whale_2

[1.3.1 - 1.7.x] WorldStabilizer - Bugfix for vessels bouncing on scene load

Recommended Posts

Yep, even without WS the Pylons still explode whenever they're bolted directly to the ground, but not if on some other piece which is ground-attachable. Weird.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi there, I've been using WS seems like forever and it saved numerous Mun installations for me in the past.

Now with 1.6.1, does this mod still do what was needed before to prevent bouncing?

I'm not quite to making off-Kerbin bases yet in my current Career playthrough, so wondering if I still need this? Or if it's no longer needed?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/26/2019 at 2:36 AM, scottadges said:

Hi there, I've been using WS seems like forever and it saved numerous Mun installations for me in the past.

Now with 1.6.1, does this mod still do what was needed before to prevent bouncing?

I'm not quite to making off-Kerbin bases yet in my current Career playthrough, so wondering if I still need this? Or if it's no longer needed?

Haven't jet jumped into KSP 1.6.x for myself, but you can found answer on previous page:

Few posts from that one is more clear answer that WS still properly works in KSP 1.6.x and it is needed for some base builds.

Edited by kcs123
typos

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, Zosma Procyon said:

Update for 1.6 please.

Have you tried it?  There where no breaking API changes between 1.5 and 1.6 so most mods still work.  Perusing through this thread for all of 30 seconds gives the quick impression that people are using it with 1.6

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, goldenpsp said:

Have you tried it?  There where no breaking API changes between 1.5 and 1.6 so most mods still work.  Perusing through this thread for all of 30 seconds gives the quick impression that people are using it with 1.6

Yes, I get the "unsupported addon" error every time I start up the game, and when I try to use Bon Voyage (also out of date) I get the same catastrophic results that caused me to install world stabilizer in the first place

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

That really saved my Eve Base after multiple attempts that did not work. Thank you very much.

Edited by Nik kal

Share this post


Link to post
Share on other sites

This bug still exists in 1.7, but your addon still works.  It just rescued a giant mining base on Minmus that suddenly decided to launch itself into orbit after quickloading.  So thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

1.7.2 seems to have broken WS. Everything is bouncing like crazy! 

EDIT it might be that WS is raising vessels too high?

Edited by politas

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, politas said:

1.7.2 seems to have broken WS. Everything is bouncing like crazy! 

EDIT it might be that WS is raising vessels too high?

Sad news, but maybe they finally fixed bouncing once and forever?

If not, please send me the save file, I'll try to reproduce and eventually fix this.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, whale_2 said:

Sad news, but maybe they finally fixed bouncing once and forever?

Judging by the number of rover-backflips I would say: No.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@politas - it doesn't seem to happen on clean 1.7.2 install. I have Making History, but don't have Breaking Grounds. Stock Aeris-3 launched on the runway with WS for 1.7.1 behaves exactly like I expect it to.

So your save file would help a lot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Using WS and didn't found any issue with it. Some people have reported bouncing in KJRn thread, some strange interaction with certain craft designs, stock wheels/landing legs autostrut in combo with KJRn struts can cause kraken forces.

I found so far that WS only helps on unusual craft designs, haven't encountered anything strange yet with WS installed.

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, whale_2 said:

@politas - it doesn't seem to happen on clean 1.7.2 install. I have Making History, but don't have Breaking Grounds. Stock Aeris-3 launched on the runway with WS for 1.7.1 behaves exactly like I expect it to.

So your save file would help a lot.

I can't recreate it now. The craft that were jumping before are solidly on the ground. Maybe rebooting my computer helped!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@whale_2 any idea why WS would be involved in this?
(may need to read the few following posts for context)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, Stone Blue said:

@whale_2 any idea why WS would be involved in this?
(may need to read the few following posts for context)

 

Well, it could be indeed involved.
When I wrote WS mod, I actively used Hangar too and it seemed to work for me, however it was in the times of 1.3.1, since then I didn't really touch anything.

When the vessel is "launched" from hangar it is being picked up by WS and I can imagine if the space is really tight, things may go wrong. My hangars were usually huge. Also I didn't test for upside down hangar, but some of my hangars were placed on the side. 

In general, I need to test the whole combo again - recent KSP version vs recent Hangar version.

Additionally, there's new KAS/KIS around and probably support for old one is not compatible with the new. 

TBH, I wish there would be no need for WS at all, but I wish a lot and not all my wishes come true.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
46 minutes ago, whale_2 said:

TBH, I wish there would be no need for WS at all, but I wish a lot and not all my wishes come true.

Yup.. I understand that... ;)
But its also been a great way to handle some KSP bugs...

ie, its pretty much required as a band-aid fix for several OPT parts, right now... Hope to have these fixed Soon­™...
But anyway, theres been recent consideration of looking into possible integration of Hangar functionality into OPT cargo bays (ie without the need to clip-in actual Hangar parts ;) )... nothing beyond the idea of considering it yet, as theres moar important stuff on the OPT todo, but it did get added to the list of things to delve into...
I'm glad this issue came up, tho, so its (World Stabilizer) on the radar as possibly something to consider if we get into actual implementation.
Allista was already approached, and is on board for providing technical advising once we get to that stage...
Anyway, if we find anything that WS causes or affects, we'll be sure to let you kno ;)

Edited by Stone Blue

Share this post


Link to post
Share on other sites

So far vessels coming from Hangar appear to be stable enough, so in 0.9.5 such vessels are left alone.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.