JPLRepo

[1.6.x] TAC - Life Support v0.13.12 - Release 16th Dev 2019

Recommended Posts

On 1/12/2019 at 1:14 AM, TGApples said:

I think there may be an issue with electrocharge and potentially Oxygen in 1.6. They don't show up in the "life support crew roster" tab, unlike food and water, and I'm pretty sure one of my kerbals should be dead due to an electrocharge issue.

They never have showed in the crew roster section. Because EC and O2 is vessel based... not per kerbal.

Share this post


Link to post
Share on other sites

v0.13.12.0 released for KSP 1.6.x - Note changes to unloaded resource processing.

    Re-compile for KSP 1.6.x
    Added support for Near Future fission Generator in Unloaded Resource processing.
    Added support for TacGenericConvertor in Unloaded Resource processing. - NB: does not factor in crew bonuses in resource calcs for unloaded vessels.
    Added support for ModuleResourceConverter's that produce ElectricCharge ONLY (eg: FuelCell) in Unloaded Resource processing. - NB: does not factor in crew bonuses in resource calcs for unloaded vessels.
    Fix ModuleTestSubject configuration for the revamped pod parts.

  • Like 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, JPLRepo said:

Added support for Near Future fission Generator in Unloaded Resource processing.

Excellent.
I don't see NearFutureFissionGenerator.cs anywhere in https://github.com/JPLRepo/REPOSoftTechKSPUtils/tree/master/ though, despite it being referenced in BackgroundResources.csproj. Slightly confused.
I am looking at the correct repo, right?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh my god I wish I had this a month earlier but better late than never I guess. Now that Recyclers work unloaded, I don't have to repeated switch over to crafts which run solely on recyclng food! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for your work!

I have some troubles with the new TacGenericConvertor background processing.

My space station built with SSPXr is leaking large amounts of water in the background (no time-warp) if any of its life-support converters are active, even those that don't consume water (carbon extractor, water purifier). The active vessel, however, does not lose any water, the purifier even regenerates some of it.

It doesn't seem to appear with the Tac-Recyclers, although I didn't get to do much testing, yet. I don't see anything in SSPXr's MM patches that looks out of order.

I'd guess it might have something to do with how "DumpExcess" is handled in background, e.g. the water splitter continues to consume water if all oxygen tanks are full? I tried to get my head around how UnloadedResourceProcessing RequestResource() handles those but didn't quite get how the overflow works.

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, HansAcker said:

Thank you for your work!

I have some troubles with the new TacGenericConvertor background processing.

My space station built with SSPXr is leaking large amounts of water in the background (no time-warp) if any of its life-support converters are active, even those that don't consume water (carbon extractor, water purifier). The active vessel, however, does not lose any water, the purifier even regenerates some of it.

It doesn't seem to appear with the Tac-Recyclers, although I didn't get to do much testing, yet. I don't see anything in SSPXr's MM patches that looks out of order.

I'd guess it might have something to do with how "DumpExcess" is handled in background, e.g. the water splitter continues to consume water if all oxygen tanks are full? I tried to get my head around how UnloadedResourceProcessing RequestResource() handles those but didn't quite get how the overflow works.

Oh... hmm. could be onto something there... it looks like if the output of any Tac recycler is set to dump excess it doesn't shutdown.... which is correct. and so it will keep consuming the input resources forever and dumping the output into space.. which is how it would work when the active vessel. and how it would work with the unloaded vessel processing I added..  Yet you say this is not happening when it is the active vessel? which doesn't make sense.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

With all mods removed except for SSPXr, TacLS and their dependencies, background processing seem to happen normally.

I only have a handful of other mods installed, maybe one of them does its own things in the background. I'll investigate and restart KSP over and over and over again until I find the culprit :-)

Edit: well, that was quick. One of my own experimental patches springs a leak, even though the "Water Shunt" isn't enabled. I had added this converter because my greenhouse simulations were running out of WasteWater. I made a test craft with just a habitat and a water tank. If I start any of the converters and go back to the tracking station, the tanks are losing days worth of water within seconds.

