Jump to content

[1.12.x] Toolbar Continued - Common API for draggable/resizable buttons toolbar


linuxgurugamer
 Share

Recommended Posts

You can expand the folder and then go into the rearrange button order mode, but the buttons in the folder and non-clickable. 

I couldn't figure out any way to get a button out of a folder in-game, so I manually edited the settings file to move it. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

I have got a warning from modulemanager when it asking for debug.cfg which it never exist

here is a log from my KSPlog(from KSP 1.11)  , what should I do?

Spoiler

[LOG 20:08:14.204] [Toolbar Plugin for Kerbal Space Program] Version aaa_Toolbar, Version=1.8.0.5, Culture=neutral, PublicKeyToken=null
[WRN 20:08:14.204] File '/mnt/939b0301-1ecc-4277-a4dd-734d88584010/KSP Modded Play/KSP_Data/../GameData/001_ToolbarControl/PluginData/Debug.cfg' does not exist
[LOG 20:08:14.204] [ToolbarControl] Version ToolbarControl, Version=0.1.9.4, Culture=neutral, PublicKeyToken=null

 

Link to comment
Share on other sites

On 1/30/2021 at 8:19 AM, Nantares said:

I have got a warning from modulemanager when it asking for debug.cfg which it never exist

here is a log from my KSPlog(from KSP 1.11)  , what should I do?

  Hide contents

[LOG 20:08:14.204] [Toolbar Plugin for Kerbal Space Program] Version aaa_Toolbar, Version=1.8.0.5, Culture=neutral, PublicKeyToken=null
[WRN 20:08:14.204] File '/mnt/939b0301-1ecc-4277-a4dd-734d88584010/KSP Modded Play/KSP_Data/../GameData/001_ToolbarControl/PluginData/Debug.cfg' does not exist
[LOG 20:08:14.204] [ToolbarControl] Version ToolbarControl, Version=0.1.9.4, Culture=neutral, PublicKeyToken=null

 

Ignore it

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
2 hours ago, Machine Maker said:

Having an odd issue where MechJeb buttons are missing from possible buttons? (Also a secondary issue where Waypoint manager has the incorrect name. It does infact open waypoint manager, its just called "Clear all input locks".

If some of the Mechjeb buttons are there, its not this mod.  Check with Mechjeb.

Ill take a look at Waypoint Manager, there may be a conflict with the ClickThroughBlocker’s button.  Thanks for the notification.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Apologies for ignoring the old thread warning -- I can't seem to find more contemporary toolbar communications. Please immediately direct me there else continue:

Trying blizzy in 1.12.0..
It seems when I add Toolbar (000_Toolbar) to GameData it causes a hang in loading, log here. I cannot be certain it's not simply version conflict, though of course there is no Max version set AFAIK. Did I bork my dependencies? Could it be conflicting with another mod? Again apologies if this is the wrong thread and I'd appreciate direction. :)


As always much love, linuxguru, appreciate you almost daily you're a blessing to the community.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 7 months later...
  • 2 weeks later...

Hello! and thanks in advance for your work. I'm currently running Pop!_OS with KDE Plasma 21.10 (and updated) and running my old Windows' KSP 1.10.1 heavily modded through Wine (up to date). Every single mod works perfectly except for Toolbar and Toolbar_Controller. The game opens up, loads faster than ever and fine, but when I start playing, on the KSC view, every mod using Toolbar shows their menus without text, just the buttons, no text.  I'm new on Linux right now, every other instance of KSP works perfectly without Toolbar, other games I had tried are working good. Any headlights about this problem? Thank you!

Link to comment
Share on other sites

58 minutes ago, Earthbound Spartan said:

Hello! and thanks in advance for your work. I'm currently running Pop!_OS with KDE Plasma 21.10 (and updated) and running my old Windows' KSP 1.10.1 heavily modded through Wine (up to date). Every single mod works perfectly except for Toolbar and Toolbar_Controller. The game opens up, loads faster than ever and fine, but when I start playing, on the KSC view, every mod using Toolbar shows their menus without text, just the buttons, no text.  I'm new on Linux right now, every other instance of KSP works perfectly without Toolbar, other games I had tried are working good. Any headlights about this problem? Thank you!

No logs, no support

Link to comment
Share on other sites

Sorry. 

