linuxgurugamer

[1.5.1+] Malah's Quick Mods

Recommended Posts

@Malah wrote these mods, each of which does one thing well.  He left, and passed the baton to me.  The original thread is here, please look at it for detailed instructions: https://forum.kerbalspaceprogram.com/index.php?/topic/85834-130-malahs-quick-mods-20170531/

 

Source: https://github.com/linuxgurugamer/QuickMods

Licence information:

gplv3-88x31.png

GPL v3

 

New Dependencies

All the mods are included in a single zip file for the beta.  You need to download and install the dependencies separately from the mod itself

 

Release

CKAN has been updated with the new dependencies

From the original post:

Malah's Quick mods are very small plugins which add a small feature

You can download all of my mods on SpaceDock, on GitHub.
These modlets are compatible with KSP-AVC, Toolbar and the stock localisation (localize in English and French).
All my mods can be installed with CKAN.

 

Released:

  • QuickBrake : Brake your vessel at launch
  • QuickSearch: Enhanced the editor part search and add a part search on the tech tree
  • QuickStart : Start your last savegame after the loading
  • QuickGoTo : Go to an other scene from anywhere
  • QuickRevert : Revert keeper
  • QuickContracts: Keyboard's shortcuts for Mission Control
  • QuickSAS : Moar keyboard shortcuts for the SAS
  • QuickHide: Hide the stock toolbar and the stages
  • QuickExit: Exit everywhere
  • QuickMute: Mute all sounds
  • QuickIVA : Go to IVA at the loading or the launch of a vessel
  • QuickFineControl : Toggle the precision control at the load of a vessel
  • QuickCursorHider: Hide the cursor when you push on F2 in flight
  • ZeroMiniAVC: Delete/Prune/Disable all MiniAVC

 

 

Brief Instructions

First, for some of the buttons, right-click will bring up the settings, others just left click does:

The following buttons bring up their settings page when left-clicked:

  • QuickSAS
  • QuickRevert
  • QuickIVA
  • QuickBrake
  • QuickSearch
  • QuickContracts (only in Mission Control).  Right-click also works for this button

The following button brings up a dialog in which is a settings button:

  • QuickExit

The following buttons uses a right-click to bring up the settings page:

  • QuickHide

The following button uses the mouse scroll wheel when the mouse is over the button.

  • QuickMute, clicking the button also brings up an image in the middle of the screen to show the current volume setting

The following Quick mods don't have buttons:

  • QuickCursorHider
  • QuickFineControl
  • QuickStart
  • ZeroMiniAVC
Edited by linuxgurugamer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Since this is a Beta release, just a quick feedback of issues I have noticed so far:

  • Several Exceptions while launching the game
  • QuickHide doesn't bring back some icons (for example Haystack icon)
  • After using QuickHide while at KSC scene, stock icons on the left (to enter building) are missing, clicking on buildings does nothing (cannot enter or upgrade), also the pause menu no longer shows up (ESC on keyboard and "Pause Game" button at the top right corner does nothing). Same issues just after starting the game, switching the scenes fix it until QuickHide is used.
  • I dont know what "GoTo Lves" should do but it brings up a random flightscene of one of my vessels (mun rover, ComNet relay, flags...)
  • Using QuickHide in editor doesn't bringt back some icons like RCSBuildAid, ActionGoupsExtended and CraftOrganizer (CraftOrganizer is avaibale again after clicking the Hide button 4 times but RCSBuildAid and AGX will never show up again) AGX still available using the "Actions" button in the editor.
  • Some Toolbar icons remains after returning to the main menu (RCSBuildAid, Haystack, ToolbarControl, BonVoyage, at the top right corner, not always the same)
  • Maybe I'm just dump but QuickBrake doesn't show up (how is this supposed to work?) Same for QuickIVA, QuickFineControl
  • QuickSAS is not working (using the Keypad buttons mentioned in the readme)
  • QuickSearch dosn't work (TechTree and Editor)
  • QuickRevert doesn't work (cannot revert after quickload or scene switch)
  • QuickMute doesn't work (no icon and nothing happens after pressing (or holding) F6)
  • QuickCurserHider and QuickContracts working perfect^^

Tested in KSP 1.4.3

Logs: https://www.dropbox.com/sh/p7cb9vygpuzx2g0/AAB7kXPSYme6ujlVqwgfTIfLa?dl=0

edit: Forgot to mention that I'm using stock toolbar, not blizzy. Dependencies are installed and up-to-date.

 

Edited by 4x4cheesecake

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've always been confused about the QuickExit mod. Why not just hit Alt+F4?

Also thank you for maintaining these. I really like QuickStart.

