Jump to content

[KSP 1.12.3] Astronomer's Visual Pack - Beyond (v4.13 - July 17th, 2022)


themaster401
 Share

Recommended Posts

On 9/19/2021 at 4:43 PM, rudemario said:

Hey there!

I know this probably isn't the best place for this question but I only get this issue with Astronomer's.

Using reflections with TextureReplacer, only a portion of the clouds show up.

I'm not sure how reflections work in KSP, or how they interact with the game.

Is there some atmospheric FOV setting that the shader involved in cloud rendering uses in Astronomer's maybe? Limiting reflection FOV render range for performance?

Maybe these reflections for Astronomer's are just loaded through Scatterer and the problem might actually lie with some setting in there?

Any ideas at all would be really appreciated while I try to figure out a fix.

Thanks so much!

25AYDZy.png

I can't help you with your question, but maybe you could help me with mine.  Do you have a pink square appearing on or around your rocket as you launch it?  Once the rocket reaches a certain height, the square flies off.

Edited by The Flying Kerbal
Link to comment
Share on other sites

On 9/20/2021 at 5:21 PM, The Flying Kerbal said:

I can't help you with your question, but maybe you could help me with mine.  Do you have a pink square appearing on or around your rocket as you launch it?  Once the rocket reaches a certain height, the square flies off.

Sorry for the late reply.

I'm not sure what you mean. Could you provide an imgur video clip or screenshot link?

Maybe I could help you out better that way.

Link to comment
Share on other sites

On 9/20/2021 at 6:21 PM, The Flying Kerbal said:

I can't help you with your question, but maybe you could help me with mine.  Do you have a pink square appearing on or around your rocket as you launch it?  Once the rocket reaches a certain height, the square flies off.

I remember something like that happening to me as well, IIRC it was the airships mod or hooligan labs airships

Link to comment
Share on other sites

@themaster401your mod is a heaven-sent! It just not only surpassed 100+ upvotes on KSP subreddit but it also gets noticed by the KSP twitter account!
You don't know how much I prioritize this mod! :)

Below is the most popular pic I've ever posted and w/ AVP of course! RYQ3TE3.png

 

Spoiler

Now updates are gone my work is too late to get to the loading screen ;.;

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
On 10/1/2021 at 4:29 AM, Kerbal Productions said:

Now updates are gone my work is too late to get to the loading screen 

Make it into a mod-pack. There is a folder you can add your own images to make your own custom loading screens. This would be an easy thing to set up. :)

 

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Davros_ADL_2 said:

Hey I've installed AVP with CKAN and I haven't got any AVP features (clouds, aurora etc.) showing up, anyone else have this issue with CKAN?

I reinstalled it today and all is working fine for me (KSP 1.12). Check if all dependencies are installed correctly (Module manager, EVE and Scatterer)
 

Link to comment
Share on other sites

Completely random question - would it be at all possible to get a release which only has the OPM visuals and not the stock planet ones, for when u are using OPM with a non-stock planetary system? In the past I've done it by just deleting files and seeing what works, but it'd be nice to have an officially supported way to do it.

Link to comment
Share on other sites

I've been having an issue with scatterer and opm, where the atmospheric haze around Thatmo will disappear past a certain threshold (about 300km).

screenshot253.png

screenshot254.png

Testing showed that it was AVP causing this behavior, but poking around in the Thatmo Atmo (heh) cfg hasn't been super productive, since I can't tell what most of the variables actually control. I'm including that cfg if anyone wants to take a look at it and see what dials I need to turn to stop this from happening.

