Jump to content

[1.05] Fusebox - electric charge tracker and build helper. 1.52 released 24th Jan 16


Recommended Posts

Hello! Just updated to 1.3, since I didn't realize the version on CKAN was outdated, and for the most part it seems to be working just fine. So thank you for writing this mod! Makes planning a heck of a lot easier.

Only thing I've noticed is that 1.3 seems to massively overestimate the amount of electricity probe cores use; I'm playing with the RO/RP-0 set of mods, though, so I'm not sure if that's playing into it. I have a OKTO2 on one of my satellites, which is stated to consume 3.6EC/hour. Fusebox 1.2 correctly calculated that as 0.001EC/second, but 1.3 thinks that it consumes 0.05EC/second. As a result, it predicts the satellite batteries draining within a half hour, when in reality the batteries are charging just fine.

Is there something I'm missing? I very much prefer overstating consumption rate instead of understating (which 1.2 did), but perfect accuracy would be ideal...

TACLS takes a flat rate 0.04, or at least it used to. RP-0 also changes a lot of the configs behind the scenes so there could be something there too.

Link to post
Share on other sites

Yep, seems the probe cores have a ModuleCommand module. Guessing that's what's triggering the ~0.4kW TACLS drain in Fusebox? Is it not possible to get electricity usage from TACLS on the fly?

Link to post
Share on other sites
Yep, seems the probe cores have a ModuleCommand module. Guessing that's what's triggering the ~0.4kW TACLS drain in Fusebox? Is it not possible to get electricity usage from TACLS on the fly?

Nope, it doesn't have any API methods to fetch if it's doing things. So all Fusebox can do is ask it how much the default drain is set to for command pods and add that. All cured if Squad get the event into 1.0

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Just installed Fusebox for the first time and it's eating my blizzy's toolbar in the VAB, KSC view and tracking station. When I uninstall Fusebox, the toolbar shows up again. I downloaded Fusebox from the dropbox link.

Also, may I suggest that the "0 in xxm:yys"-line should always be visible in the VAB, not only when you remove all the solar panels?

Otherwise this is awesome stuff :)

Link to post
Share on other sites
Aw, right. Thanks for the hint.

Is there a fix for the toolbar or do we have to wait for the rewrite?

1.0 has been in experimentals for almost a week, I'll wait till the next release before I do anything at this stage.

Link to post
Share on other sites
1.0 has been in experimentals for almost a week, I'll wait till the next release before I do anything at this stage.

Alright, thanks for the response. Squad should add your mod's functionality to the base game anyway and I say that as someone who discovered Fusebox only a couple of days ago :D

Link to post
Share on other sites

From Squads perspective, it's in the 'too much info' category and I understand their position (just like they've only just decided to add TWR and dV to the stock game in 1.0). I'll just be happy if the event I need gets into KSP with the next release.

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Hi

I just want to say that Fusebox gives wrong readouts when you use an ion engine! It says empty at the same time as it is still 10,2 percent loaded and uses 666 energy..... Please fix this for 1.0 because fusebox is one of the best battery monitor mods out there!!! But it should be able to handle all of the stock engines/ batteries.

Thanks again !

Link to post
Share on other sites

It's going to be a while before there is an update. First I have to work out if the changes I was hoping for have been made and then re-write for 1.0. If ions are off they've changed the workings of charge powered engines - probably due to the ISP recode they did.

Link to post
Share on other sites

With Exception Detector installed, Fusebox throws several exceptions, and the displays are incorrect, when you filter out "Clamps", in flight, at least.

Also, in the Tracking Station, it also throw exceptions when selecting / deselecting a ship, then clicking in the map view part of the Tracking Station screen.

Also, not sure if its many stock parts not using EC when they should be, or if Fusebox is not properly reporting usage. Flying the stock Learstar in orbit, with a Comm 16, and both orbital scanners running, and cockpit, cabin and landing gear lights on, as well as SAS, only 0.03 drainage is showing (JUST from the lights)...

Post up whether the specific info from Exception Detector would be enough to help troubleshoot, or if you would want full logs, and I can see what I can post, and maybe give more detail about weird happenings I'm seeing...

Edited by Stone Blue
Link to post
Share on other sites

Stone, Fusebox is not 1.0 compatible. That it runs at all is fairly interesting but I'd expect a whole bunch of exceptions (it's built against other DLL versions from 0.90 so every time it goes near one of those parts it'll barf).

If blizzy updates his toolbar sometime soon, I'll compile a 1.0 compatible old type Fusebox to keep people trucking while I work on the re-write.

Link to post
Share on other sites

Thanx Ratzap!...

Although it LOOKS like Squad changed the way the toollbar icons work, so its looking like its not just Blizzy's Toolbar that needs updating (it's actually working perfectly for me), and it will be up to each mod developer to update their own mod to deal with the toolbar changes...

Link to post
Share on other sites

Just so you know, while it complains about incompatibility, toolbar seems to be working fine. I've had no issues with it yet.

Why not just do a quick recompile with the 1.0 modules and tell people that it would get no support as you are working on a proper release?

Link to post
Share on other sites
Just so you know, while it complains about incompatibility, toolbar seems to be working fine. I've had no issues with it yet.

Why not just do a quick recompile with the 1.0 modules and tell people that it would get no support as you are working on a proper release?

As you desire, it doesn't take long. Personally though I do not use anything which has not been specifically built for the current KSP version.

Link to post
Share on other sites
As you desire, it doesn't take long. Personally though I do not use anything which has not been specifically built for the current KSP version.

Same here except a few mods are only accessible through blizzy's toolbar (My preference would be if it is not there to use the stock one but hey) so I try out the older one in the mean time and keep checking for a proper release. It's one of the only mods I do that with though.

Link to post
Share on other sites
This thread is quite old. Please consider starting a new thread rather than reviving this one.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...