Edited by Kwebib

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, 4x4cheesecake said:

Since this is a Beta release, just a quick feedback of issues I have noticed so far:

  • Several Exceptions while launching the game
  • QuickHide doesn't bring back some icons (for example Haystack icon)
  • After using QuickHide while at KSC scene, stock icons on the left (to enter building) are missing, clicking on buildings does nothing (cannot enter or upgrade), also the pause menu no longer shows up (ESC on keyboard and "Pause Game" button at the top right corner does nothing). Same issues just after starting the game, switching the scenes fix it until QuickHide is used.
  • I dont know what "GoTo Lves" should do but it brings up a random flightscene of one of my vessels (mun rover, ComNet relay, flags...)
  • Using QuickHide in editor doesn't bringt back some icons like RCSBuildAid, ActionGoupsExtended and CraftOrganizer (CraftOrganizer is avaibale again after clicking the Hide button 4 times but RCSBuildAid and AGX will never show up again) AGX still available using the "Actions" button in the editor.
  • Some Toolbar icons remains after returning to the main menu (RCSBuildAid, Haystack, ToolbarControl, BonVoyage, at the top right corner, not always the same)
  • Maybe I'm just dump but QuickBrake doesn't show up (how is this supposed to work?) Same for QuickIVA, QuickFineControl
  • QuickSAS is not working (using the Keypad buttons mentioned in the readme)
  • QuickSearch dosn't work (TechTree and Editor)
  • QuickRevert doesn't work (cannot revert after quickload or scene switch)
  • QuickMute doesn't work (no icon and nothing happens after pressing (or holding) F6)
  • QuickCurserHider and QuickContracts working perfect^^

Tested in KSP 1.4.3

Logs: https://www.dropbox.com/sh/p7cb9vygpuzx2g0/AAB7kXPSYme6ujlVqwgfTIfLa?dl=0

edit: Forgot to mention that I'm using stock toolbar, not blizzy. Dependencies are installed and up-to-date.

 

Oh nuts, I forgot to upload an updated BBC version of both  Toolbat and ToolbatControlker.

Well, that's why it's  a beta.

I'll try to get them uploaded this afternoon

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just updated the OP with links for beta versions of the Toolbar and ToolbarController

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
37 minutes ago, linuxgurugamer said:

Oh nuts, I forgot to upload an updated BBC version of both  Toolbat and ToolbatControlker.

I know these were simple typos, but I'm now really taken with the idea of a "ToolBat", or the possibility of what kind of mod that would be... ;)

Edited by Beetlecat

Share this post


Link to post
Share on other sites
39 minutes ago, Beetlecat said:

I know these were simple typos, but I'm now really taken with the idea of a "ToolBat", or the possibility of what kind of mod that would be... ;)

Mobile has interesting spellchecking

Share this post


Link to post
Share on other sites

@4x4cheesecake have you had a chance to test with the updated versions of the ToolbarController and Toolbar mods as listed in the OP?

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 minutes ago, linuxgurugamer said:

@4x4cheesecake have you had a chance to test with the updated versions of the ToolbarController and Toolbar mods as listed in the OP?

Not yet, I'll go for a test in ~30 min. Don't worry, I'm going to tell you the results ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, 4x4cheesecake said:

Not yet, I'll go for a test in ~30 min. Don't worry, I'm going to tell you the results ;)

ok.  Wasn't worried, just hadn't heard anything.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@linuxgurugamer

Ok, I've played around a little bit and I have a new list for you ;)

(The list may looks a bit messy, I wrote everything down while testing, so there is no particular order)

  • QuickSearch works like a charm. Shared history in editor & techtree, shortcuts and comulating of "AND", "OR", "NOT" is possible. Just a little thingy: Search history window partially obscure the parts in editor and cannot moved over the screen (maybe intendet, maybe a bug)
  • Staging always hides while in editor. (Becomes visible for a few seconds after hovering the curser in the down right corner)
  • QuickMute got no Icon while in a flight scene but can be used via shortcut.
  • QuickIVA has no button (cannot find anything to configure) but it is active. Everytime I launch a vessel i start in IVA and can not switch to thirdperson! Is this supposed to be an "always on" mod?
  • While in IVA view, some mod windows cannot be opened (transfer window planer, haystack, x science) BUT when hitting "ESC", all the windows opens up along with the pause menu. Also, after unpause every window, stock gui and the whole toolbar disappears (except Kerbal alarm clock?!). Like hitting "F2" but the only way to get everything back is reversing the flight (or return to main menu). Happens also after clicking the QuickSAS toolbar button.
  • Clicking the QuickSAS Toolbarbutton in a flight scene "pause" the game (no pause menu but ingame time stops). Configuration window does not show up (it does while at KSC).
  • Somehow I lost camera control multiple times (need further testing, wasn't able to replicate this bug in a steady way). Scene switch or quit to main menu does not fix this.
  • No problems with QuickRevert so far
  • QuickBrake is always on, like QuickIVA (cannot find a button, contextmenu or anything else to configure). Same with QuickFineControl
  • No problems with QuickStart so far
  • QuickHide is pretty unsteady. Sometimes all mod icons are hidden, sometimes some icons remains, sometimes a few icons remains while they should be hidden and sometimes icons disappear permanently. Needs further testing.
  • QuickGoTo is somehow working (you can switch scenes whenevery you want) but it keeps messing up other things. While at KSC scene, buildings are no longer accessible by clikcing on them, but via "GoTo". While in the editor, parts can no longer be placed and all (stock) buttons in the top right corner are greyed out.
  • QuickExit can be used via shortcut but has no toolbar icon.
  • Some icons still remains when returning to the main menu

