Jump to content

[1.3] Collide-o-Scope [v1.1.6]


Recommended Posts

5 hours ago, DefiantZombie said:

I apologize for not responding to this post sooner.

No problem, you replied within 24 hour, anything under a week is acceptalbe in my books. Less than a day shows how much you care for your users. Keep up the great work.

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Heyo, quick thing I wanted to post on - I'm getting a nullref that seems to be caused by something called "ColliderHelper" from Collide-o-Scope each time I revert a flight back to the SPH. Is this already known?

 

Part of the log with the error:

Spoiler

Colored for visibility

...

[LOG 13:35:22.582] QuickStart(QPersistent)[2.14]: OnSave f28214dc-c91f-4a79-80ee-e039280483af
[LOG 13:35:22.583] [MessageSystem] Save Messages
[LOG 13:35:22.598] Game State Saved as persistent
[LOG 13:35:22.599] QuickStart(QPersistent)[2.14]: OnFlightReady f28214dc-c91f-4a79-80ee-e039280483af
[LOG 13:35:23.369] Unpacking Untitled Space Craft
[LOG 13:35:55.314] [UIMasterController]: ShowUI
[LOG 13:35:55.315] Game Paused!
[LOG 13:35:56.521] [FlightDriver]: Flight State Reverted to Prelaunch.
[LOG 13:35:56.527] Game State Saved as persistent
[LOG 13:35:56.528] [MessageSystem] Load Messages
[LOG 13:35:56.530] [UIMasterController]: HideUI
[LOG 13:35:56.532] QuickStart(QPersistent)[2.14]: OnDestroy
[LOG 13:35:56.542] [HighLogic]: =========================== Scene Change : From FLIGHT to EDITOR =====================
[EXC 13:35:56.544] NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object
    ColliderHelper.ColliderHelper.Update ()

[LOG 13:35:56.781] KbApp.OnDestroy Unowned Info
[LOG 13:35:56.782] KbApp.OnDestroy Planet Resources
[LOG 13:35:56.783] KbApp.OnDestroy Vessel Crew
[LOG 13:35:56.783] [UIApp] OnDestroy: ResourceDisplay
[LOG 13:35:56.783] ScaleModList: listSize 82 maxListSize 1148
[LOG 13:35:56.784] KbApp.OnDestroy NullName
[LOG 13:35:56.784] KbApp.OnDestroy Planet Parameters
[LOG 13:35:56.784] KbApp.OnDestroy Vessel Info
[LOG 13:35:56.785] ScaleModList: listSize 82 maxListSize 1148
[LOG 13:35:56.788] [UIApp] OnDestroy: KSPedia
[LOG 13:35:56.789] ScaleModList: listSize 82 maxListSize 1148
[LOG 13:35:56.790] KbApp.OnDestroy Planet Info
[WRN 13:35:56.800] HighlightingSystem : Edge Highlighting requires AA to work!
[LOG 13:35:56.801] UICanvasPrefabSpawner SceneLogic spawning Editor
[LOG 13:35:56.821] No Input Locks in effect right now
[LOG 13:35:56.829] [AddonLoader]: Instantiating addon 'ColliderHelper' from assembly 'Collide-o-Scope'
[LOG 13:35:56.830] [AddonLoader]: Instantiating addon 'EditorExtensions' from assembly 'EditorExtensionsRedux'
[LOG 13:35:56.830] [AddonLoader]: Instantiating addon 'AppLauncherButton' from assembly 'EditorExtensionsRedux'
[LOG 13:35:56.831] [AddonLoader]: Instantiating addon 'TestGizmoEvents' from assembly 'EditorExtensionsRedux'
[LOG 13:35:56.831] [AddonLoader]: Instantiating addon 'StripSymmetry' from assembly 'EditorExtensionsRedux'
[LOG 13:35:56.832] [AddonLoader]: Instantiating addon 'DebugConsole' from assembly 'IndicatorLights'
[LOG 13:35:56.832] [AddonLoader]: Instantiating addon 'Controller' from assembly 'SmartActuation'
[LOG 13:35:56.833] [AddonLoader]: Instantiating addon 'TRR_Activator' from assembly 'Texture Replacer Replaced'
[LOG 13:35:56.839] [UIMasterController]: ShowUI
[WRN 13:35:57.117] The referenced script on this Behaviour (Game Object '<null>') is missing!
[WRN 13:35:57.117] The referenced script on this Behaviour (Game Object '<null>') is missing!
[WRN 13:35:57.117] The referenced script on this Behaviour (Game Object '<null>') is missing!

...

