• 0
i like turtles

COL in SPH Glitching Out

Question

So I've been making an F-35 Replica(that looks really horrible) and i wanted to see if it would fly. I checked the COL and COM and the COL was all the way on the floor. (I tried to test fly it but it didn't take off and flipped out)

Picture: http://imgur.com/a/eBbtV

 

EDIT: It''s a little hard to see. The COL is below the plane on the floor.

Edited by i like turtles

Share this post


Link to post
Share on other sites

8 answers to this question

Recommended Posts

  • 1
9 hours ago, V7 Aerospace said:

Hmm, that's puzzling.

Im guessing the problem only occurs with this aircraft?

If so, it might be to do with clipping. Maybe you could try replicating the problem or even trying to redo the clip-heavy parts of the craft to see if it happens again.

I saved the craft file and re downloaded the game. Works fine now. I think I may have broken something as many planes that were working before on the same version stopped flying.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Does the issue start appearing after a certain part is placed? Or does the COM and COL seem off from the very beginning of construction. Are you running any mods? 

I've never seen anything like this before. Strange.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

It's possible (though looks unlikely from your picture) that the lifting surfaces are angled just perfectly that they are in-line with the direction of "wind" in the SPH. That can result in the CoL showing "zero" lift, which can cause it to drop to the floor. Does it still do this if you grab the whole plane and rotate it some?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

@Claw I've tried flipping it and it doesn't work. And I don't know if this has anything to do with it, but all the planes that previously worked perfectly fine on the same version now veer off to the left while around the middle of the runway and they just flip out when i try to control them. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

@V7 Aerospace I didn't check my COL until I finished building the plane so I can't really tell whether it occured due to a certain part being placed or the it started from the beginning. I'm suspecting it's because I clipped many parts together

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
13 hours ago, i like turtles said:

@V7 Aerospace I didn't check my COL until I finished building the plane so I can't really tell whether it occured due to a certain part being placed or the it started from the beginning. I'm suspecting it's because I clipped many parts together

Hmm, that's puzzling.

Im guessing the problem only occurs with this aircraft?

If so, it might be to do with clipping. Maybe you could try replicating the problem or even trying to redo the clip-heavy parts of the craft to see if it happens again.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
5 hours ago, i like turtles said:

I saved the craft file and re downloaded the game. Works fine now. I think I may have broken something as many planes that were working before on the same version stopped flying.

Brilliant to hear that it works now.

Share this post


Link to post
Share on other sites
This thread is quite old. Please consider starting a new thread rather than reviving this one.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.