peteletroll

[1.7.*, 1.6.*, 1.5.*, 1.4.*] DockRotate - lightweight robotics - rotational control on docking ports (plus NodeRotate, make any part rotate)

Recommended Posts

3 hours ago, peteletroll said:

@DownHereInChile, can you share the craft file?

A quick deletion of leftover folders of some mods and reinstalling seems to have done the trick. Thanks a lot for the support, though! I love the mod.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Found a bug: in the editor, if you detach a port that was connected to another you lose the attachment node, i.e. you can't reattach it. Testing the fix right now. Expect release soon™.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Wow... I wish Squad's definition of Soon™ was the same as yours (11 minutes :O )... or even within a few months of yours :P lol

Edited by Stone Blue

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

@peteletroll uhh... I *think* I am experiencing an issue with the new update and ReStock support :P ...
Investigating nao... I'll post back Soon™ with definitive findings, and hopefully the (simple) fix...
Figured I'd post there *might* be an issue, just to head off others coming to report something

 

Edited by Stone Blue

Share this post


Link to post
Share on other sites

1st issue is the URL for the radialattachmentPoint got buggered in the whitelist

it is:                      Squad/Parts/radialAttachmentPoint/

*should* be:       Squad/Parts/Utility/radialAttachmentPoint/

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 minutes ago, Stone Blue said:

I *think* I am experiencing an issue with the new update and ReStock support

I'm not a ReStock user myself yet, maybe @DeltaDizzy could be interested?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

EDIT: nothing to see here... just decluttering :P

Edited by Stone Blue

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

O...M...G...

Just found it :P@peteletroll

So I checked a bunch of the easy things first, and just before starting to look into moar complicated possibilities, I just found the problem...
It was the single *easiest* thing that I missed :roll_eyes:

Yes, both issues are in the whitelist file.

 

Current whitelist entries:

    Squad/Parts/radialAttachmentPoint/
    Squad/Parts/FuelTank/fuelTankOscarB/model

They need to be *THIS*:

    Squad/Parts/Utility/radialAttachmentPoint/
    Squad/Parts/FuelTank/fuelTankOscarB/

1st issue was the missing /Utility/ in the URL, 2nd is specifying /model in the URL
By specifiying /model, its saying its ok to load the needed .mu, but *dont* load the needed textures...

Just using the folder, and not specifying anything *in* the folder, will let *everything* in the folder load :P

Cant believe I missed that right off :face_palm:

Edited by Stone Blue

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, peteletroll said:

New release! ReStock compatibility. @Stone Blue, could you please test it?

Dayum, you’re updating the mod faster than I can use it :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

 

3 hours ago, Stone Blue said:

Current whitelist entries:

    Squad/Parts/radialAttachmentPoint/
    Squad/Parts/FuelTank/fuelTankOscarB/model

They need to be *THIS*:

    Squad/Parts/Utility/radialAttachmentPoint/
    Squad/Parts/FuelTank/fuelTankOscarB/

1st issue was the missing /Utility/ in the URL, 2nd is specifying /model in the URL
By specifiying /model, its saying its ok to load the needed .mu, but *dont* load the needed textures...

Just using the folder, and not specifying anything *in* the folder, will let *everything* in the folder load :P

Cant believe I missed that right off :face_palm:

I must have been more tired than I thought when i wrote that, and I really should spend more time on these things... The radial attachment point thing was me overlooking the Utility folder, but the fuel tank was just me forgetting about the textures and putting in the path from the part files. Sorry if this caused any major inconveniences.

Edited by DeltaDizzy

Share this post


Link to post
Share on other sites
27 minutes ago, DeltaDizzy said:

Sorry if this caused any major inconveniences.

You found the bug, found the cause, found the way to fix it. I see no inconvenience here. :cool:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Is it possible to toggle Rotation enabled/disabled via action group?

 

Perhaps I should elaborate.  If I several parts that are rotating through an action group, I want to stop the rotation of some of those parts but continue to have the remaining parts respond to action groups.

So If I disable rotation on a part that is rotating, I'd like it to come to a stop and not respond to further actions that rotate it until it is enabled again.

Edited by Devoblue
More info

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Devoblue said:

Is it possible to toggle Rotation enabled/disabled via action group?

Not yet. But it's easy to add. Expect release soon™.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Devoblue, it could take a little longer than I expected. The problem is the handling of two actions at the same time: if you enable rotation and start rotation with the same key, the result may change with the order of events; if the sequence is enable-then-rotate, everything is fine, but if the order is rotate-then-enable nothing will move. I'll keep you posted.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, peteletroll said:

Sorry for being late @DownHereInChile, your VTOL is terrific! Do you have any chance to make a video? It'd look great in this thread's OP.

I've never recorded my playing, but I'll see what I can cook up!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

So, It works fine in space, but on land, once the port starts to rotate, the ports and whatever is attached to it falls down a bit and then the ports don't align once its finished. Any way to fix this?

Edited by Cosmic920
New problem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.