 

Edited by Avera9eJoe
Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Avera9eJoe said:

Heyo, quick thing I wanted to post on - I'm getting a nullref that seems to be caused by something called "ColliderHelper" from Collide-o-Scope each time I revert a flight back to the SPH. Is this already known?

 

Part of the log with the error:

  Hide contents

Colored for visibility

...

[LOG 13:35:22.582] QuickStart(QPersistent)[2.14]: OnSave f28214dc-c91f-4a79-80ee-e039280483af
[LOG 13:35:22.583] [MessageSystem] Save Messages
[LOG 13:35:22.598] Game State Saved as persistent
[LOG 13:35:22.599] QuickStart(QPersistent)[2.14]: OnFlightReady f28214dc-c91f-4a79-80ee-e039280483af
[LOG 13:35:23.369] Unpacking Untitled Space Craft
[LOG 13:35:55.314] [UIMasterController]: ShowUI
[LOG 13:35:55.315] Game Paused!
[LOG 13:35:56.521] [FlightDriver]: Flight State Reverted to Prelaunch.
[LOG 13:35:56.527] Game State Saved as persistent
[LOG 13:35:56.528] [MessageSystem] Load Messages
[LOG 13:35:56.530] [UIMasterController]: HideUI
[LOG 13:35:56.532] QuickStart(QPersistent)[2.14]: OnDestroy
[LOG 13:35:56.542] [HighLogic]: =========================== Scene Change : From FLIGHT to EDITOR =====================
[EXC 13:35:56.544] NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object
    ColliderHelper.ColliderHelper.Update ()

[LOG 13:35:56.781] KbApp.OnDestroy Unowned Info
[LOG 13:35:56.782] KbApp.OnDestroy Planet Resources
[LOG 13:35:56.783] KbApp.OnDestroy Vessel Crew
[LOG 13:35:56.783] [UIApp] OnDestroy: ResourceDisplay
[LOG 13:35:56.783] ScaleModList: listSize 82 maxListSize 1148
[LOG 13:35:56.784] KbApp.OnDestroy NullName
[LOG 13:35:56.784] KbApp.OnDestroy Planet Parameters
[LOG 13:35:56.784] KbApp.OnDestroy Vessel Info
[LOG 13:35:56.785] ScaleModList: listSize 82 maxListSize 1148
[LOG 13:35:56.788] [UIApp] OnDestroy: KSPedia
[LOG 13:35:56.789] ScaleModList: listSize 82 maxListSize 1148
[LOG 13:35:56.790] KbApp.OnDestroy Planet Info
[WRN 13:35:56.800] HighlightingSystem : Edge Highlighting requires AA to work!
[LOG 13:35:56.801] UICanvasPrefabSpawner SceneLogic spawning Editor
[LOG 13:35:56.821] No Input Locks in effect right now
[LOG 13:35:56.829] [AddonLoader]: Instantiating addon 'ColliderHelper' from assembly 'Collide-o-Scope'
[LOG 13:35:56.830] [AddonLoader]: Instantiating addon 'EditorExtensions' from assembly 'EditorExtensionsRedux'
[LOG 13:35:56.830] [AddonLoader]: Instantiating addon 'AppLauncherButton' from assembly 'EditorExtensionsRedux'
[LOG 13:35:56.831] [AddonLoader]: Instantiating addon 'TestGizmoEvents' from assembly 'EditorExtensionsRedux'
[LOG 13:35:56.831] [AddonLoader]: Instantiating addon 'StripSymmetry' from assembly 'EditorExtensionsRedux'
[LOG 13:35:56.832] [AddonLoader]: Instantiating addon 'DebugConsole' from assembly 'IndicatorLights'
[LOG 13:35:56.832] [AddonLoader]: Instantiating addon 'Controller' from assembly 'SmartActuation'
[LOG 13:35:56.833] [AddonLoader]: Instantiating addon 'TRR_Activator' from assembly 'Texture Replacer Replaced'
[LOG 13:35:56.839] [UIMasterController]: ShowUI
[WRN 13:35:57.117] The referenced script on this Behaviour (Game Object '<null>') is missing!
[WRN 13:35:57.117] The referenced script on this Behaviour (Game Object '<null>') is missing!
[WRN 13:35:57.117] The referenced script on this Behaviour (Game Object '<null>') is missing!

...

 

I don't recall this being a bug. It's entirely possible I missed it. Thank you for reporting, building out a patch now. Will have it up shortly.

Link to post
Share on other sites

I'm using this to see why a new part I'm adding via some code isn't working properly.  

