Question

Hello,
I am using 64bit version of KSP 1.3.1 and my issue is that I can not hire any new crew members, It just doesn't do anything and in the top-right corner of the window it says 10/12 kerbals assigned even though this is a new sandbox save with only the 4 main kerbals

S2voulG.png(Link to the image)

From what I have read it might be a problem with the save file. The issue occurs when i create a new save too, but I will leave a link to the save file either way. I also read that this issue occurs on both modded and unmodded versions of the game. But I did not find any fix that would work for me.

Files:
Save: https://www.dropbox.com/s/zhmnx78pm6lbjmb/persistent.sfs?dl=0

Output_log: https://www.dropbox.com/s/wmr3cmkgo2o7l8c/output_log.txt?dl=0

Mod List (visual mods not included): 

https://www.dropbox.com/s/6ah4heciww3opoo/Mods.txt?dl=0

 

If you need any other log etc. please tell me. :)

Edited by yellowracingcar
making clear that i didn't find any fix on other forums

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 1

Welcome to the forum :)

There are indeed some NREs regarding the astronaut complex:

NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object
  at CrewGenerator.GetRandomName (Gender g, System.Random generator) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at CrewGenerator.RandomCrewMemberPrototype (KerbalType type) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at KerbalRoster.GetNewKerbal (KerbalType type) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at KolonyTools.AC.CustomAstronautComplexUI.SpawnKerbal (Nullable`1 chosenGender) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at KolonyTools.AC.CustomAstronautComplexUI.kHire () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at KolonyTools.AC.CustomAstronautComplexUI.OnGUI () [0x00000] in <filename unknown>:0 

Since 'KolonyTools' are mentioned in this message, I have to assume that MKS is the reason for this issue. Uninstall it and try again (in a new save would be the best option, so deleting this mod does not affect your current savegame).

If it helps, you may installed a wrong version of the mod. Install this version and try again: https://github.com/UmbraSpaceIndustries/MKS/releases/tag/0.53.2.0

BTW: You got  several other issues with wrong mod versions, i.e. editor extensions which got no 1.3.1 release. Try the editor extensions redux adoption of linuxgurugamer instead, which actually provides a version for 1.3.1: https://github.com/linuxgurugamer/EditorExtensionsRedux/releases/tag/3.3.16

You should check your EVE and Station Science version as well.

Edited by 4x4cheesecake
Forgot to say hi :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Hello,

I reinstalled some of the mods and also reinstalled KSP as a whole and everything seems to work now. 
Thanks you for your help and time. I am glad you responded so quickly, because I am leaving tommorow and I wouldn't be able to use my pc for the next couple of days.

reply to:

3 hours ago, 4x4cheesecake said:

Welcome to the forum :)

There are indeed some NREs regarding the astronaut complex:


NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object
  at CrewGenerator.GetRandomName (Gender g, System.Random generator) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at CrewGenerator.RandomCrewMemberPrototype (KerbalType type) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at KerbalRoster.GetNewKerbal (KerbalType type) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at KolonyTools.AC.CustomAstronautComplexUI.SpawnKerbal (Nullable`1 chosenGender) [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at KolonyTools.AC.CustomAstronautComplexUI.kHire () [0x00000] in <filename unknown>:0 
  at KolonyTools.AC.CustomAstronautComplexUI.OnGUI () [0x00000] in <filename unknown>:0 

Since 'KolonyTools' are mentioned in this message, I have to assume that MKS is the reason for this issue. Uninstall it and try again (in a new save would be the best option, so deleting this mod does not affect your current savegame).

If it helps, you may installed a wrong version of the mod. Install this version and try again: https://github.com/UmbraSpaceIndustries/MKS/releases/tag/0.53.2.0

BTW: You got  several other issues with wrong mod versions, i.e. editor extensions which got no 1.3.1 release. Try the editor extensions redux adoption of linuxgurugamer instead, which actually provides a version for 1.3.1: https://github.com/linuxgurugamer/EditorExtensionsRedux/releases/tag/3.3.16

You should check your EVE and Station Science version as well.

Edited by yellowracingcar
messed up the quotation

Share this post


Link to post
Share on other sites
This thread is quite old. Please consider starting a new thread rather than reviving this one.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.