Quote

@Scatterer_atmosphere:BEFORE[AstronomersVisualPack]:NEEDS[OPM]
{
    Atmo
    {
        name = Thatmo
        experimentalAtmoScale = 1
        cloudColorMultiplier = 1
        cloudScatteringMultiplier = 1
        cloudSkyIrradianceMultiplier = 1
        volumetricsColorMultiplier = 1
        Rg = 286000
        Rt = 290047.188
        RL = 290114.688
        atmosphereGlobalScale = 1
        EVEIntegration_preserveCloudColors = True
        HR = 10
        HM = 1.2
        BETA_MSca = 0.004,0.004,0.004
        m_betaR = 0.015,0.0065,0.0027
        m_mieG = 0.85
        rimBlend = 40
        rimpower = 600
        specR = 2
        specG = 2
        specB = 10
        shininess = 50
        assetPath = AstronomersVisualPack/AVP_Scatterer/Planets/Thatmo/Atmo
        configPoints
        {
            Item
            {
                altitude = 0
                skyExposure = 0.4
                skyAlpha = 0.55
                skyExtinctionTint = -0.02
                scatteringExposure = 0.65
                extinctionThickness = 1
                postProcessAlpha = 0.6
                postProcessDepth = 0.05
                extinctionTint = 0
                openglThreshold = 0
                viewdirOffset = 0
            }
            Item
            {
                altitude = 160000
                skyExposure = 0.6
                skyAlpha = 0.4
                skyExtinctionTint = -0.02
                scatteringExposure = 0.15
                postProcessAlpha = 0.7
                postProcessDepth = 2.4
                extinctionTint = 0
                openglThreshold = 0
                viewdirOffset = 0
            }
        }
    }
}

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

I've downloaded it manually with all the requirements but it caps my games fps to 1. I have the necessary system specs to run it. Using 2K textures

CPU
AMD Ryzen 5 2600    
Pinnacle Ridge 12nm Technology

RAM
16.0GB Dual Channel @ 1332MHz (16-18-18-39)

Motherboard
Micro-Star International Co. Ltd. A320M PRO-E (MS-7A36) (AM4)    

Graphics
22B2W ([email protected])
8176MB ATI Radeon RX 5500 XT (MSI)

Link to comment
Share on other sites

On 11/9/2021 at 11:21 PM, Red Dwarf said:

I've been having an issue with scatterer and opm, where the atmospheric haze around Thatmo will disappear past a certain threshold (about 300km).

screenshot253.png

screenshot254.png

Testing showed that it was AVP causing this behavior, but poking around in the Thatmo Atmo (heh) cfg hasn't been super productive, since I can't tell what most of the variables actually control. I'm including that cfg if anyone wants to take a look at it and see what dials I need to turn to stop this from happening.

 

Thatmo was the biggest issue i found with AVP about a year ago. If i recall i looked at the surface of thatmo with AVP and the textures weren't rended properly at all and it was basically blank. I had to create a mutant combination of AVP, EVE, SVE and scatterer to get it to work.

Link to comment
Share on other sites

Hello,

I'm trying to get this set up with OPM and I think I'm having a weird issue with Neidon that I can't resolve. It looks mostly green like Jool rather than a nice purple as it appears in the screenshot in the first post (at least, I'm pretty sure that's Neidon).

Anybody else encountering this or have a fix? Apologies in advance if I've messed something up. I've tried uninstalling all mods and reinstalling, I've also tried switching from 8k textures down to 4k and the issue persists.

Mod list:

Astronomer's Visual Pack (AstronomersVisualPack 3:v4.11)
Astronomer's Visual Pack-8k Textures (AVP-8kTextures v1.12)
BetterTimeWarpContinued (BetterTimeWarpCont 2.3.12.9)
Breaking Ground (BreakingGround-DLC 1.7.1)
Camera Tools continued (CameraTools v1.19.2)
Chatterer (Chatterer 0.9.99)
ClickThrough Blocker (ClickThroughBlocker 1:0.1.10.17)
Community Terrain Texture Pack (CommunityTerrainTexturePack 1:1.0.4)
Custom Barn Kit (CustomBarnKit 1.1.21.0)
Distant Object Enhancement /L (DistantObject v2.1.1.6)
Distant Object Enhancement /L default config (DistantObject-default v2.1.1.6)
Environmental Visual Enhancements Redux (EnvironmentalVisualEnhancements 3:1.11.6.1)
Kopernicus Planetary System Modifier (Kopernicus 2:release-1.12.1-70)
Making History (MakingHistory-DLC 1.12.1)
ModularFlightIntegrator (ModularFlightIntegrator 1.2.10.0)
Module Manager (ModuleManager 4.2.1)
Outer Planets Mod (OuterPlanetsMod 2:2.2.9)
PersistentRotation Upgraded (PersistentRotationUpgraded 1.9.1.6)
PlanetShine (PlanetShine 0.2.6.3)
PlanetShine - Default configuration (PlanetShine-Config-Default 0.2.6.3)
SpaceTux Library (SpaceTuxLibrary 0.0.8.4)
TextureReplacer (TextureReplacer v4.5.2)
Toolbar Controller (ToolbarController 1:0.1.9.6)
Waterfall Core (Waterfall 0.7.1)
Zero MiniAVC (ZeroMiniAVC 1:1.1.2.4)

