Jump to content
  • 0

Wheels out of place


StinkyAce
 Share

Question

Hello all, ok I designed a Willis Jeep rover, took forever to get wheels down. Now I have an interesting problem. 
 

after exiting the vehicle scene and going to the space port, when I choose the same vehicle again, the wheels are popped out of place, that is to say they are lower and more away from the vehicle. They still work as wheels, but I can’t figure this out.

 

ideas?

Link to comment
Share on other sites

9 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
2 minutes ago, StinkyAce said:

Hello all, ok I designed a Willis Jeep rover, took forever to get wheels down. Now I have an interesting problem. 
 

after exiting the vehicle scene and going to the space port, when I choose the same vehicle again, the wheels are popped out of place, that is to say they are lower and more away from the vehicle. They still work as wheels, but I can’t figure this out.

 

ideas?

Hello, we will need some screenshots to see the problem with more detail.

And also, did you clipparts in your rover?, KSP is known of doing that when parts are clipped.

Link to comment
Share on other sites

  • 0
Just now, StinkyAce said:

That may be the issue, the chassis sits under the body, and the wheel attach to a surface (axle ends) (surface attach) but the body has a collider that’s weird

Don't make speculations too early, some clipping may be harmless, but we will need screenshots to determine the problem accurately

Link to comment
Share on other sites

  • 0
10 minutes ago, Commodore_32 said:

Ok that is clearly not clipping, the mod that you used to build the rover has not been updated recently, and since then, much things had changed, so I'm sorry to tell that the rover will not work well in recent versions.

The only issue I’m having is this, the wheels popping out of place after returning to drive it. In the VAB it assembled correctly, even after the weird event happens it still drives ok. 
 

I used unity 5 something, and part tools 1.8, is this where the issue is?

Link to comment
Share on other sites

  • 0
Just now, StinkyAce said:

The only issue I’m having is this, the wheels popping out of place after returning to drive it. In the VAB it assembled correctly, even after the weird event happens it still drives ok. 
 

I used unity 5 something, and part tools 1.8, is this where the issue is?

The fuselage parts are ok because they are just models, the wheels need special colliders and accurate models, the current Unity engine is very diferent compared to Unity 5, the wheel was made to work in Unity 5, not Unity 2019.

Link to comment
Share on other sites

This thread is quite old. Please consider starting a new thread rather than reviving this one.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...