Well, thats it so far. I've tested the whole bundle but i guess I'll go for some "standalone" tests of every modlet (not now but tomorrow). There is also an updated output_log in the same dropbox folder linked in my other post, even though i didn't noticed any errors there.

Edited by 4x4cheesecake

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks.

I'll work on this in a clean install.  No update tonight, maybe tomorrow

Share this post


Link to post
Share on other sites

Very strange.  The beta I released was built using Visual Studio, and yes, it isn't working properly, although tests earlier were good.  But this was a full rebuild, I wonder if something is wrong with VS when it does multiple compiles side-by-side.

I just got the mods rebuilt using my Jenkins server, which does everything sequentially.  And so far, it looks better, but I'm going to do more testing before posting it

Share this post


Link to post
Share on other sites

First, for some of the buttons, right-click will bring up the settings, others just left click does:

The following buttons bring up their settings page when left-clicked:

  • QuickSAS
  • QuickRevert
  • QuickIVA
  • QuickBrake
  • QuickSearch
  • QuickContracts (only in Mission Control).  Right-click also works for this button

The following button brings up a dialog in which is a settings button:

  • QuickExit

The following buttons uses a right-click to bring up the settings page:

  • QuickHide

The following button uses the mouse scroll wheel when the mouse is over the button.

  • QuickMute, clicking the button also brings up an image in the middle of the screen to show the current volume setting

The following Quick mods don't have buttons:

  • QuickCursorHider
  • QuickFineControl
  • QuickStart

 

53 minutes ago, 4x4cheesecake said:

Staging always hides while in editor. (Becomes visible for a few seconds after hovering the curser in the down right corner)

This is QuickHide.  Disable the Auto-Hide on mouse hovering out the stages option

 

1 hour ago, 4x4cheesecake said:

QuickGoTo is somehow working (you can switch scenes whenevery you want) but it keeps messing up other things. While at KSC scene, buildings are no longer accessible by clikcing on them, but via "GoTo". While in the editor, parts can no longer be placed and all (stock) buttons in the top right corner are greyed out.

QuickGoTo is setting the input locks and not clearing them, you can clear the locks using the Alt-F12 button

QuickGoTo is mostly untouched, it is NOT using the ToolbarController

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, I missed the icons for IVA, Brake and Exit because these disappear after using QuickHide. I've added a screenshot folder to my dropbox link with pictures of the toolbar after a fresh start, with hidden icons, the few icons that can be restored and some icons which (sometimes) don't disappear, even though the hide option is enabled.

Clearing the input lock makes buildings and parts in editor available again, so further testing is getting a little bit less annoying :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please wait for the next build, tomorrow morning sometime

The bug with QuickGoTo is a preexisting bug, I’d like to fix it before the next build.

thx

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, 4x4cheesecake said:

Sure, take your time. I'm just trying to be as precise as possible ;)

I appreciate that, thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

@linuxgurugamer

Just a quick question: Should it be possible to run just a single "QuickXYZ" mod or do I always need the whole bundle? I was trying to use "QuickBrake" only and the toolbar icon is missing (toolbar controler recognizes the mod anyway) but when I'm using the whole bundle the icon reappears. So is that something I should put on the bug list or just use the whole bundle?

Share this post


Link to post
Share on other sites
44 minutes ago, 4x4cheesecake said:

@linuxgurugamer

Just a quick question: Should it be possible to run just a single "QuickXYZ" mod or do I always need the whole bundle? I was trying to use "QuickBrake" only and the toolbar icon is missing (toolbar controler recognizes the mod anyway) but when I'm using the whole bundle the icon reappears. So is that something I should put on the bug list or just use the whole bundle?

Individuals are fine, I'm just packaging it all together for the beta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.