?imw=5000&imh=5000&ima=fit&impolicy=Lett

Link to comment
Share on other sites

18 hours ago, SavoryBiscuits said:

Hello,

I'm trying to get this set up with OPM and I think I'm having a weird issue with Neidon that I can't resolve. It looks mostly green like Jool rather than a nice purple as it appears in the screenshot in the first post (at least, I'm pretty sure that's Neidon).

Anybody else encountering this or have a fix? Apologies in advance if I've messed something up. I've tried uninstalling all mods and reinstalling, I've also tried switching from 8k textures down to 4k and the issue persists.

Mod list:

Astronomer's Visual Pack (AstronomersVisualPack 3:v4.11)
Astronomer's Visual Pack-8k Textures (AVP-8kTextures v1.12)
BetterTimeWarpContinued (BetterTimeWarpCont 2.3.12.9)
Breaking Ground (BreakingGround-DLC 1.7.1)
Camera Tools continued (CameraTools v1.19.2)
Chatterer (Chatterer 0.9.99)
ClickThrough Blocker (ClickThroughBlocker 1:0.1.10.17)
Community Terrain Texture Pack (CommunityTerrainTexturePack 1:1.0.4)
Custom Barn Kit (CustomBarnKit 1.1.21.0)
Distant Object Enhancement /L (DistantObject v2.1.1.6)
Distant Object Enhancement /L default config (DistantObject-default v2.1.1.6)
Environmental Visual Enhancements Redux (EnvironmentalVisualEnhancements 3:1.11.6.1)
Kopernicus Planetary System Modifier (Kopernicus 2:release-1.12.1-70)
Making History (MakingHistory-DLC 1.12.1)
ModularFlightIntegrator (ModularFlightIntegrator 1.2.10.0)
Module Manager (ModuleManager 4.2.1)
Outer Planets Mod (OuterPlanetsMod 2:2.2.9)
PersistentRotation Upgraded (PersistentRotationUpgraded 1.9.1.6)
PlanetShine (PlanetShine 0.2.6.3)
PlanetShine - Default configuration (PlanetShine-Config-Default 0.2.6.3)
SpaceTux Library (SpaceTuxLibrary 0.0.8.4)
TextureReplacer (TextureReplacer v4.5.2)
Toolbar Controller (ToolbarController 1:0.1.9.6)
Waterfall Core (Waterfall 0.7.1)
Zero MiniAVC (ZeroMiniAVC 1:1.1.2.4)

?imw=5000&imh=5000&ima=fit&impolicy=Lett

I don't see Scatterer (make sure to download version 0.7......, not version 0.8....) in that list, although I doubt that will be the cause of this issue.

Link to comment
Share on other sites

Hola!

I'm having a really bad time with AVP, scatterer, and EVE. I have tried everything I know, including deleting Kopernicus+OPM (where this all started.......) and even going to do a fresh install.

So, the problem is that the clouds are inverse and black at and the sky is white at the nighttime side of Kerbin and the terminator is blue... also Jool and the other atmospheric planets look very strange.

KSP.log- https://drive.google.com/file/d/1NVD8N3pVjtjPhhPnIhb3rxRTDh2UYXjB/view?usp=sharing

Photos:

https://ibb.co/Z2smQrK 

https://ibb.co/HtTMJBD

https://ibb.co/r2KsGx7

Thanks SOOO much for your help, I have been trying to fix this for more than a week.

