Jump to content

Infernal Robotics - Next


Rudolf Meier

Recommended Posts

I have now used IR again after a long time with SOCK and Benjee's robotic arm. I have switched speed and acceleration down completely. But whenever I use a joint, the whole shuttle turns around slowly. Is there any way to prevent this?

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Person0977 said:

If anyone knows why my hinges and joints always get stuck on their own, please let me know.

In every case I know of, the problem were the Autostruts. In case of wrong settings, they don't respect moving joints and make them unusable (also stock robotic joints). A special problem is, when you have joints between legs or wheels and the heaviest part of the ship. In this case you cannot do anything againts the problem (except use a mod... but I don't know which one solves this problem... I only know, that my mods don't handle it... it's a case that's simply too rare... but, maybe I'll do something some time...)

7 hours ago, Cheesecake said:

I have now used IR again after a long time with SOCK and Benjee's robotic arm. I have switched speed and acceleration down completely. But whenever I use a joint, the whole shuttle turns around slowly. Is there any way to prevent this?

Reaction wheels? SAS?

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Rudolf Meier said:

Reaction wheels? SAS?

Were switched on. Can try more if you like.

Edit:

The consumption of EC is so high that the batteries are drained very quickly. The Fuelcell cannot compensate for this. It works with more batteries.

Another problem arises here. I docked a payload (Habtech module) to the arm and then detached it from the shuttle. I didn't move the arm but the whole thing immediately started to rock. After a while I had to disconnect the payload from the arm, otherwise it would have torn everything apart.

Edited by Cheesecake
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Cheesecake said:

The consumption of EC is so high that the batteries are drained very quickly. The Fuelcell cannot compensate for this. It works with more batteries.

that's what I expected

1 hour ago, Cheesecake said:

Another problem arises here. I docked a payload (Habtech module) to the arm and then detached it from the shuttle. I didn't move the arm but the whole thing immediately started to rock. After a while I had to disconnect the payload from the arm, otherwise it would have torn everything apart.

sound like overlapping parts... how did you dock and undock? which modules and mods did you use?

Let me give you an example when I last saw this problem on one of my missions... when I tried to bring the S6 module into space, I stored it in the payload bay using the payload retention system mod. But after undocking it from the shuttle, the trunnion pins did overlap with the shuttle and I got this problem. The solution was to place the ports higher up in the payload bay so that no overlapping occurred anymore (the S6 is too large to fit correctly into the payload bay).

An other problem could be, that your arm is clipping through a part and after changing the way of how it is all connected (dock, undock, redock), suddenly the colliders get treated differently and you have a similar problem.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Rudolf Meier said:

that's what I expected

sound like overlapping parts... how did you dock and undock? which modules and mods did you use?

Let me give you an example when I last saw this problem on one of my missions... when I tried to bring the S6 module into space, I stored it in the payload bay using the payload retention system mod. But after undocking it from the shuttle, the trunnion pins did overlap with the shuttle and I got this problem. The solution was to place the ports higher up in the payload bay so that no overlapping occurred anymore (the S6 is too large to fit correctly into the payload bay).

An other problem could be, that your arm is clipping through a part and after changing the way of how it is all connected (dock, undock, redock), suddenly the colliders get treated differently and you have a similar problem.

screenshot193.png

I used the HT-240B. Only for a testflight. It is docked to the shuttle via C-200 CBM.
I have installed IR + DockingFunctions + IRConnectionSystem + PayloadRetentionSystem.

Edited by Cheesecake
Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, Rudolf Meier said:

In every case I know of, the problem were the Autostruts. In case of wrong settings, they don't respect moving joints and make them unusable (also stock robotic joints). A special problem is, when you have joints between legs or wheels and the heaviest part of the ship. In this case you cannot do anything againts the problem (except use a mod... but I don't know which one solves this problem... I only know, that my mods don't handle it... it's a case that's simply too rare... but, maybe I'll do something some time...)

Reaction wheels? SAS?

When i get this problem, the autostruts are deactivated, and the hinge pivotron i'm using is connecting a 2.5m air breathing engine to a 2.5m service bay, so it's not really a leg or a wheel and it doesn't connect directly towards the heaviest part of the ship, but it's a custom VTOL engine for my plane. One note is that i placed wings and control surfaces around those connected parts, and they do slightly peek into the moving parts, but i tried to move them further from the connected parts (the engine, the hinge pivotron and the cargo bay) with the move tool, and it didn't fix anything, is this still the same issue or is it a different one?

Link to comment
Share on other sites

19 hours ago, Rudolf Meier said:

In every case I know of, the problem were the Autostruts. In case of wrong settings, they don't respect moving joints and make them unusable (also stock robotic joints). A special problem is, when you have joints between legs or wheels and the heaviest part of the ship. In this case you cannot do anything againts the problem (except use a mod... but I don't know which one solves this problem... I only know, that my mods don't handle it... it's a case that's simply too rare... but, maybe I'll do something some time...)

Reaction wheels? SAS?

Okay nevermind, one person said to me in a discord server that it's the autostrut on the part that is attached to the hinge that breaks the hinge's mechanism, i basically just didn't understand your explaination at first (my problem), now i hope that the autostruts are in fact the cause to this issue because i haven't played KSP since i understood this.

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Person0977 said:

Okay nevermind, one person said to me in a discord server that it's the autostrut on the part that is attached to the hinge that breaks the hinge's mechanism, i basically just didn't understand your explaination at first (my problem), now i hope that the autostruts are in fact the cause to this issue because i haven't played KSP since i understood this.

Sorry, my explanation wasn't detailed enough, that's true.

The autostruts are spanned from a part on one side of the joint to a part on the other side of the joint (or directly to the joint from a part on the "lower" side of the joint). This is what causes the locking of the joint.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
On 3/10/2024 at 9:34 PM, TOMMY (JEB 2.0) said:

haveing a prob with the fold o tron hinges in the pics, none of the other ones have the prob

That is a known problem and will be fixed in the future... at the moment I cannot do it myself, because it is a problem with the model files and I don't have them. But I'm in contact with the creator of them.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...