Jump to content
  • 0

Favorite spaceship suddenly gone forever


krblman
 Share

Question

So my main ship is a kraken drive SSTO. It took 8 hours to build and is shared on steam.

When I went to send it to rescue a kerbal that got stranded in a submarine, I noticed it wasn't there.

So I went to steam and subscribed to it.

I don't know how to say this, but...

It's still not there.

And I spent all that time on it.

It was, dare I say, a PERFECT kraken SSTO.

And it's just gone.

 

How do I get it back

Link to comment
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 2

It'll probably only take you 4 hours to build it again, and now you have good motivation to make backups of your craft files. As far as life lessons go, that's a cheap one.

FYI, your craft files are stored in:

C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Kerbal Space Program\saves\<savename>\Ships\(SPH or VAB)

Link to comment
Share on other sites

  • 0
8 hours ago, FleshJeb said:

It'll probably only take you 4 hours to build it again, and now you have good motivation to make backups of your craft files. As far as life lessons go, that's a cheap one.

FYI, your craft files are stored in:

C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Kerbal Space Program\saves\<savename>\Ships\(SPH or VAB)

I don't use windows I use Kubuntu, but the game itself is structured in the same way. Thanks, it must've gotten corrupted whilst uploading to steam - something IS wrong with my WiFi card. Anyway thanks, the problem is solved! I used some data recovery tools and got it back and now I have it backed up.

Link to comment
Share on other sites

  • 0
3 hours ago, krblman said:

I don't use windows I use Kubuntu, but the game itself is structured in the same way. Thanks, it must've gotten corrupted whilst uploading to steam - something IS wrong with my WiFi card. Anyway thanks, the problem is solved! I used some data recovery tools and got it back and now I have it backed up.

I use the following script to launch KSP on Ubuntu
 

#!/bin/sh
cd /home/hdw/Desktop/KSP/
cd /home/hdw/Desktop/KSP/KSP_1.11.2
tar cfz ../Backups/1.11.2/SSC_JPL-`date +"%Y.%m.%d-%H.%M.%S"`.tgz saves/
cd ..
rm LastBackup*.txt
touch LastBackup`date +"%Y.%m.%d-%H.%M.%S"`.txt
cd /home/hdw/Desktop/KSP
find . -name 'MiniAVC.*' -exec rm '{}' \;
find . -name 'zKACBACKUP*' -exec rm '{}' \;
find . -name 'PartDatabase.cfg' -exec rm '{}' \;
LC_ALL=C DRI_PRIME=1 time -a -o newtimelog.txt -f "%e" ./KSP_1.11.2/KSP.x86_64

So I always backup my game at every start ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 0
8 hours ago, krblman said:

I don't use windows I use Kubuntu, but the game itself is structured in the same way. Thanks, it must've gotten corrupted whilst uploading to steam - something IS wrong with my WiFi card. Anyway thanks, the problem is solved! I used some data recovery tools and got it back and now I have it backed up.

Glad you got it back. :D

Link to comment
Share on other sites

This thread is quite old. Please consider starting a new thread rather than reviving this one.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...