Jump to content
  • 1

WHEELS OF MY ROVER ARE STUCK AND THE ROVER IS NOT MOVING


Question

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 1

The wheels in the photo are not mounted in the correct orientation.

It’s annoying, but when placing wheels in the SPH they often default to an incorrect rotation orientation.  You need to either manually rotate them before placing, or use the rotate tool after placing them.

Visually, the wheels are round, so it is easy to assume they will function in any orientation.  Unfortunately, that is not the case.

Link to post
Share on other sites
  • 0

Just to confirm- your rover has power, the control point is pointing forwards, the brakes are off and the wheel motors are switched on? Try moving its position a bit with the set position cheat and see if that helps.

Link to post
Share on other sites
  • 0

Agree with the previous answer. The SPH puts the wheels sideways. When attaching the wheels, make sure the fat side of the attaching part on the wheel is pointing upward. In your picture they are pointed forward (i think)

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...