Jump to content

Türk Kerbonotlar İçeri!


miracmert

Recommended Posts

Şimdilik yalnız olduğumu bilsem de, daha sonra topluluğa katılacak olan Türk kerbonotlarımız bir zahmet bir şeyler yazsınlar bu başlığa, haberdar olalım birbirimizden ;)

He bu arada ÅŸimdiden hoÅŸgeldiniz! :D

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...

Youtubedan videoları falan izleyin vaş yavaş fizik kurallarını kavrıyo insan. O değil de kaç haftadır .21 çıkacak diye bekliyorum save dosyaları silinecek diye de doğru düzgün görev yapamadım ölecem can sıkıntısından :D

Ekleme: 35emre kerbal space port'tan mechjeb modunu indir kur otomatiğe al o yörüngeye oturtsun gemini sonra onu taklit ederek öğrenirsin yörüngeye oturma işini. Sana temel şeyleri söyliyeyim:

*Apoapsis denilen kısım roketin çıkacağı maksimum irtifa. İlk kalkış sırasında amacın bu irtifayı atmosferin dışında bir yere oturtmak. Sonra bu irtifaya yaklaştığında gemini 90 derece uçuşbaşına getirip yatay olarak motoru gazlaman gerek ta ki periapsis denen yani uçuşun en alçak irtifası da apoapsise yakın bir değere gelene kadar. Ondan sonra yörüngeye oturmuş oluyosun zaten.

*Roket inşa ederken de dikkat etmen gereken noktalar war. Örneğin engin max. power denen şey motorun maksimum gücü ki bu motorun itme gücünü temsil ediyo. Kerbin'den kalkarken ve yörüngeye oturana kadar bunun yüksek olduğu motorlara ihtiyacın var ama dikkat: Motor gücü yüksek olan motorlar aynı zamanda çabuk yakıt tüketirler. Bunun için uçuşu birkaç stage'e ayırdığında ilk başta yanan motorun çok güçlü, sonrakilerin kısmen daha az güçlü olması gerek. İlk başta kendi roketini inşa etmek yerine KerbX gibi hazırlarını uçurmanı öneririm ki daha rahat kavrayabilesin temel bilgileri.

*Motorla alakalı birbaşka dikkat etmen gereken şeyse ISP denen değer. Vacuum'da yani uzayda bu değeri yüksek olan motorlar gezegenler arası uçuşlarda gemini çok daha rahat itmeni sağlayacaklardır ve daha düşük güçte olanları seçersen daha az yakıt tüketirler ancak ateşlemesi süresi güçlü motorlara kıyasla daha uzun olur 1-1,5 dakika gibi.

Daha soru olursa sorun arkadaşlar özelden de yazın ara sıra :)

Edited by miracmert
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...

herkese selam. epeydir oynuyorum. inilebilen her gezegene indim. takıt istasyonları, kalıcı üsler kurdum. artık yapacak birşey kalmadı gibi. 0.23 güncellemesi beni pek tatmin etmedi. gezegenlerin üzerinde gönderdiğim roverlar ile amaçsızca geziyorum :/

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

KSP Bir zanaattır yazısına istinaden ben de katılmış bulunmaktayım herkese iyi eğlenceler. Bu arada steam üzerinden oynuyorum ama id nerede yazıyor bulamadım biraz acemiyim kusura bakmayın. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 months later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Merhaba beyler, bende bu oyunu bayağıdır oynuyorum iletişime geçecek bir link verebilir misiniz? sizlerle oynamak isterim :)

Bu arada 10-15 tane mod kullanıyorum oyun bir anda kapanıyor crash veriyor bunun sebebi ne olabilir?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 5 months later...

Merhabalar herkese =)

0.21'den beri KSP'deyim. Kendimi bildim bileli Havacılık ve Uzay'a obsesiflik derecesinde bağlı bir insan olduğum için KSP ile de aynı obsesifliği sürdürüyorum.

Son zamanlarda Türkiye'de KSP'ye olan ilgide artış mı var yoksa bana mı öyle geliyor?

Steam'den isteyen ekleyebilir: chickenouz

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

merhaba ben talha aslan ben ve arkadaşımın youtube de bi kanalı var daha küçük bir kanal sizin yardımlarınızla büyüyecek ben talha aslan kerbal space program videolarını çekiyorum ve o videolarda izlenme alabilirsem çok sevineceğim bunu okuduğunuz için teşekkürler

videonun link i :

kanalımız :https://www.youtube.com/channel/UCsQnYGBKhdAy3uBToE5buPw

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

İTÜ'de Uzay Mühendisliği öğrencisiyim. KSP'yi bir yıla yakın zamandır oynuyorum. Haftada birkaç saat vaktim olsa da. Steam üzerinden toplanabiliriz güzel olur. Fakat bence KSP severler olarak Türkçe'yi de International kısmına eklemek. Bu sayede Squad ilgi olduğunu görüp oyuna Türkçeyi eklemek isteyebilir kanımca. Ayrıca güzel paylaşımlar olacağını düşünüyorum. En azından 10 kişi bile olsak yaptığımız araçları görevleri bilimsel tartışmaları anadilimizde de paylaşabiliriz.

Ne dersiniz?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Merhaba millet, oyunu arkadaş tavsiyesi ile buldum ama bunca zaman kaçırdığıma üzüldüm resmen. 1 ayda sizlerin hazırladığı bir çok video ve yazı sayesinde epey yol aldım. Hala sandboxta takılıp dunayı kolonize etmek üzere bir sürü mod eşliğinde yörüngede gezegenler arası bir gemi inşa etmeye çalışıyorum :D

Burayı aktif tutalım derim, mesela sizler nelerle uğraşıyorsunuz ? Bazı modlar birarada çalışırken çökmeye sebep oluyor o yüzden tavsiye edebileceğiniz mod kombinasyonları falan var mı gibi

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...