Jump to content
  • 0

Build a moon Base/Drive away, came back, it explodes.....[Help]


Regnium
 Share

Question

Hey guys,

first, sorry for my english ;D

Yeah, i have a big problem with my Mun Station, i build the core/headquarter(dont no the right word:/), land it; landed a "normal lander" with some rover in the same area, then i wanted to dock my "conection parts" to it. So i started landed,

but very far away, i land it 11 kilometer away from it, so i take a transport rover which docks under the part so i can place it where i want. After long driving, i finally arrived the base, and then..:mad: I drived over a little hill, the "headquarter" exploded and flip to the right.. And the lander with the rover was away...

So, what happend?!?!?!? :mad:

See the following pics....

-----------------------------------

How it looks "headquarter", before i drived...

screenshot101tz.png

The lander with the transport rovers

screenshot142z.png

Here you see both, there are about 500 meter or something like that between them.

screenshot144.png

Here you see the "connecting strutere part, based on docking.

screenshot154g.png

How i transport them...

screenshot246a.png

AND THATS WHAT I SEE AS I ARRIVED

screenshot266.png

Sorry, but my landerer was away, my "headqaurter" is useless and yeah...

So whats the problem ?

Happend that, beacause i drived so far away or what??

Please help :/

Mfg Regnium

Link to comment
Share on other sites

10 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

I had the same, the thing you probobly did wrong is that some of your parts collided into eaachother causing a bug or something, so, the thing you should do next time is to make sure your "collide" thingy in cheat menu is OFF, and try to build a base over again.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

But i dont want to cheat :/ And sorry for the stupid question, whats does it does "" "collide" thingy in cheat menu is OFF "" (english ins´t my motherlanguae and i just basiccliy start playing a few weeks ago playing...

Mfg Regnium

Link to comment
Share on other sites

  • 0

I think he's suggesting that you disable part clipping in the editor when designing your base. Press Alt+F12 and click "Allow Part Clipping in Editors" to enable/disable it. This will let you design ships with parts that overlap.

I think it would be a good idea to make the bottom part of the headquarters wider so that it can't tip over so easily. I would also suggest you add some struts to the 'headquarters' part and join the top and bottom structure. Other than that, there's not much that can be done.

Good luck! Hope your next base works out better.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

something similar happened to me too. I had a nice Duna base complex. i drove with my rover to a nearby probe (15-16 km away) and when I returned... I was only 150 meters away when I saw all of my stuff just randomly combusting and flying away... dont know why.. of course the Kerbal government told the citizens that there was a mistake with the fuel connections; when a poor kerbal tried to open the lights.. he turned on the engine and everything just went nutts. the people of course, knowing the retardness of most of their designs did not think of it as something worth talkig about.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Quick Save and Quick Load are your friend.

I had a situation where I had a ship in orbit, and was getting ready to burn for the Mun. It had 5 large orange tanks, 5 mainsails, 3 large RCS tanks on top of the center tank, and my payload. F5 for quick save. The window for transfer opened up, full throttle, BLAMO, the thing exploded. I said "WTF" in long format and out loud. Quick-Load, lined up, full throttle, no problems.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

How? It was stable on ground, on many landing legs. As i arrived it just explodes and jumps 10 metters inoto the air... There were no engies which can explode or throttle up, after the landing, i decopeld them.

And isn´t that cheating Alt+F12 / disabling part cippling?

MY mun base :'(

Link to comment
Share on other sites

This thread is quite old. Please consider starting a new thread rather than reviving this one.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...