Jump to content

Suomea :P


nibula

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 1 year later...

Tervepä terve. Mitä maanmieheni ovat puuhanneet pelin parissa? Minä olen keksittynyt lähinnä miehitettyihin planeettalentoihin ja suuriin kantoraketteihin ja jättänyt avaruusasemat pienehköiksi huoltoasemiksi.

Link to comment
Share on other sites

Tässä olisi tällainen. Aitoon kerbaalihenkeen testaamaton alus, joten voi olla että siitä puuttuu jotain oleellista. Se ei ole mitenkään optimoitu, fiksu, pieni, kaunis ja elegantti, vaan aika lailla hätäisesti kyhätty brute force -ratkaisu. Alus tarvitsee ainoana modina Mechjeb 2:n. Jos se on liikaa vaadittu, kerro asiasta niin postaan tiedoston, jossa Mechjebin ohjausyksikkö on poistettu.

Käyttäjän opas:

1. Toimita kokonaisuus noin 250-300 km:n kiertoradalle, koska kiihdytysvaihe on heikko. Muista avata aurinkopaneelit (Action Group 1).

2. Kun aika koittaa, ammu siirtoradalle Dunaan käyttäen ydinmoottoria. Kiihdytysvaihe ei ole hyvin kireästi suunniteltu, mutta ei se kestä myöskään suuria hairahduksia. Oikean ajan ja suunnan voi laskea täällä.

3. Perillä ilmajarruta ja säädä rata noin 80 kilometrin ympyräksi.

4. Erota alukset ja laskeudu laskeutumisaluksella. Minulla on Mechjebin autolandingilla jotain vaikeuksia Dunassa, jos yritän laskua tiettyihin koordinaatteihin.

5. 3. vaiheen pitäisi riittää hyvin laskuun, alus laskeutuu sen moottoreien varaan.

6. Nouse kiihdytysvaiheen ratatasoon, kohtaa ja telakoidu. RCS:t ovat kiihdytysvaiheessa ja on heitetty paikalleen perstuntumalsta. Se voi olla kaamea, mutta jos käännät alusten nokat kohti toisiaan, ei sivuliikkeitä tarvita paljoa.

7. Heivaa nousuvaihe kosmiseen kierrätyskeskukseen. Voit siirtää jämäbensat siirtovaiheeseen, jos haluat.

8. Kun taivaanmekaniikka sallii, kiihdytä kotimatkalle.

9. Kerbinillä säädät periapsiksen 28 kilometriin. 50 km:n korkeudessa irroita komentomoduuli.

10. Ai niin, laskuvarjo unohtui. Lisää se sivulle aukeava varjo komentomoduulin kylkeen ennen kuin lähdet.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Ihan tässä vaan kyselen teidän mielipiteitä modeista.

* käytättekö modeja?

* jos ei, pidättekö niitä ylitehoisina?

* jos käytätte, niin mitä?

* sitten ihan mainostaakseni, pidättekö modists jota olen kehittämässä: http://forum.kerbalspaceprogram.com/threads/35310-The-L-O-G-Multiplayer-Project

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Modeja ei ole. Ei ole jaksanut asennella. Ehkä jossain välissä laittaisi sellaisen telakoitumista nopeuttavan mittarimodin (esim Scott Manleyn Eve or Bust -videoissa näkyvän).

Tuli tuosta sun multiplayeriprojektin teksteistä mieleen että yksinpelissäkin voisi olla näppärä jos voisi ohjata monta luotainta samassa pelin ajassa eri paikkoihin, yksi kerralla. Eli yhden raketin jälkeen palaisi ajassa taaksepäin ja ohjaisi seuraavan. Ja ne aiemmat raketit sitten näkyisi kartalla menossa kuten niitä lensi aiemmilla lennoilla.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Onnistuin tekemään Sukkulan ja sen kantoraketit niin, että sillä pääsee kiertoradalle ja takaisin. Se oli kyllä aikamoista vääntämistä ja nytki sitä on helvetin vaikeeta ohjata. Onneks mulla on siinä yhteensä 4 semmosta isoa SAS juttusta. Eniten vaikeuksia tuotti se, kun boosterit oli lähtenyt pois ja sukkula jatkoi matkaa ison säiliön kanssa. noin minuutin boostereitten lähdön jälkeen bensaa oli enää 1/4 isossa säiliössä, mikä tarkoittaa sitä, että bensatankki painaa todella vähän, mikä saa aikaan aluksen pyörimisen, koska moottorit sukkulassa oli 45 asteen kulmassa. Onneksi keksin siihenkin keinon ja lisäsin yhden moottorin, joka on koko ajan suorassa ja se käynnistyy vasta sitten, kun bensaa on vähän isossa tankissa. Mutta kuitenkin koko alus on koko ajan epävakaa ja sitä pitää ohjailla oikeaan suuntaan koko ajan. Ainoa paikka, missä saa levätä on kiertorata.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Tais mennä suunnittelussa joku pieleen, kun suoran raketin saa yleensä ohjattua aika hyvin ilman suurempia kikkailuja. Ja vielä SAS päällä pitäis olla entistä helpompi. Muistitko laittaa sen päälle? Jos haluut niin laita kuva vehkeestä. Onko modeja asennettuna?

Itellä semmonen 600 tuntia peliä pelattuna, aloitin versiosta 0.22...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 month later...

Vähän myöhässä vastaan, mutta itellä vähän päälle 500 tuntia, alotin 0.23 ja en unohtanut SASia, en mä nyt niin aloittelija ole. Siinä aluksessa oli vaan se vikana, kun ne tankit tyhjeni, niin painopiste siirty, niin alus alkoi ylös alas heilumaan... Mutta se tapahtui vaikka kuinka kauan aikaa sitten ja tein jonkni ajan päästä uuden sukkulan niistä jättimäisistä sukkula-osista ja se sujui erittäin näyttävästi 8 jättiboosterin kera...

Apollo missioneitten tekeminen on myös hauskaa, ehkäpä hauskinta, koska Muniin meno on aina hauskaa, koska munissa on enemmän yksityiskohtia, kuin missään muussa taivaankappaleessa KSP:ssä, se mahtaa olla se syy. Modeina käytän yleensä vaan graffojen paranteluja ja visuaalisia efectejä, sillon KSP:n peluusta tulee myös paljon hauskempi, kun voi ihailla maisemia entistä himottavammin. Testasin pari päivää sitten myös Real solar system modia, jossa koitin tehdä apolloa kaikilla yksityiskohdilla, mutta eipä se koko alus päässyt ees kiertoradalle, en kyllä jaksanutkaan muokata alusta parempaan suuntaan, kun jonkun kumman syystä siinä Real solar system modista puuttu merkurius, venus, mars ja jokaisen planeetan kuut, en tiedä miksi, ennen ainaki on toiminut modi.

Synnytetääs nyt tää suomi keskustelu uudelleen henkiin!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Palstalla on kivat hymiöt!:confused:

Tein uuden ison kantoraketin. Alimmassa vaiheessa on 8 mainsailia ja 8 oranssia tankkia. Sain sillä 20 tonnin tankkerin kiertoradalle, vaikka nousu oli varsin epäoptimaalinen. Laitan kuvia kun ehdin.

En käytä modeja.
Link to comment
Share on other sites

This thread is quite old. Please consider starting a new thread rather than reviving this one.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...