https://prnt.sc/tganqq

the text keeps showing and sometimes i cannot back to normal game cam mode.

 

 

While I'm not sure what text you are talking about, there are known issues starting with KSP 1.9, which haven't been fixed.  Sounds like you ran into them.

I'll be looking into this sometime soon

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/12/2020 at 10:02 AM, linuxgurugamer said:

While I'm not sure what text you are talking about, there are known issues starting with KSP 1.9, which haven't been fixed.  Sounds like you ran into them.

I'll be looking into this sometime soon

Yep, now on 1.10. After using the docking cam you change the camera view and the text of docking infos keep on screen

Thank you linux

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

@linuxgurugamer I just started KSP, and KSP-AVC *just* popped up, that HullCamVDS has an update available... So I went looking... and, I cant find it? vOv
Currently on v0.2.0.0, but KSP=AVC *insisting* theres a v0.2.0.1 available... I checked SD *and* the repo... vOv
even the master hasnt had any commits for 29days... and I've been restarting KSP, like, 30 times a day... so i dont know why it *just* popped this up

EDIT: ok... nvm... after 3 or 4 KSP restarts with it there... AVC is no longer insisting v0.2.0.1... v0.2.0.0 is back to green... vOv ... weird

Edited by Stone Blue

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Stone Blue said:

@linuxgurugamer I just started KSP, and KSP-AVC *just* popped up, that HullCamVDS has an update available... So I went looking... and, I cant find it? vOv
Currently on v0.2.0.0, but KSP=AVC *insisting* theres a v0.2.0.1 available... I checked SD *and* the repo... vOv
even the master hasnt had any commits for 29days... and I've been restarting KSP, like, 30 times a day... so i dont know why it *just* popped this up

EDIT: ok... nvm... after 3 or 4 KSP restarts with it there... AVC is no longer insisting v0.2.0.1... v0.2.0.0 is back to green... vOv ... weird

If you look at the version file:
https://github.com/linuxgurugamer/HullcamVDSContinued/blob/master/GameData/HullCameraVDS/HullcamVDSContinued.version
It points to http://ksp.spacetux.net/avc/HullcamVDSContinued
Which does indeed say the current version is 2.0.1.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, ryan59 said:

Does This Work In KSP 1.10.0?

 

CKAN, SpaceDock and GitHub will all tell you which version this is currently available for.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

how can i change buttons that i need to press in order to activate cameras?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/14/2020 at 8:56 PM, Darkuss said:

how can i change buttons that i need to press in order to activate cameras?

Probably in some cfg inside this mod's folder

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/14/2020 at 7:56 PM, Darkuss said:

how can i change buttons that i need to press in order to activate cameras?

Requires code changes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.