I think this is the log file: https://www.dropbox.com/s/cumeu8n4ndzj7i6/Player.log?dl=0 from the files Wine manages for Windows apps.

Left the game with only the concerning mods and dependencies. The problem persist.

 ClickThroughBlocker                     0.1.10.17
 aaa_Toolbar                             1.8.0.7
 ToolbarControl                          0.1.9.6

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Earthbound Spartan said:

Hello! and thanks in advance for your work. I'm currently running Pop!_OS with KDE Plasma 21.10 (and updated) and running my old Windows' KSP 1.10.1 heavily modded through Wine (up to date). Every single mod works perfectly except for Toolbar and Toolbar_Controller. The game opens up, loads faster than ever and fine, but when I start playing, on the KSC view, every mod using Toolbar shows their menus without text, just the buttons, no text.  I'm new on Linux right now, every other instance of KSP works perfectly without Toolbar, other games I had tried are working good. Any headlights about this problem? Thank you!

ok, you need to be a bit more detailed.  Which toolbar, the stock toolbar or the Blizzy toolbar?

2 hours ago, Earthbound Spartan said:

Sorry. 

I think this is the log file: https://www.dropbox.com/s/cumeu8n4ndzj7i6/Player.log?dl=0 from the files Wine manages for Windows apps.

Left the game with only the concerning mods and dependencies. The problem persist.

 ClickThroughBlocker                     0.1.10.17
 aaa_Toolbar                             1.8.0.7
 ToolbarControl                          0.1.9.6

I looked at the log file, you don't have any other mods installed which would use either the ToolberController or the Blizzy Toolbar.

How can the problem persist if there aren't any mods installed?

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, linuxgurugamer said:

ok, you need to be a bit more detailed.  Which toolbar, the stock toolbar or the Blizzy toolbar?

I looked at the log file, you don't have any other mods installed which would use either the ToolberController or the Blizzy Toolbar.

How can the problem persist if there aren't any mods installed?

Stock Toolbar does not has any problem. The mods using the Blizzy Toolbar are the ones affected, including the Blizzy configuration menu that let you choose wich toolbar is going to be dealing with each mod. So, for the problem happening, I don't need any other mod to be around except dependencies, because even in the Blizzy toolbar menu, the text on the pop up window is missing, just showing blank buttons, like it does with the other mods.

Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, linuxgurugamer said:

ok, you need to be a bit more detailed.  Which toolbar, the stock toolbar or the Blizzy toolbar?

I looked at the log file, you don't have any other mods installed which would use either the ToolberController or the Blizzy Toolbar.

How can the problem persist if there aren't any mods installed?

This is a video showing up the issue I'm having, I recorded it on my OS.

https://www.dropbox.com/s/kokpnskjisn7bxy/KSP-2022-04-10_13.42.23.mp4?dl=0

Link to comment
Share on other sites

Posted (edited)
30 minutes ago, Earthbound Spartan said:

This is a video showing up the issue I'm having, I recorded it on my OS.

https://www.dropbox.com/s/kokpnskjisn7bxy/KSP-2022-04-10_13.42.23.mp4?dl=0

ok, I'll take a look.  Was this a totally clean install?

Also, are you running it native or under Wine (or another emulator)/

The log file says you are using the windows player

Edited by linuxgurugamer
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, linuxgurugamer said:

ok, I'll take a look.  Was this a totally clean install?

Also, are you running it native or under Wine (or another emulator)/

The log file says you are using the windows player

I'm running it under Wine, so maybe that's why the log file says Im using it on windows.

It's pretty much the same clean KSP I was using on Windows, it runs perfectly without mods and with all of them except for Toolbar/Toolbar Controller. The other mods work fine, except for the ones that are using Blizzy Toolbar UI for their pop up windows, compromising the text, leaving only the buttons as you can see in the video. But everything else, such as gameplay, rocket parts, mods like FAR or Kerbalism, are working fine.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

New release, 1.8.0.8

  • Thanks to github user @KvaNTy for this:
    • On loading settings, code was checking wrong file-path for texture.
    • And when dragging buttons into folder, code for saving folder's icon been forgotten.
Link to comment
Share on other sites

This thread is quite old. Please consider starting a new thread rather than reviving this one.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...