Jump to content
  • 0

Very low CPU1 utilization = poor fps


Rallyman03
 Share

Question

Hi guys,

First off thanks for any help you can provide. I am running KSP on both my laptop with a geforce 950m and i7 processor as well as my desktop with an r9 390 and an i5. With both of these computers, I have the same issue. I have low fps, even when I have low part count craft. Using riva tuner I can see that my cpu1 utilization is barely above 30%. I know that KSP is very CPU intensive so seeing a low GPU utilization is acceptable but why the low CPU? Anything I can do to help with this? Both of my computers are more than capable of running this game but I can't seem to get over this hurdle.

 

Thanks. 

Link to comment
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

I'm on horrible specs (CPU: i3-3120M, 6GB RAM, integrated graphics Intel HD 4000), and I have a similar problem, though it only occurs when I look at the surface of Duna. I have very bad FPS when I look at Duna, and CPU usage is low.

Try turning down settings to the lowest, and try removing your mods first. Tell us your results.

Link to comment
Share on other sites

This thread is quite old. Please consider starting a new thread rather than reviving this one.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...