Jump to content

Magyar Kerbal Rajongck

icram

Recommended Posts

Sok ideig én is a címeres magyar zászlót használtam, aztán gondoltam, hogy vérfrissítek egy kicsit:

8oSgKmp.png

kicsit rossz minőségű, de a játékban nem látszik meg

Én csak felülírtam az egyik alap zászlót, nem fog nekem hiányozni. :)

Edited by jmiki8

Sok ideig én is a címeres magyar zászlót használtam, aztán gondoltam ...

Persze, de ha átküldöd a mentésedet vagy űrhajóidat valaki másnak, akkor az alap zászló fog látszódni.

A képhez ha hozzáadsz egy kis kristály hatást, elmosást, meg fényezést akkor jobban néz majd ki. Ajánlom azt is, hogy maga a háttér, meg a kocka két külön rétegen legyen, mert ha a hatásokat a fekete háttérrel együtt alkalmazod, akkor az is belemoshatja a képbe.

Sőt jobbat mondok, lehetne a háttér átlátszó egy vékony keret kivételével, így olyan lenne, mintha csak egy Rubik kocka lebegne a levegőben.

Ez így egy elég tág megfogalmazás. A játékban kb. 100 fajta irány van amin egy modoló elindulhat.

Mire gondoltál?

Annyira nem tág, kb két részre lehet bontani a dolgot. Egyik ami a játék működésével babrál, másik ami valamilyen tartalmat ad hozzá.

Én például a működésen tudnék sokat változtatgatni, mert programozónak tanulok, szóval ehhez lenne több kedvem.

Konkrét dologra nem gondoltam, mivel először érdemes azzal megismerkedni, hogy mik a határok modolás terén, és utána eldönteni esetleg, hogy valami komolyabba belefog az ember, csak úgy vakvilágba felesleges elkezdeni dolgozni.

Más játékokban is érdekes volt próbálgatni, miket lehet, csak mára azok már nem túl jó alapanyagok modoláshoz, ezért gondoltam, hogy amennyire időm engedi egyetem mellett, ebbe is beletekintgetnék.

Bár mivel a játék még fejlesztés alatt áll, ezért inkább a tartalmi dolgokat érdemesebb erőltetni, mivel azokat kevésbé befolyásolja, ha a készítők nagyon változtatnak valamit a motor működésén. De attól még jó móka lenne, aztán ha valakit ez még érdekel, akkor összedughatjuk a fejünket, hátha még valami komolyabb is kisül a dologból. Bár nekem nem ez a fő célom, hanem hogy próbálgassam adott körülmények mellett mennyire frappánsan tudok megoldani valamit, de attól még lehet később megjön a kedvem valami komolyabb dolog készítéséhez, folyamatos karbantartásához.

@Torraqe: Én a címeres zászlót alapból nem használnám. Engem alapból arra emlékeztet, hogy egy rakás tapló(még a heraldikához se értenek) gazember négy évente egymásnak ugrassza az embereket, miközben ők váltásban fosztják ki az országot. Szóval csak a címermentes!

@Komonyi: És a mondjuk Kerbal Alarm Clock jellegű kiegészítőket hova sorolnád?

Torraqe: Kösz a tanácsot, nem is gondoltam volna, hogy a KSP támogatja a png átlátszóságot. Amúgy nem vagyok olyan igényes zászlók iránt, csak gondoltam, megmutatom, ha már arról van szó.

NWM: Bármennyire is egyeznek a politikai nézeteim a tieiddel, azért nem szeretném hagyni, hogy ezek az emberek kisajátítsák a címert, aminek bitorlásához egyikük sem méltó. Az igen is a magyar címer marad, nem narancs/szegfű címer :).

U.I: kicsit felfrissítettem az aláírásaimat.:

Edited by jmiki8

Annyira nem tág, kb két részre lehet bontani a dolgot...

