• 0

Question

Hi Guys,

My game has started running a lot slower then before. I haven't played ksp for a while so can't really say from which version it started. 

I did notice that in orbit it was a lot better but when I'm in the atmosphere or even in space when the periapes drops in the atmosphere, the game just becomes unplayable.

Any advice?

Thx 

Share this post


Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

What mods do you have running?  The only thing I can think that would slow you down when the path dips in to atmosphere is something like the Trajectories mod that would be doing a load of drag calculations in atmosphere.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Could you provide your Processor , the amount of RAM installed, and the Graphics Card, because a bottleneck may be at fault due to KSP's hardware intensity.
Also which type of game are you running (x32 or x64) because this can affect how much RAM is used and how efficiently it is utilised.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

At HyperDraco

I7 2600k at 4.5ghz

16gb of ddr3

RX480 AMD

x64

RAM about 12GB used.

@RizzoTheRat Yeah i deleted trajectory mod. It did help.

Currently the game still takes really long to load vessel on the runway of launch pad. After that it speeds up again. Maybe not to what it used to be, but playable .

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
2 hours ago, Leiden28 said:

Currently the game still takes really long to load vessel on the runway of launch pad. After that it speeds up again. Maybe not to what it used to be, but playable

Not a PC player, but maybe a big part count, I.e. 10000 parts, or maybe a lot of clipped parts? That’s what slows me down, Stormworks has this problem when you are near the islands because the game is having to load in massive part counts, on top of the graphics of the island you are on.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
22 hours ago, Leiden28 said:

At HyperDraco

I7 2600k at 4.5ghz

16gb of ddr3

RX480 AMD

x64

RAM about 12GB used.

@RizzoTheRat Yeah i deleted trajectory mod. It did help.

Currently the game still takes really long to load vessel on the runway of launch pad. After that it speeds up again. Maybe not to what it used to be, but playable .

2 things to evaluate.
- memory bandwidth, KSP loves RAM and CPU speed doesn't always correlate with RAM speed (and it's not on the package, it's what's actually used).
- Unity has a very strange habit of checking all available and possible disks/networks/clouds.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.