Jump to content

[1.12.x] The 0.35m SSR MicroSat and Airlaunch Vehicle


linuxgurugamer
 Share

Recommended Posts

On 3/7/2019 at 12:19 PM, DStaal said:

I was curious, so I was checking the whitelist - is it meant to be blank?

Hmmm.  Probable, which means I should remove it.  I updated 20 mods using a script, its possilbe the script created a file when

Mod has spaces in filename, which caused the file to be blank

New release, 0.1.2.8

  • Fixed whitelist file
Edited by linuxgurugamer
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

@linuxgurugamer, I think I've found a another model bug.  The FD-01 dish antenna does not seem to have a center of gravity.  Attaching it to the probe core adds the mass, but sliding the part around doesn't offset the vessel CG at all; verified in flight and when viewing KER and RCS Build Aid torques.  The other two comm antennas don't have this problem.

EDIT: The FD-01 apparently is immune to drag as well.  Did a re-entry with the antenna offset by over a probecore's width and there were no entry heating effects or aerodrag torque on that side of the vessel.

Edited by KSPrynk
Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, KSPrynk said:

@linuxgurugamer, I think I've found a another model bug.  The FD-01 dish antenna does not seem to have a center of gravity.  Attaching it to the probe core adds the mass, but sliding the part around doesn't offset the vessel CG at all; verified in flight and when viewing KER and RCS Build Aid torques.  The other two comm antennas don't have this problem.

EDIT: The FD-01 apparently is immune to drag as well.  Did a re-entry with the antenna offset by over a probecore's width and there were no entry heating effects or aerodrag torque on that side of the vessel.

It probably has Physics off, so the mass is added to the parent

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, linuxgurugamer said:

It probably has Physics off, so the mass is added to the parent

Yeah, that was it.  I set PhysicsSignificance = 0 in the .cfg file and it behaved as expected.  I'm trying to figure out if there was a compelling reason for it being set to 1 (off).  I let it Physics Warp 4x under full gravity on a vessel on the pad, no autostruts, then with Rigid Attachment and various autostrut settings and it either sunk a little or the vessel started to wiggle a little (as other parts do), but nothing broke.  Aerodrag on de-orbit operated normally too.

If anything was going to be physicsless, I guess I would've expected it to be the little dipole loop....

Unless somebody else finds the drawback, I recommend making the .cfg edit for a version update.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
2 hours ago, MaxwellsDemon said:

Head's up:   on Spacedock, the "SpacetuxSA" update directs to SSR Microsat (as does SSR Microsat, properly).   @linuxgurugamer

Thank you, will fix it soon

On 11/22/2019 at 9:09 PM, CardboardGuy said:

does anyone know if this works on 1.8.x? cause i wanna try a semi-realistic starlink mission, and this is the only mod that i could find that has small-sats and relays.

Take a look at this:

  

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Any chance of an adapter part to go from the square SSR to 0.625m? There's a decoupler-adaptor to fit the teeny ion tanks but not one to go larger. I've also noticed that the scanner doodah doesn't rotate correctly in 1.8.1, it makes one revolution then stops and when I switched it off again it rotated backwards to its starting position.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

First post, please let me know if I make any mistakes
Is there any mods that add other smallsats/cubesats other than Octosat that work for 1.9? Looking for mods that include U-class spacecraft other than the stock QBE to recreate the recent Electron launch "Don't Stop Me Now".

Edit: Just realized that this was updated for 1.8, gonna test it right now for 1.9

Edited by JoMiMi
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Hey @linuxgurugamer, sorry to bother you (again), but once again I'd like to ask for your help:

The 0.625m fairing from this mod doesn't work anymore in 1.10, I'm having exactly the same issue as described here https://bugs.kerbalspaceprogram.com/issues/25673 , but I don't have any Restock mod.

What MM patch would be required for this mod to fix this issue?

Thanks in advance for your help :) 

 

Edited by VoidSquid
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, VoidSquid said:

Hey @linuxgurugamer, sorry to bother you (again), but once again I'd like to ask for your help:

The 0.625m fairing from this mod doesn't work anymore in 1.10, I'm having exactly the same issue as described here https://bugs.kerbalspaceprogram.com/issues/25673 , but I don't have any Restock mod.

