nightingale

[1.6.x+] Contract Configurator [v1.27.1] [2018-12-28]

Recommended Posts

14 minutes ago, thrandisher said:

Well it apears when i installed this, i lost alot of addons. Im trying to see what all is effected, but my first observation was that most of my mods that had a hook into blizzys toolbar disappeared/stopped working.

Takes me about 5 minutes to load up, so after i do a few things in game ill toss this back on and take a look at my logs and make see what all disables in game.

 

 

Need to confirm that. When CC is installed a lot of app icons disapear. For me only Stage Recovery stays but only in the blizzy Toolbar, the others vanish completly. Those are ScanSat, TAC Fuel Balancer, USI, RealChute, Vertical Velocity and EPL.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I confirm that  [x] Science button disappear from stock tool bar and blizzy toolbar disappear when CC gets installed.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, Mace from Space said:

Need to confirm that. When CC is installed a lot of app icons disapear. For me only Stage Recovery stays but only in the blizzy Toolbar, the others vanish completly. Those are ScanSat, TAC Fuel Balancer, USI, RealChute, Vertical Velocity and EPL.

After i disabled CC, tac fuel balancer showed up like a brand new install. With CC installed,  EPL disappeared for me, Stage recovery stayed for me in blizzy, void disappeared, I didnt pay attention to usi or real chute, and scansat was a odd instance.

Anyways, i did a edit while you were posting that for something i just noticed which im off to go check. Although its going to be slow for me. I take care of my mother who has terminal cancer and she's having a bad day today so im off and on.

Edited by thrandisher
Engrish failed me today!

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes me too for persistant rotation, maybe related to this?

if yes, we could make a shared document to mark wich mod has been updated or not and organize a prevent campaign for the eretics! :P

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Real chutes and texture replacer are now working with CC installed

Edited by Slye37

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nightingale has foreseen this all a month ago. The problem is the old code used to create buttons in Blizzy's Toolbar is confliting with CC. Modders need to update their wrapper with a new code:

Guys, please notify the modders of the mods dependent on the Blizzy's Toolbar to update their code.

Edited by Enceos
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Installed Contract Configurator and a couple of packs, noticed the Toolbar bug and decided to uninstall it.

However, this made all my current and finished contracts just disappear.  I found some older save backups and tried to load them, but without any success.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yup, thanks to all that identified the issue and linked back to my old post about toolbar:

I meant to re-post that info, but it must've slipped my mind.  In short, if you see this error:

[EXC 21:21:15.772] NotSupportedException: The invoked member is not supported in a dynamic module.
    System.Reflection.Emit.AssemblyBuilder.GetExportedTypes () (at /Users/builduser/buildslave/mono/build/mcs/class/corlib/System.Reflection.Emit/AssemblyBuilder.cs:680)
    RSTUtils.ToolbarTypes+<>c.<getType>b__5_0 (.LoadedAssembly a)
    System.Linq.Enumerable+<CreateSelectManyIterator>c__Iterator12`2[AssemblyLoader+LoadedAssembly,System.Type].MoveNext ()
    System.Linq.Enumerable.Single[Type] (IEnumerable`1 source, System.Func`2 predicate, Fallback fallback)
    System.Linq.Enumerable.SingleOrDefault[Type] (IEnumerable`1 source, System.Func`2 predicate)
    RSTUtils.ToolbarTypes.getType (System.String name)
    RSTUtils.ToolbarManager.get_Instance ()
    RSTUtils.ToolbarManager.get_ToolbarAvailable ()

Report the issue against the mod listed on the ToolbarTypes line (the RSTUtils part will be different).  In most cases, it will be reasonably obvious which mod it is.

Apologies again - I know that this change would break a lot of stuff because of the bug in the toolbar code (which is code copied in every mod - so you'll hit the issue even with toolbar not installed).  Hopefully most of these will get sorted relatively soon.

Meanwhile, if anyone comes in and misses this post, please feel free to redirect them. :wink:

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having an issue with the HistoricalMissions contract pack where new missions are not offered, and existing contracts that I had in progress are removed from my list. In the log, I have the following (example):

[INFO] ContractConfigurator.ContractType: Cancelling contract of type Ranger-7 (Ranger-7): Contract group RangerMission is not enabled.
Warning: ContractConfigurator.ConfiguredContract: Removed contract 'Ranger-7', as it no longer meets the requirements.

I'm not sure if this is a bug in ContractConfigurator, the mission pack, my save, or some other conflict. If I go to Mission Control, I can drill down in the HistoricMissions group several groups deep ("1. Space Race Era (1945 - 1975)" --> "1964 - 1966" --> "The Ranger Program") and select the contract in question , which has 6 pre-requisites, all listed as met. The HistoricMissions contract group is selected in the ContractConfigurator settings menu; is there a problem because it has sub-groups?

I'm hesitant to continue my save at this point. Will those missions be re-offered? Is the entire contract pack broken?

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, jeisen said:

I'm having an issue with the HistoricalMissions contract pack where new missions are not offered, and existing contracts that I had in progress are removed from my list. In the log, I have the following 

Same thing. Didn't nothing that could cause such behavior. ALL contracts sudenly disappeared both from "Archive" and "Active" tabs on game load. One time contracts that were completed before are offered again.

