• 0
Sign in to follow this  
FusionItalian

Flight controller issue

Question

I have posted this issue previously and the solution of using AFBW worked for that version of the game.  However, since 1.2.2 released I am still experiencing the following issue and it would seem the AFBW is not known to work with the latest version of KSP.  Can see the previous thread HERE

Hardware  Specs:

Windows 10 AU 64-bit

AMD Mobility Radeon HD 5800

Thrustmaster T. Flight Hotas X

KSP 1.2.2.1622(windows Player x64)

 

ISSUE:

It would seem that KSP 1.2.2 is still not properly responding to my controllers input for the thrust.  I have it set to Axis 2, which for me is my thrust controller and is inverted, but when I go to launch a craft I push my throttle all the way forward to only see that in KSP it only goes up to the 1/2 way point and will not go any further.  When I pull it back all the way it goes back down to zero. I have ensured that my controller is properly calibrated within its settings.  

I do want to note that I have tried the following:

1. use the update that was applied to my previous version of KSP via steam

2. deleted my KSP from steam and the steam folder and re-downloaded KSP

Neither seemed to fix this at all.  I'm starting to wonder if it might be my controller.

Share this post


Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
14 minutes ago, sal_vager said:

Hi @FusionItalian, can you try setting your throttle to 50% before starting KSP.

Just loaded up the game trying this and now it loads my ship @ 50% thrust and when I throttle down it goes to 0% and when I throttle to 100% it gets stuck at 50%.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

It should be working @FusionItalian, though I don't have one of those to test, are you setting the throttle to the incremental axis (Throttle Incremental in Settings) or the regular Throttle axis ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
13 hours ago, FusionItalian said:

It is set to the regular throttle, I do not have the incremental throttle assigned to any buttons/axis

What happens if you move the throttle through its whole range when binding it in KSP? (After starting at 50% throttle)

Looks like a cool stick btw.

Share this post


Link to post
Share on other sites
This thread is quite old. Please consider starting a new thread rather than reviving this one.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this