Jump to content

[TURKISH / TÜRKÇE] Selam Gençler / Hi Guys


mulfucer

Recommended Posts

Selam , bu oyunu oynayan başka Türk var mı merak ettim, eğer varsa buraya bir yorum bıraksın.

Önder TARIM buradaysa yorum bıraksın o da.

ENGLISH TRANSLATE: Hi,  I wonder if you've other Turkish.  If you write a comment :)

Bing may have done wrong translations.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 months later...
  • 2 weeks later...
On 04.05.2017 at 7:30 PM, emirkustirika said:

hala burda birileri varsa selam olsun 

Aleyküm Selam ben hala buralardayım, forumda yorum yazmasamda hep dolaşırım. Benimde 1000 saate yaklaşmıştır 0.23'den beri oynuyorum ama 1.1.3'e kadar korsan oynadım sonra satın aldım.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Buradaki yazımı silemediğim için önceki yazımı basit bir randezvous tarifi ve çok yaygın olmayan şeyler hakkında öğrendiklerimle editledim.

Uzayda randezvous yapmak için önce hedef aracın yörüngesine benzer bir yörünge yapın. Eğer araç sizden biraz ilerdeyse hızınızı azaltın. Biraz gerideyse hızınızı artırın. Sonra bir tur dönmelerini bekleyin. Eğer haritaya bakmadan ekranda nokta olarak görebiliyosanız ve mesafe 100 km gibi aşırı değilse yörüngeyle elleşmeden doğrudan gidebilirsiniz. Sonra kenetlenme yapacaksınız. Bu mantıkla uzay istasyonları kurup daha çok eğlenebilirsiniz.

Genelde uzay istasyonları laboratuvar amacıyla yapılır. Mobil laboratuvarı kullanırken eklediğiniz bilimsel verileri aldığınız gezegenin/uydunun yörüngesinde işlerseniz +%25 bonus kazanıyosunuz. Verilerin alındığı cismin yüzeyinde işlerseniz +%10 daha çok bonus kazanıyosunuz. Ama Kerbin'den toplanan verileri Kerbin'in yüzeyinde işlerseniz -%90 veri kazanıyosunuz yani normalde alacağınızın %10'unu.

Örneğin Mun'un yörüngesinden alınan veri en iyi Mun'un yüzeyinde işlenir. Mesela ben uçakla Kerbin'in atmosferinden, yüzeyinden ölçümler yapıyorum. Bir araçta biriktirip roketle uzay istasyonuna gönderiyorum. Bilim puanına ihtiyacım yok ama eğlenceli.

Aynı türdeki antenlerin sayısı ile menzilini hesaplamak için: anten sayısını önce 0.75 ile sonra antenin menzili ile çarpıyoruz. Antenin menzilini hangi cinsten aldıysanız (106 kilometer(Km)= 103 megameter(Mm)= 1 gigameter(Gm)) menziliniz o kadar olacaktır. (menzil x aynı tip anten sayısı x 0.75). Antenlerin Kerbin'e doğrudan menzili parça özelliklerinde, Tracking Station levellerine göre yazıyor. Farklı anten tiplerinin aralarındaki iletişim gücünü, KSPedia içinde Communications Network\CommNet\Range kısmında bulabilirsiniz ama anten sınıflarına göre menzilleri yazılmış. Anten sınıfını bulmak için Tracking Station'la olan menzilini kullanın. Class 0 = pod ve uydulardaki internal antenler.

Örneğin aya araç gönderdik. En basit, çubuk şeklindeki antenden 2 tane koyduk. Tracking Station hiç upgrade edilmemiş. Parça özelliklerinde L1 DSN karşısında 31.6 Mm yazıyor. KSPedia'dan da bakarsak Class 1 ile Level1TS'nin buluştuğu karede 31.6 Mm yazıyor. 2*0.75*31.6=47.4 Mm menzilimiz varmış. Mun ile Kerbin arasındaki mesafe 12 Mm. 12/47.4=%25 sinyal kalitemiz düşüyormuş. Yani yaklaşık %75 sinyal kalitemiz olması gerek ama tam olmayacak çünkü wikide muhtemelen Mun'un uzaklığı, çekirdeğine göre verilmiş ve kendi yörüngemizde sürekli uzaklaşıp yakınlaşıyoruz. Sinyal kalitesi sürekli değişecektir ama yaklaşık %75 diyebiliriz. Herhalde %100 için menzilin mesafeden 100 kat fazla olması gerek.

