Athlonic

[1.8.x] LCD - Launch CountDown v1.8.0 [23 Oct 2019]

Recommended Posts

Hey I was wondering.Any chance of a Shuttle Countdown.That'd be beyond awesome.

Once I get my code more "sounds sets friendly" and if I find a good Shuttle countdown sample, why not ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

But first I have to change how my mod manage sounds files, if not, my code will looks like a "copy/pasta" mess ^^

,) but you know that we want to use it and not looking at your source code ,)

Joke apart good to know you are at it :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lag... right now at bigger rockets there is a horrible lag between audio and visual.. Usually the audio ends round about 5-9 seconds before the end.. so visual is still ticking happy away.

This.

Otherwise, mod of massive awesomeness, thanks a lot.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi! I am making a modpack of mods that improve the stock KSP experience! I was wondering if it would be possible to add your mod into the pack?

No problem here.

Thanks for your interest.

Just be sure to:

- give credits back of course ;)

- mention the version number of my mod you put in your pack

- put a link to this topic somewhere in our thread/readme

Good luck with your modpack, it is not always an easy task, updates wise. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nice mod, really adds to the effect.

But I really hate the Kerbalized audio. Any chance of adding an option in the future?

Ah, never mind, found it. I was looking in the wrong setting menu and was too stupid to actually test it first XD my bad

Edited by JavaTC

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nice mod, really adds to the effect.

But I really hate the Kerbalized audio. Any chance of adding an option in the future?

You can change the audio in the settings. You don't have to use the kerbalized audio sequence

Share this post


Link to post
Share on other sites
You can change the audio in the settings. You don't have to use the kerbalized audio sequence

I've looked all over and found no option to change it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Since they're kerbals, I imagine that you often have a countdown like this:

10...

9...

8...

7... Screw it, just launch!

Clearly there needs to be a button for when Jeb gets impatient and launches the rocket with 3 seconds still remaining in the countdown!

Share this post


Link to post
Share on other sites
I've looked all over and found no option to change it.

well under the launch! button on the control UI which appears when on the launch pad, should also be a settings button . there you can change the launching sequence used.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just a tiny update here.

Changelog :

v 1.5 :

- recompiled/checked for KSP v0.23 compatibility

- targeting .NET 3.5 instead of 4.5

- including ModuleManager v1.5

Share this post


Link to post
Share on other sites

one of the best mods in my opinion. one suggestion though. Is it possible to place a setting so that when the launch starts the throttle to go to max or at a level set by the user? It is easy to forget to manually throttle when you pay attention at the countdown :sticktongue:

Share this post


Link to post
Share on other sites
one of the best mods in my opinion. one suggestion though. Is it possible to place a setting so that when the launch starts the throttle to go to max or at a level set by the user? It is easy to forget to manually throttle when you pay attention at the countdown :sticktongue:

Thanks.

I got the code ready for this, I just have to find out how to not interfere with Mechjeb thrust control for Mechjeb's users.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey dude! i really like your mode... but i cant use it.. when ever i try to put launch clamps on my rocket at VAB, wierd things happen.. first off all, the clamps cant make that click sound when you equip a part... so i cant equip them even they are green colour. next the whole staging system at the left of the screen goes crazy and , all the buttons in game are not clickable.. then the game stays there.. i've tried everything but the only thing to make it work is to restart the game again.. and if i try to put those clamps the same thing happens all over again.. what is causing the problem.. i dont know what to do.... i've tried it on a clean version of ksp but it's still the same. and the wierdest thing is that when i take a screenshot.. it shows all the parts on there place .. everything in order but without the clamps.. even though my real screen shows other stuff!!! :o

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thx, I gave your save a try and didn't experience any problem with the clamps.

(I wasn't able to reach the Mun with your rescue ship though ^^ )

It seems one of the mod you have installed interfere with mine.

Here is the mod I used for the test :

Generic Mod Enabler - v2.6.0.157

[C:\SteamLibrary\SteamApps\common\Kerbal Space Program\MODS]

Kethane-0.8.2

FLAG MadKerbal

DeadlyReentryCont_v4.1

chatterer_0_5_8

LaunchCountdown_v1.5

Module Manager 1.5

uploads-2013-12-KAS_v0.4.5

uploads-2013-12-ProcFairings_2.4.3

uploads-2013-12-KerbalJointReinforcement_v1.5

MechJeb-for-All_Science

SCANsat_b5

VisualEnhancements-5-3

uploads-2013-12-Engineer-Redux-v0.6.1.5

uploads-2013-09-EnhancedNavBall_1_2

RemoteTech2_2013.12.18.21.39

uploads-2013-12-RealChute-v0.3.2.11

uploads-2013-11-KW-Release-Package-v2.5.52

KSPX v0.2.5

IoncrossCrewSupport_v1_11_dev4 (1)

Toolbar-1.2.0

KerbalAlarmClock_2.7.0.0

Romfarer_LazorDockingCam_v32b

AGM 1.3.0.0

uploads-2013-11-TreeLoader_1.1.33

See if by disabling any other mods you have fixes your issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry to hear that.

I can't reproduce your issue. :(

I am about the rewrite the code almost from scratch to try other sounds implementation methods, hopefully it will fix your issue.

Stay tuned, as they said. ^^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update v 1.6 released :

Changelog :

v 1.6 :

- Rewritten the code using 'Collections' to manage audio files

- This also fixed the desync sequence issue when using heavy ship/mods

- Added some screen messages accordingly to the launch sequence events

- disabled "Kerbalized" & "Default" audio set for now (better Kerbalized version in the work)

Hope you will enjoy this one, these collections, List, Dictionary stuff are a real pain in dah a.. when you are new to this. :D

Now that I got a solid audio code system, I am ready to go further and add some more features to our launch sequences.

Happy new year guys :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

The audio just keeps starting and stopping on the newest release. Before it lagged behind on larger ships but now it constantly skips and makes the mod unusable.

Share this post


Link to post
Share on other sites
The audio just keeps starting and stopping on the newest release. Before it lagged behind on larger ships but now it constantly skips and makes the mod unusable.

Sorry you experience issues.

Can you provide .log files, please ?

Also what are your system specs ?

I don't have any issue here. :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.