I don't really understand why it's happening. At least I know how to stop it :-)

Spoiler

// experimental: turn Water into WasteWater for use in the greenhouse

@PART[*]:HAS[@MODULE[TacGenericConverter]:HAS[#ConverterName[Water?Purifier]]]:NEEDS[TacLifeSupport]
{
	MODULE
	{
		name = TacGenericConverter
		ConverterName = Water Shunt
		StartActionName = Start Water Shunt
		StopActionName = Stop Water Shunt
		GeneratesHeat = false
		conversionRate = 0.1
		INPUT_RESOURCE
		{
			ResourceName = ElectricCharge
			Ratio = 0.001
		}
		INPUT_RESOURCE
		{
			ResourceName = Water
			Ratio = 1
		}
		OUTPUT_RESOURCE
		{
			ResourceName = WasteWater
			Ratio = 1
			DumpExcess = false
		}
		UseSpecialistBonus = false
		EfficiencyBonus = 1
	}
}

 

N3atujX.png

 

Edited by HansAcker
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey y'all, I'm having an issue where the monitoring screen shows any missions in prelaunch along with any past missions. It doesn't, however actually show any current missions. I've tried re-installing it multiple times, nothing changed. It does work on a separate install, so I have no idea what the issue is. Any advice on what to do?

https://imgur.com/a/LgEtqO1 for reference. Thanks!

Edit: it also appears that no life support resources are being consumed.

Edited by crowsnose

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/21/2019 at 9:10 PM, crowsnose said:

Hey y'all, I'm having an issue where the monitoring screen shows any missions in prelaunch along with any past missions. It doesn't, however actually show any current missions. I've tried re-installing it multiple times, nothing changed. It does work on a separate install, so I have no idea what the issue is. Any advice on what to do?

https://imgur.com/a/LgEtqO1 for reference. Thanks!

Edit: it also appears that no life support resources are being consumed.

UPDATE: I've completely re-installed the game, but after transporting the save over, the problem still persists only in that save. All is good in my eyes, so if anyone else is having this issue here's what I'd do: Copy your Gamedata folder, then delete literally everything else. Install a fresh copy, then load your Gamedata folder back in, and all should be fine. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, Rebel Assassin said:

is there a way to make this work with 1.4.5?

Why are you running 1.4.5?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello. I'm currently having a problem. Whenever my station isn't focused, I am getting electricity alerts. Could this be because I am using solar panels from SSTU? And if so, how can I solve this problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello!

Same problem like Bob Jub. Whenever I´m on my station, electricity is normal. I had enough batteries, solar panels, etc. But when I leave my station after the next day/night period, TAC send the message that electricity is running out. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/25/2019 at 11:09 AM, Bob Jub said:

Hello. I'm currently having a problem. Whenever my station isn't focused, I am getting electricity alerts. Could this be because I am using solar panels from SSTU? And if so, how can I solve this problem?

 

On 3/7/2019 at 11:49 PM, Jockel380 said:

Hello!

Same problem like Bob Jub. Whenever I´m on my station, electricity is normal. I had enough batteries, solar panels, etc. But when I leave my station after the next day/night period, TAC send the message that electricity is running out. 

No logs = NO support. See the OP. you need to supply me with more information.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is there a list of mods that integrate with TAC LS and add parts to support it? Looking for greenhouses basically and I can only find MKS and KPS that do. Trying to get self sufficient bases (with a lot of work and planning) and not sure if it's possible. Maybe with other mods supporting it? I know USI LS can be self sufficient with enough work but I prefer TAC.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/10/2019 at 2:03 AM, JPLRepo said:

 

No logs = NO support. See the OP. you need to supply me with more information.

How can I send you a log? It´s an error without any message or log-file...

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Jockel380 said:

How can I send you a log? It´s an error without any message or log-file...

The various logs and how to correctly post link them to the forum can be found here:

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/13/2019 at 7:20 PM, Raccoon said:

Is there a list of mods that integrate with TAC LS and add parts to support it? Looking for greenhouses basically and I can only find MKS and KPS that do. Trying to get self sufficient bases (with a lot of work and planning) and not sure if it's possible. Maybe with other mods supporting it? I know USI LS can be self sufficient with enough work but I prefer TAC.

Check out Pathfinder by Angel-125. Complex, but very powerful. I made a self sufficient base on Vall using it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is this mod known to cause performance issues? It seems to, since my game slowed down tremendously when I installed it. I see there are some performance optimization settings included, which ones can I tweak without causing many problems? Is there a drawback to the setting that doesn't run life support calcs in the background?

 

Thanks for working on this mod, very cool!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now