Kerbal engineering redux modunda delta-v panelini biraz kurcalarsanız bug oluyor ve ekranda görünmez bir dikdörtgen tıklamanızı ve inşa etmenizi engelliyor. Çözmek için delta-v panelini compact moddan çıkarın yani geniş hali olsun. Paneli ekranın en altına götürün. BODY : KERBIN'e tıklayın. Açılan gezegen listesi ekran dışında olacağından bug'lı şey tıklamanızı engellemeyecek. Sonra listeyi kapatın, compact moda getirin. Paneli eski yerine götürebilirsiniz. Paneli compact moddan çıkartırsanız bug'lı şey tekrar ekranın ortasına gelir.

Engineering redux'ın şeffaf sabit panellerinin yerini değiştirmek için sağdaki KER simgesinin üzerine gelin. Çıkan listeden HUD 1 ve HUD 2'nin sağındaki editlere basın. Üstteki Şeffaf panelleri artık hareket ettirebilirsiniz. Ekranın önünde çıkan kocaman şeyler de onlara içerik ekleme ve çıkarmayı sağlıyor. Tekrar sağdaki simgeye gelip editleri kapatırsanız şeffaf paneller en son belirlediğiniz yerde kalır.

Kerbin'den bağımsız kontrol istasyonu yapılabiliyor. Eğer Mk1-2 Command Pod'u içinde iki pilot ile Kerbin'e bağlanmanın mümkün olmadığı bir noktaya koyarsanız, o araçla bağlantı kurabilen insansız uydularınızı, roverlarınızı sanki KSC'den bağlanıyormuş gibi kontrol edebilirsiniz. Ama araçta en az bir relay anteni olmak zorunda. Bunu anlamak için, inşa menüsünde ekleyeceğiniz antene sağ tıklarsanız detaylı bilgi ekranında Antenna Type:Relay veya Direct yazar. İki pilotla, mk2 podla uğraşamam diyosanız alternatifi var. Kontrol aracınıza Remote Guidance Unit koyarsanız tek bir pilot ve herhangi bir kapsül yeterli olur. Ama [ kontrol aracı -> insansız araç ] mümkünken [ kontrol aracı -> relay(iletişim uydusu) -> insansız araç ] olmuyor. Bunu sağlamak için de kontrol aracına en büyük insansız modülü (RC-L01 Remote Guidance Unit) koymanız gerekiyor. Özelliklerine bakarsanız mk2 pod ve küçük Guidance Unit'den farklı olarak multihop capable yazar.

Edited by Kerbal-o-mat
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 11 months later...

yıl oldu 2019 hala oynuyorum ve gerçekten tavsiye ederim başlarda baya sıkıcı oyunu anlayası ya kadar yörüngeye bile oturamıyorsun fakat sardıktan sonra da bırakamıyor günlerini aylarını katleden bir oyun haline geliyor sandbox açarsan hiçbirşey anlamazsın esas oyunun zevkli yapan kısmı kariyer modu "Önder Tarım" a da ayrıca bilgilendirici videolarından dolayı çok teşekkür ederim. onun sayesinde öğrendim de diyebilirim. herkese güvenli uçuşlar :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 4 months later...

Oyunu ilk indirdiğimden beridir oynuyordum ama ksp engineer redux yükseltmem gerekirken bozdum galiba , o yüzden tüm modları sildim bu sefer oyun açılmayınca steam den dosya konrolü yaptım , açıldı ama şimdi sorun şu oyunu açtıktan ve oynamaya başladıktan bir süre sonra oyun donuyor ve ne kadar beklersem bekleyim yanıt vermiyo bir çözüm önerisi olan varsa yazsın 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 1 year later...

Selamlar, burası pek sık kullanılmıyor sanırım ama yine de yazmış olayım.

çok fazla görev alınca bu görevlerle ilgili aldığım aksiyonları deftere not etmem gerekiyor. direkt görevin üzerine veya yanına not alabileceğim bir eklenti var mı?

Link to comment
Share on other sites

This thread is quite old. Please consider starting a new thread rather than reviving this one.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...