Moreso, if I take a new contract - it disappears from Active list at the moment I enter VAB or SPH.

Earlier I had such issues only when upgrading CC to newer version. Something is very wrong with this build... 

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, Dr. Jet said:

Same thing. Didn't nothing that could cause such behavior. ALL contracts sudenly disappeared both from "Archive" and "Active" tabs on game load. One time contracts that were completed before are offered again.

Moreso, if I take a new contract - it disappears from Active list at the moment I enter VAB or SPH.

Earlier I had such issues only when upgrading CC to newer version. Something is very wrong with this build... 

Again this sounds like it is not CC related. This issue is reported several times. Do you have CryoTanks aka Nerts AtomicEngines or CryoEngines installed? There was a bad dll in the initial release. A new version is up which fixes that.

You could just check a few post upwards, you are not the only one experiencing this one.

 

Edited by Mace from Space

Share this post


Link to post
Share on other sites

Contracts mod breaking toolbars, engine mod breaking contracts… massaraksh.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ninja'd by Mace From Space, thought the issue was related to the toolbar issue, but looks like its different again!

Edited by DaveMcC
No Longer Relevant

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, Eklykti said:

Contracts mod breaking toolbars, engine mod breaking contracts… massaraksh.

Yea. The situation right now is worse than the wait for the mod updates. Now they are released and you have to decide which one you will miss the least or which bug you can live with easiest.

Well for me its the missing toolbar. It will get fixed in time. I have opened GitHub issues on the mods I know they need to be updated with Toolbar wrapper. Now all I can do is wait..... again. ;-)

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Eklykti said:

Contracts mod breaking toolbars, engine mod breaking contracts… massaraksh.

Could you tell me more about the engine mod breaking things? Just so I can check my mod folder. Have some problems with contracts right now.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, DocMop said:

Could you tell me more about the engine mod breaking things? Just so I can check my mod folder. Have some problems with contracts right now.

 

1 hour ago, Mace from Space said:

Again this sounds like it is not CC related. This issue is reported several times. Do you have CryoTanks aka Nerts AtomicEngines or CryoEngines installed? There was a bad dll in the initial release. A new version is up which fixes that.

You could just check a few post upwards, you are not the only one experiencing this one.

 

Edit: Hm that one is going to repeat a lot

Edited by Mace from Space

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, DocMop said:

Could you tell me more about the engine mod breaking things?

cd ./GameData/CryoTanks/Plugins && rm -vf Assembly-CSharp.dll Assembly-CSharp-firstpass.dll KSPAssets.dll Mono.Cecil.dll Mono.Security.dll SimpleBoiloff.pdb TDx.TDxInput.dll TrackIRUnity.dll UnityEngine.dll UnityEngine.UI.dll UnityEngine.xml

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Mace from Space said:

Again this sounds like it is not CC related. This issue is reported several times. Do you have CryoTanks aka Nerts AtomicEngines or CryoEngines installed? There was a bad dll in the initial release. A new version is up which fixes that.

You could just check a few post upwards, you are not the only one experiencing this one.

Every bug concerning non-working contracts is CC-related. Confirmed by practice.

Update Nertea packages manually. Bug persists.

I can't imagine how tanks/engines plugin, even defective one can affect contracts. 

P.S. Seems that updating is not enough. Let's check if Delete/Reinstall will work? 

Edited by Dr. Jet

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, Dr. Jet said:

Every bug concerning non-working contracts is CC-related. Confirmed by practice.

Update Nertea packages manually. Bug persists.

I can't imagine how tanks/engines plugin, even defective one can affect contracts. 

Lost my contracts, before CC was released. Had Cryoengines and Kerbal Atomics installed in V 0.4 and 0.3. That killed my contracts. After update to 0.41 and 0.31 the contracts were stable again. I havn't asked why it kills the contracts, i was just glad that it's fixed.

Edited by LeLeon

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, Dr. Jet said:

Every bug concerning non-working contracts is CC-related. Confirmed by practice.

Update Nertea packages manually. Bug persists.

I can't imagine how tanks/engines plugin, even defective one can affect contracts. 

I cant imagine either but it is like it is. If you dont believe me check Nertea's thread. Maybe you trust his words.

i just share expirience with I had and probably know the solution so people dont need to invest a lot of time searching an answer when I already did. 

You can also read above that people fixed the issue that way cause it was exactly that problem.

BTW: i dont like your tongue

 

Edit: If you find another bug and a solution youre welcome to share with us

Edited by Mace from Space
Addition

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, Dr. Jet said:

Every bug concerning non-working contracts is CC-related. Confirmed by practice.

Update Nertea packages manually. Bug persists.

I can't imagine how tanks/engines plugin, even defective one can affect contracts. 

If you remove them (which I did) it stops happening. Also Nertea said in the thread it was an issue his side.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seems that deleting and re-installing "Cryogenic Tanks" from scratch does work. There was some junk in plugin folder which I didn't notice at first.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, Dr. Jet said:

Seems that deleting and re-installing "Cryogenic Tanks" from scratch does work. There was some junk in plugin folder which I didn't notice at first.

Uh Really. So you updated the mod the right way this time?! No need to apologize.

I do it in advance for my sarcasm.  Next time follow the rules. Think. Push. Speak. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now