• 0
kegin

can't continue in training ->advanced construction->Abort Group

Question

After doing what the instruction say, add Decouple+Shutdown+Decouple, but the next is gray, and just can't continue.

what can i do to fix this?

bb32737f8d458f3f.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

7 answers to this question

  • 0

I see one of your selections in the action group is for the "Hammer" solid rocket booster. SRBs can't be shut down, so Werner might be having an aneurysm. Try removing only the RT-10 Hammer from your action group and see if that works.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Same problem here. Any solutions?. I'm having:

1- TR-18A Stack Decoupler (Decouple)

2- LV-909 "Terrier" Liquid fuel (Shutdown engine)

3- TT-38K Radial Decoupler (Decouple)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
On 24/06/2016 at 7:43 AM, kegin said:

After doing what the instruction say, add Decouple+Shutdown+Decouple, but the next is gray, and just can't continue.

what can i do to fix this?

bb32737f8d458f3f.jpg

I May be wrong having never done the training but I think you've missed one of the stack decouplers (I think there's two on that craft)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
On 2016-06-23 at 10:43 PM, kegin said:

After doing what the instruction say, add Decouple+Shutdown+Decouple, but the next is gray, and just can't continue.

what can i do to fix this?

 

You may have selected the wrong stack decoupler, make sure its the one directly below the pod, and not the one between your first n second stage

4 hours ago, Drums of mankind said:

Same problem here. Any solutions?. I'm having:

1- TR-18A Stack Decoupler (Decouple)

2- LV-909 "Terrier" Liquid fuel (Shutdown engine)

3- TT-38K Radial Decoupler (Decouple)

check to make sure the stack decoupler you selected is the one below the pod, and not the one between your first n second stage

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
8 hours ago, Drums of mankind said:

Same problem here. Any solutions?. I'm having:

1- TR-18A Stack Decoupler (Decouple)

2- LV-909 "Terrier" Liquid fuel (Shutdown engine)

3- TT-38K Radial Decoupler (Decouple)

If that's all you have, then you missed the "Shutdown" function on the Swivel engine.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

had same issue, was going nuts!

1) the comment about removing the shutdown from Hammer (aneurysm) is accurate.  <Next> will be gray if the Hammer is set to shutdown

2) the comment about missing Shutdown on the Swivel engine = also accurate.  I completely forgot about that engine.  the one at the super bottom.  oops.

 

thanks to both of you, jimbo and bewing!  that was frustrating.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

This was SOOO frustrating but I finally figured it out with the clue in the text "...click on each liquid engine..."

Too bad I didn't know the terminology anywhere well enough by this stage to know which type of engine is which. I had to read this thread a couple of times before I realised the relevant parts.

I *WISH* the action items for each step of the tutorials were bullet pointed and used exact names. Reading through all that stuff might add flavour but it's a pain in the neck! Especially with the text sized the way it is (yes, I have the UI scaled to 150% but I'm OLD and I can't see, no, not even with my good glasses).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now