Jump to content
  • 0

Kerbals stick to the ground when EVA Jetpacking


Red_Rooster
 Share

Question

Has anyone else experienced this phenomenon, where you begin firing the jetpack while on the surface of a body like The Mun or Minmus, and your Kerbal sticks to the ground for a second before flying up? Is it something to do with the new surface textures?

EVA Jetpack sticking

Another seemingly related issue is that the EVA Jetpack will not fire if you are moving forward--you must release the 'W' key and then activate the jetpack. In the video, I am trying to activate the jetpack to no avail while running forward.

I do run with mods but I also was able to reproduce these issues with all mods removed.

Spoiler

Breaking Ground (BreakingGround-DLC 1.7.0)
Chatterer (Chatterer 0.9.99)
ClickThrough Blocker (ClickThroughBlocker 1:0.1.10.16)
CollisionFX-ReUpdated (CollisionFXReUpdated 1.1.0)
Distant Object Enhancement Continued (DistantObject v2.0.2.0)
Distant Object Enhancement Continued default config (DistantObject-default v2.0.2.0)
Docking Port Alignment Indicator (DockingPortAlignmentIndicator 6.9.2.2)
Environmental Visual Enhancements Redux (EnvironmentalVisualEnhancements 3:1.11.3.1)
Kerbal Alarm Clock (KerbalAlarmClock v3.13.0.0)
Kerbal Engineer Redux (KerbalEngineerRedux 1.1.9.0)
MechJeb 2 (MechJeb2 2.12.0.0)
ModularFlightIntegrator (ModularFlightIntegrator 1.2.10.0)
Module Manager (ModuleManager 4.1.4)
PlanetShine (PlanetShine 0.2.6.3)
PlanetShine - Default configuration (PlanetShine-Config-Default 0.2.6.3)
Real Plume (RealPlume 2:v13.3.2)
Real Plume - Stock Configs (RealPlume-StockConfigs v4.0.8)
scatterer (Scatterer 3:v0.0772)
Scatterer Default Config (Scatterer-config 3:v0.0772)
Scatterer Sunflare (Scatterer-sunflare 3:v0.0772)
ScienceAlert ReAlerted (ScienceAlert 1.9.9.2)
SmokeScreen - Extended FX Plugin (SmokeScreen 2.8.14.0)
Stock Visual Enhancements (StockVisualEnhancements 3:v1.4.1)
Stock Visual Enhancements-High Res Textures (SVE-HighResolution 3:1.0.8)
Stock Waterfall Effects (StockWaterfallEffects 0.5.1)
TextureReplacer (TextureReplacer v4.5.1)
Toolbar Controller (ToolbarController 1:0.1.9.4)
Waterfall Core (Waterfall 0.6.6)
Zero MiniAVC (ZeroMiniAVC 1:1.1.0.1)

 

Link to comment
Share on other sites

8 answers to this question

Recommended Posts

  • 1

This happened in the 1.11 update. Try jumping to break the ground glue, then starting using the jet pack once off the ground. Edit - oops, gotta check for page 2 before replying…

Edited by fourfa
Link to comment
Share on other sites

  • 0
29 minutes ago, Anth12 said:

Its some sort of code that is supposed to ground the Kerbals to the ground. It takes a second or so for them to take off.

Nothing to do with textures.

It just seems to be something that's happened not too long ago. I recently came back to the game after a year or two away and I don't remember that. And when I go look back at the old Scott Manley tutorials it's definitely not happening in them.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Thanks for the replies. Glad to know it's not a bug but it still just feels wrong. *Especially* on Gilly where a Kerbal tripping over their foot can send them practically into orbit but a powered jetpack needs  a full second to deliver enough thrust to get off the ground!

Link to comment
Share on other sites

This thread is quite old. Please consider starting a new thread rather than reviving this one.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...