blizzy78

[1.2.0] Precise Node 1.2.4 - Precisely edit your maneuver nodes

Recommended Posts

1.2.0, 2015-11-10

- Added intuitive behavior for maneuver node handles (code by TechnocratiK.) This can be enabled

in the options window. The intuitive behavior is most useful for normal/anti-normal burns

(ie. inclination changes.)

- Orbit information now also shows the inclination.

Thank you for including orbit inclination info and an intuitive way to change it. It makes planning rendezvous so much easier.

Do you have any plans to implement a way to hide the precise node windows when not needed? Maybe the 1.1 interface overhaul will include it. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

You can press P to hide the window. It will also automatically close itself when there is no maneuver node.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I started a fresh new carreer on the 1.0.5.1028 (no upgraded building yet) and got this NRE when i launch from the runway:

Q1fBNcr.png

tell me if you need more infos (log, etc...)

The error spamming stopped when i upgraded the needed buiding (mission control and tracking station) to unlock the flight planning that allow the manoeuvre nodes.

Share this post


Link to post
Share on other sites
The error spamming stopped when i upgraded the needed buiding (mission control and tracking station)

Thanks, this bit is very helpful.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I try to help as i can :wink:

i have made some new tests:

-new fresh KSP install

-no mod exept "precise node" and "exeption detector"

-fresh career (normal )

Same things appened:

-error spamming after loading the vessel (from the VAB or SPH), but stopped after the needed buiding upgrade.

-

So i think it 's easy to reproduce now.

here is the log if you need:

https://www.dropbox.com/s/l659bwe11mhjur0/KSP.log?dl=0

Share this post


Link to post
Share on other sites
I see. Can you please check if enabling "Show maneuver pager" in the options window fixes it for you?

If I enable it and then go back to the space center, it always seems to default to "off", so I have to enable it every time.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Okay, thanks. Something must be wrong with saving/loading this setting then.

options.showManeuverPager = config.GetValue<bool>("showManeuverPager", true);

options.showManeuverPager = config.GetValue<bool>("intuitiveManeuverGizmos", false);

Do-oh! One reason we shouldn't copy-paste code :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Precise Node 1.2.1 is now available for download.

Note: If the download page is linking an older version for you, press F5 in your browser.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, is there a reason that the Orbit +/- Buttons disappeared in the lates version? I found them most handy, since the Stock Node buttons constantly make the target change and sometimes change the gizmo back to the prog/rad/norm mode.

I understand if you might want to clean up the UI, but the funcionality was most useful, so I suggest at least some hotkeys for this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi, is there a reason that the Orbit +/- Buttons disappeared in the lates version? I found them most handy, since the Stock Node buttons constantly make the target change and sometimes change the gizmo back to the prog/rad/norm mode.

I understand if you might want to clean up the UI, but the funcionality was most useful, so I suggest at least some hotkeys for this

I'm on vacation right now so can't check but did you check options to see if maybe it got unchecked? Or sometimes I've seen even PN not be able to figure out an orbit and not give the option. Though in those cases I think it greyed out the buttons, and didn't remove them.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi, is there a reason that the Orbit +/- Buttons disappeared in the lates version?

The UI has not been changed.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I'm on vacation right now so can't check but did you check options to see if maybe it got unchecked? Or sometimes I've seen even PN not be able to figure out an orbit and not give the option. Though in those cases I think it greyed out the buttons, and didn't remove them.

Thanks for the hint! It's back again. Apparently it needs the options "Show additional UT controls" and "Use x10 UT Increment" for them to appear.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

I'm sorry I didn't have time to re-test with version 1.2.1 but since it's not mentioned on the changelog, here are some problems I found:

- the option to show the "pager" (to navigate between several maneuver nodes) doesn't seem to be saved when restarting the game

- when rapidly clicking on + or - buttons, it seems that the game detects double-clicks or something, and the cursor is yanked away from the precise node window, and locked to some planet

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi,

- when rapidly clicking on + or - buttons, it seems that the game detects double-clicks or something, and the cursor is yanked away from the precise node window, and locked to some planet

I have seen this behavior for a long time. In the PN node editor window to adjust the dV of node, Clicking on any of the buttons in the window quickly can cause the focus to shift from the ship to the planet. Which can be annoying if you have your camera lined up to watch the effect of the editing of the node on your trajectory.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's click-through, happens with the UI windows of every mod. Double-clicking changes the camera focus to the object double clicked. Either click more slowly, be careful what's under the PN window, or use the hotkeys.

Share this post


Link to post
Share on other sites
That's click-through, happens with the UI windows of every mod. Double-clicking changes the camera focus to the object double clicked. Either click more slowly, be careful what's under the PN window, or use the hotkeys.

Hum, it sounds a good explanation, but I'm now getting this very frequently, whereas I don't remember any occurrence in the some 600 hours I used PN before 1.0.5.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't know what to tell you, I have been experiencing this behavior for as long as I've been using mods. Doesn't seem any worse (or better) than in previous versions to me, though I hear the UI rework for 1.1 is supposed to kill this issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='TauPhraim']Hi,

- when rapidly clicking on + or - buttons, it seems that the game detects double-clicks or something, and the cursor is yanked away from the precise node window, and locked to some planet[/QUOTE]

To get rid of this behavoir, disable the following option (so it looks like it does in the picture):
[img]http://i.imgur.com/XgIs438.png[/img]

Then it won't do it anymore.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Yes, once I found out about using num pad hot keys for the editor, I quickly began using them, (After re-maping to something easier for me to remember) :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thanks a lot blizzy for this great mod. In the hope of helping you improve Precise Node, I would like to report this small problem I encounter:

[URL=https://www./view/?u3z1t9kb2hvvvlk][IMG]https://www./convkey/a3be/u3z1t9kb2hvvvlk7g.jpg[/IMG][/URL]

I marked with red circle the two button that do not show their icon properly. This is with KSP 1.0.5 and Windows 10 64 bit. Not too long ago DMagic, author of the SCANsat mod, had a similar problem with buttons not showing their icons. He found out that this is related to some sort of font changes made in Windows 10...

Hope this helps.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hmm, the font used is included with Unity, so changes in Windows shouldn't have any effect.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Galenmacil'][URL=https://www./view/?u3z1t9kb2hvvvlk][url]https://www./convkey/a3be/u3z1t9kb2hvvvlk7g.jpg[/url][/URL][/QUOTE]

I noticed the same. I thought maybe it was a design choice.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.