• 1
Sign in to follow this  
MaverickSawyer

Moving intercept points... with no thrusters firing?

Question

Just got to the mid-course correction maneuver on my orbiter mission to Eve, and I noticed that, upon switching to the vessel, the dV readout of the maneuver node was changing all on its own. I have no RCS firing, no engines running, nothing. I then checked the map view, and lo and behold, the orbit was shifting all on its own. I have no clue what's causing this, and I'm going to lose the mission if I can't figure this out, and fast. It's already shifted to the point where the intercept of Eve is now merely a close approach (I.E. no SoI shift).

 

Has anyone encountered this before, and if so, how do I solve it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 2

Occasionally I have had the game glitch and apply phantom forces to my ship, often after a maneuver burn.  Changing scenes to the tracking station or space centre and back typically clears up the issue.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
On 2/9/2019 at 9:48 PM, overkill13 said:

Occasionally I have had the game glitch and apply phantom forces to my ship, often after a maneuver burn.  Changing scenes to the tracking station or space centre and back typically clears up the issue.

Just tested this and yep, the probe is now rock solid. Maneuver plotted and executed without issue.

Thank you much. You just helped me salvage the mission from certain doom. banana_dance.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this