What MM patch would be required for this mod to fix this issue?

Thanks in advance for your help :) 

No idea, but you can help by testing the following:

Edit the file:  fairingSize0.cfg

Find the section that begins with

	MODULE
	{
		name = ModuleProceduralFairin

Replace that section with the following:

	MODULE
	{
		name = ModuleProceduralFairing

		nSides = 24
		nArcs = 2
		nCollidersPerXSection = 6
		TextureURL = Squad/Parts/Aero/fairings/fairings_diff
		CapTextureURL = Squad/Parts/Aero/fairings/fairingsCap
		TextureNormalURL = Squad/Parts/Aero/fairings/fairings_normals
		DefaultBaseTextureURL = Squad/Parts/Aero/fairings/FairingBase
		DefaultBaseNormalsURL = Squad/Parts/Aero/fairings/FairingBaseNormals

		panelGrouping = 3
		pivot = 0,0.025,0
		axis = 0,1,0

		baseRadius = 0.3125
		maxRadius = 0.45
		capRadius = 0.125
		snapThreshold = 0.1

		xSectionHeightMin = 0.1
		xSectionHeightMax = 1

		edgeSlide = 0.15
		edgeWarp = 0
		noseTip = 0.9

		UnitAreaMass = 0.01
		UnitAreaCost = 2

		stagingToggleEnabledEditor = True
		stagingToggleEnabledFlight = False
		stagingEnableText = #autoLOC_502000 //#autoLOC_502000 = Fairing Not Staged
		stagingDisableText = #autoLOC_502001 //#autoLOC_502001 = Fairing Staged
	}

and please let me know if that works

Link to comment
Share on other sites

Spoiler

 

1 hour ago, linuxgurugamer said:

No idea, but you can help by testing the following:

Edit the file:  fairingSize0.cfg

Find the section that begins with


	MODULE
	{
		name = ModuleProceduralFairin

Replace that section with the following:


	MODULE
	{
		name = ModuleProceduralFairing

		nSides = 24
		nArcs = 2
		nCollidersPerXSection = 6
		TextureURL = Squad/Parts/Aero/fairings/fairings_diff
		CapTextureURL = Squad/Parts/Aero/fairings/fairingsCap
		TextureNormalURL = Squad/Parts/Aero/fairings/fairings_normals
		DefaultBaseTextureURL = Squad/Parts/Aero/fairings/FairingBase
		DefaultBaseNormalsURL = Squad/Parts/Aero/fairings/FairingBaseNormals

		panelGrouping = 3
		pivot = 0,0.025,0
		axis = 0,1,0

		baseRadius = 0.3125
		maxRadius = 0.45
		capRadius = 0.125
		snapThreshold = 0.1

		xSectionHeightMin = 0.1
		xSectionHeightMax = 1

		edgeSlide = 0.15
		edgeWarp = 0
		noseTip = 0.9

		UnitAreaMass = 0.01
		UnitAreaCost = 2

		stagingToggleEnabledEditor = True
		stagingToggleEnabledFlight = False
		stagingEnableText = #autoLOC_502000 //#autoLOC_502000 = Fairing Not Staged
		stagingDisableText = #autoLOC_502001 //#autoLOC_502001 = Fairing Staged
	}

and please let me know if that works

 

 

Unfortunately, no change :(

Link to comment
Share on other sites

Need any logs? Let me know if I can help in any way, yes?

EDIT: regarding changes in 1.10, I found this (you're probably aware of, nevertheless, doesn't hurt that I mention it, I think):

"One additional configuration is that the base mesh must be named Mesh."

Spoiler

 

and in particular

 

I'd assume this is causing the issue still present despite the changed lines you gave me the other day. 

 

Edited by VoidSquid
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Thanks for still maintaining this, it's amazing what you can do with those small parts (e.g. my little Gilly science lander probe).

Btw, as the SASupgradeChip is broken (I did ask you some months ago), in my setup, I changed the Upgrade SASServiceLevel in  microSat.cfg to 2, maybe you like to include this in a future releases, just a suggestion.

Link to comment
Share on other sites

This thread is quite old. Please consider starting a new thread rather than reviving this one.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...