P.S. I also have the bug with C.K.A.N...

Edited by JIMMY_the_DOG
typos making me sound like a kerbal
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, umph7 said:

I don't see Scatterer (make sure to download version 0.7......, not version 0.8....) in that list, although I doubt that will be the cause of this issue.

I did have Scatterer, not sure why that didn't show up on the CKAN export or if I managed to clip it out from somehow...

Anyway, long story short, rolling back Scatterer to 0.7 seems to have fixed it. Neidon is now purple, Tekto is now teal (was purple earlier). I had to do a little bit of fiddling with AVP/EVE reinstall, but I think that was just due to fumbling with CKAN on the scatterer removal. It looks good now!

Many thanks!

Link to comment
Share on other sites

This mod is so gorgeous that I refuse to play KSP without it. Even though it absolutely murders my FPS.

I tried the 43k clouds and while they look amazing for screenshots, I found they cover too much sky for gameplay purposes. When above the clouds, I can barely see anything of Kerbin below. I like the distribution of the 8k clouds much more.

Is there a possibility of essentially turning the 8k clouds into higher resolution 43k clouds, but with the same pattern, density and distribution?

Link to comment
Share on other sites

I love this mod and the only thing bothering me was that the original cloud config for Kerbin has the volumetric "popping" in very abruptly.

Anyone else had this?

In case yes my config is shared in the spoiler below. I made the transition smoother while trying to preserve the thick cloud layer. It works ok for me from a performance perspective together with EVE redux.

To use it open the clouds.cfg located in \GameData\AstronomersVisualPack\AVP_Configs\Stock with an editor and replace the object named Kerbin-MainClouds with the config below (it is probably the first object in the file). Make sure you do copy/replace all the brackets as well.

Spoiler

    OBJECT
    {
        name = Kerbin-MainClouds
        body = Kerbin
        Speed = 0,15,0
        altitude = 5000
        settings
        {
            _DetailScale = 16
            _DistFadeVert = 7E-05
            _UVNoiseAnimation = 0.2,0.2
            _UVNoiseStrength = 0.0001600001
            _UVNoiseScale = 0.0039999998
            _DetailTex = AstronomersVisualPack/AVP_Configs/Textures/detailcumulus
            _UVNoiseTex = AstronomersVisualPack/AVP_Configs/Textures/uvnoise1
            _MainTex
            {
                value = AstronomersVisualPack/AVP_Configs/Textures/clouds
                type = AlphaCubeMap
                alphaMask = ALPHAMAP_R
            }
        }
        layer2D
        {
            macroCloudMaterial
            {
                _FalloffScale = 10
                _RimDist = 0.001
                _FalloffPow = 0.7
                _InvFade = 0.02
            }
        }
        layerVolume
        {
            maxTranslation = 200,200,200
            noiseScale = 1.2,1.2,90
            followDetail = True
            rotationSpeed = 0.0010000001
            size = 2800,2.2
            area = 18000,4
            noiseScale = 1.2,1.2,90
            visibleRange = 15000
            particleMaterial
            {
                _BumpMap = AstronomersVisualPack/AVP_Configs/Textures/particle/particle_NRM
                _LightScatter = 0.55
                _Tex
                {
                    value = AstronomersVisualPack/AVP_Configs/Textures/particle/rgb
                }
            }
        }
    }

 

Link to comment
Share on other sites

On 10/23/2021 at 5:27 PM, OlDaky said:

Quick question. I have AVS installed along with Parallax but it appears that they're conflicting with one another on Kerbin with the city lights. Is there anyway to fix this issue without removing the city lights or Parallax?

JsXfCyi.jpg
 

I would love to hear something about this as well. I'd love to keep both aspects, but if I had to axe the lights, I'm OK with this. Of course, I'd have to know how to do that...

 

EDIT: Took a look at the Parallax thread and this was reported there as well. According to those posts, this is a hard incompatibility - in short, the cities can't be rendered properly on the parallax terrain, so this really is a case of one or the other, unfortunately. I chose to keep the cities, as there are some terrain following issues that happen with Parallax installed as well.

Edited by Shadriss
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...