Jump to content
  • 0

landed ships exploding on loading quicksave


TimKerbin
 Share

Question

I have just wasted an hour and a half trying to do 3 contracts all on or around Bop. I landed to rescue a kerbal on the surface, and saved. Went away for a bit, and came back. When I loaded the quicksave, the ship spontaneously exploded and flew apart, even though it was rested on the surface. When the quicksave loads the ship looks fine, but as soon as the physics kicks in, all hell breaks loose. No matter what I do I cannot reload this damn ship safely, I cannot resume this game unless I relaunch the entire mission (I still have 12 years to complete the contracts so it is doable, but I can't be bothered atm, I might resort to cheating from the debug menu instead!) .

Just what the hell is going on, Squad? Was I stupid in thinking I would actually be able to resume a saved game and control a ship from the surface of a moon? Yes I have 33 mods installed but I really don't see why that would be a problem here. It looks more like a problem with the physics engine to me; the ship only flies apart when the message "Easing in physics..." appears. I tried deselecting "Ease in gravity" in the Options but I don't know what that does, and anyway it didn't seem to make any difference. And the KSP log file records NOTHING pertaining to this error, from what I can see.

I had this exact same problem with a manned lander on Tylo. A simple ship with landing legs  would literally bounce into the air and fall over when loading the quicksave, and on Tylo there's no chance in hell of righting it again! And again, it only did this when it was easing in the physics.  KSP seems to be making a habit of this, and I'm pretty sure it isn't my fault. Not this time.

KSP v 1.2.2; 16GB RAM; 2GB video RAM (Crossfire enabled); Windows 7 Home Edition 64-bit

 

Link to comment
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

UPDATE: Typical. I post a problem here then find a possible solution soon after! I increased 'Max Physics Delta-Time per Frame' to maximum, and reloaded the quicksave. The ship loaded correctly and continued to do so after several reloads. I honestly have no idea if one has anything to do with the other, I don't even understand what that setting does.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

I am having the same issue on Minmus. I quicksaved just after I landed, then deployed my rover which I then flipped because I wasn't paying attention. Loaded the quicksave and as soon as the physics kicks in my rover blows up before I can deploy it and the rest of my ship goes spinning off somewhere.

Edited by Durf
Spelling error
Link to comment
Share on other sites

This thread is quite old. Please consider starting a new thread rather than reviving this one.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...