The part is the sphere in red, but I don't know what the yellow arrow means.  I'm also trying to figure out why, even though the drag cube is shown, KSP is acting as if it isn't there;  things which should surface-attach to it are attaching to the tank underneath.

I know it's my code, but was hoping this could help me figure it out.

Thanks

JXlbwdj.png

Edited by linuxgurugamer
Link to post
Share on other sites
1 hour ago, linuxgurugamer said:

I'm using this to see why a new part I'm adding via some code isn't working properly.  

The part is the sphere in red, but I don't know what the yellow arrow means.  I'm also trying to figure out why, even though the drag cube is shown, KSP is acting as if it isn't there;  things which should surface-attach to it are attaching to the tank underneath.

I know it's my code, but was hoping this could help me figure it out.

Thanks

 

It's seems to point in the blue arrow direction, maybe the thrustTransform Z axis? this Z axis should point  in the direction of thrust ( UP for your image instead of LEFT) or someting like this

Edited by Skalou
Link to post
Share on other sites
8 hours ago, linuxgurugamer said:

I'm using this to see why a new part I'm adding via some code isn't working properly.  

The part is the sphere in red, but I don't know what the yellow arrow means.  I'm also trying to figure out why, even though the drag cube is shown, KSP is acting as if it isn't there;  things which should surface-attach to it are attaching to the tank underneath.

I know it's my code, but was hoping this could help me figure it out.

Thanks

JXlbwdj.png

 

6 hours ago, Skalou said:

It's seems to point in the blue arrow direction, maybe the thrustTransform Z axis? this Z axis should point  in the direction of thrust ( UP for your image instead of LEFT) or someting like this

What @Skalou said is correct. It looks like you're building the part from scratch in code and have misaligned the thrust transform.

@linuxgurugamer If you cheat the craft to orbit, how does it react when you fire the engine/rcs?

Link to post
Share on other sites
36 minutes ago, DefiantZombie said:

 

What @Skalou said is correct. It looks like you're building the part from scratch in code and have misaligned the thrust transform.

@linuxgurugamer If you cheat the craft to orbit, how does it react when you fire the engine/rcs?

The thrust transforms are misaligned, I guess that is what is being shown. 

That being said, this was a stock model that I was using, with the cfg heavily modified.

Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, linuxgurugamer said:

The thrust transforms are misaligned, I guess that is what is being shown. 

That being said, this was a stock model that I was using, with the cfg heavily modified.

it remenbered something when i was doing my first mod:

So for classic engines: Z is the thrust axis (blue), for RCS engines it's Y (green).

Edited by Skalou
Link to post
Share on other sites

@linuxgurugamer I'm a bit confused now. Nothing in my mod is looking at RCS thrust transforms (there isn't one in the stock config files). Unfortunately because of the scope I've placed on my mods 'Should Be Stock' I will be unable to implement a bug fix on my end.

If you're using a PartModule designed for engines and not RCS, I suggest rotating whatever transform you're adding so that the stock code operates as intended.

Link to post
Share on other sites
13 hours ago, DefiantZombie said:

@linuxgurugamer I'm a bit confused now. Nothing in my mod is looking at RCS thrust transforms (there isn't one in the stock config files). Unfortunately because of the scope I've placed on my mods 'Should Be Stock' I will be unable to implement a bug fix on my end.

If you're using a PartModule designed for engines and not RCS, I suggest rotating whatever transform you're adding so that the stock code operates as intended.

My problem was in the model, I got it fixed.

Link to post
Share on other sites
  • 5 months later...
13 hours ago, Avera9eJoe said:

Greetings! Seeing as the last post in here was over half a year ago, I thought it might be good to ask if this is going to be updated for 1.4+?

Seems to work right out of the box in 1.4.x.

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...
  • 6 months later...
  • 1 year later...

Greetings! Your most recent version v1.3.0 Collide-o-Scope seems to work perfectly in 1.9.1. Could you update the header to clear up some confusion? I had a quick request as well- could you add the option to hide Collide-o-Scope from the toolbar? I like having a clean toolbar, and since all the features from Collide-o-Scope are activated via the hotkey, I don't have use for the extra button on the toolbar. Something along the lines of '_useStockToolbar = True/False` in the config file.
EDIT: You can also use the mod 'Adjustable Mod Panel' to hide any toolbar icon you want!

hTPinQS.png

The icon two up from the bottom is a custom icon I created for Collide-o-Scope to match the solid white format I've been going with, although it would be best if it was gone completely, or at least gone during flight

Edited by Avera9eJoe
Link to post
Share on other sites
This thread is quite old. Please consider starting a new thread rather than reviving this one.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...