Jump to content

[1.3.1] Rescale! Comprehensive SD Configs [1.0.2.8] [03 Dec 2017]


Recommended Posts

Is rescale 2.5x more prone to kraken atacks ? I've been getting more and more of those as i build more complex vessels. That did not happen before i installed Rescale.
Is it just my install or is this normal ?

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...
3 hours ago, The_Arcitect said:

I got one question.

Is the mod ever going to be updated to 1.10?

It shouldn't require updating.  Sigma Dimensions hasn't done anything to change its syntax, so there's no reason the Rescale configs won't still work with it.

Link to post
Share on other sites

And the latest version of Sigma Dimensions still works with Kopernicus on 1.9.* and 1.10.* on RTB's bleeding edge version and, as OhioBob has pointed out above, these Rescale! configs still function exactly as they did when they were released... so everything is fine! :D 

Link to post
Share on other sites
On 3/15/2020 at 8:37 AM, snakeru said:

I am actually playing it with 1.8.1 

I experience a bug though, but I do not know to which mod it belongs. I play GPP 6.4x and it seems that terrain colliders are off for Iota (they seem to be fine on Gael).
If I try to land then the craft explodes near the surface - sometimes that's a few (20 or so) meters above the ground, sometimes it's below, but it never quite match the rendered terrain. When this happens then some part on the craft explodes and the rest keep drifting like a cloud and keep exploding until nothing is left.

 

Should I try narrowing this down to figure out what mod is causing this (I have kerbalism and then a few small QoL ones) or is this a known problem?

 

On 4/9/2020 at 2:38 PM, Hego Damask said:

Hello! Did you manage to solve this problem? my ship also crashes or crashes when landing on the moon.

 

Not an official support request, but if I get any help here I'll be happy to reply with whatever details/files you need.

I'm having a similar issue on my 1.8.1 install with 10.625x. Even with the cheat menu options "unbreakable joints" and "no crash damage", landing legs deployed, and a VERY SOFT touchdown of 0.5 m/s on minmus' flats, my craft go boom boom. What's more, the failure/explosion seems to occur starting on the root part, or somewhere else in the center of the ship. The subsequent debris also vaporizes, despite being mere meters off of the supposed surface (KER surface altimeter readout) and having ~0 velocity. The mission log says "[craft] crashed into the surface". Is this some kind of issue with the "crash" collider possibly scaling to be above the "surface" collider? I don't really know anything about KSP's code beyond occasionally editing a part .cfg file.

 

Any help is much appreciated. I really love the idea of a realistic-dV Kerbol system, more than using RSS and dealing with all the nuance (and nuissance) of non-equatorial launches and massive plane changes to get anywhere besides LKO/LEO, but not being able to land anywhere really sucks the fun out of things.

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

I'm having this exact same issue - even previous mission flags hover above the surface. It wasn't even happening until my latest mission so there's a major problem - perhaps something to do with the reworked Mun textures?

Link to post
Share on other sites
This thread is quite old. Please consider starting a new thread rather than reviving this one.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...