1. Én már "csináltam" pár alkatrészt, ami annyiből állt, hogy átírtam a cfg állományokat jegyzettömbben, letöltöttem egy mbm és mu átírós programot, majd átfestettem a mintát rajta. Tudok modellezni is régebben dolgoztam studio maxban is (textúrák, UV-mapok). De ez nagyon sokáig tart és nincs most időm rá. Ezeket hívjuk angolul "plugin"-nak. Teljsen új alkatrészek létrehozása azért is nehezebb, mert meg kell határozni a kapcsolódási pontokat, illetve a megfelelő fizikai tényezőket.

Szabályok:

http://forum.kerbalspaceprogram.com/threads/7529-Plugin-Posting-Rules-And-Official-Documentation

Példák:

Üreges űrállomás modul:

http://kerbalspaceprogram.com/hollow-space-station-parts/

Új atomhajtómű:

http://kerbalspaceprogram.com/fatman-series-atomic-rockets/

2. Ezután jönnek a különböző hozzáadott eszközök (addon), például a dokkoló kamera, mechjeb, stb. Ezek nem változtatnak a mentéseken, ha letörlöd őket, akkor visszakapod az eredeti játékot, tehát nem módosítják az eredeti állományokat.

Szabályok:

http://forum.kerbalspaceprogram.com/threads/33079-Addon-posting-rules-May-31-2013

Példa:

Kilővési és keringési pálya számító, illetve végrehajtó (automatizálás):

http://kerbalspaceprogram.com/mechjeb/

Bányász kiegészítő: földtani felmérés, kitermelés, tárolás és hasznosítás:

http://forum.kerbalspaceprogram.com/threads/23979-Kethane-Pack-0-8-4-Find-it-mine-it-burn-it!-Now-w-Toolbar-Critical-bug-fixed

3. Forráskód, dll fájlok, játékban szereplő fizika átírása. Úgy tudom ez hagyományos keretek között tiltott, kérd ki a készítők véleményét.

4. Egy dolog maradt még amiről nem volt szó, ez pedig a legegyszerűbb, saját űrhajók és repülőgépek terveinek közzététele. Természetesen tudom, hogy nem erre gondoltál, de azért megemlítettem.

Fontos: mindig keresnek fejlesztőket, sokszor előfordult, hogy egy komolyabb mod-ot beépítettek az eredeti játékba, a készítő pedig csatlakozott a csapathoz. Ez fizetést is jelent, de mivel ez nem az EA vagy a Blizzard ne számíts sokra. Ha gyártasz egy komolyabb kiegészítőt, mindig tedd közzé a feltételeket (feltüntessék-e a neved, mire lehet használni, mások átalakíthatják-e), illetve a forráskódot, dokumentációt.

--

Hasznos lehet, ha elolvasod a beígért fejlesztések,

http://wiki.kerbalspaceprogram.com/wiki/Planned_features

a felhasználók által javasolt fejlesztések

http://forum.kerbalspaceprogram.com/threads/44952-Already-Suggested-List

és a kerüldendő javaslatok listáját:

http://forum.kerbalspaceprogram.com/threads/36863-What-not-to-suggest

--

Fejlesztők naplója:

http://forum.kerbalspaceprogram.com/threads/17691-Dev-Blogs

--

Itt van még egy állásajánlat játéktartalom tervezőknek (modellezés és textúrázás):

http://forum.kerbalspaceprogram.com/threads/67636-Now-Hiring-Content-Designer

@Torraqe: Én a címeres zászlót alapból nem használnám...

[mild off]

Tudod az a helyzet, hogy nekem abból lett elegem, hogy állandóan azt sulykolták a fejembe (iskolában, munkahelyen, tévében), hogy itt senki nem lehet büszke arra, hogy magyar, vagy az országára, mert akkor "tudjuk ki". Mindenki elfelejti, hogy a nacionalizmus nem egyenlő a hazaszerettel. Voltál már külföldön? Ha Franciaországban jársz és angolul szólalsz meg, vagy tört franciával a legtöbb helyen nem szolgálnak ki. Ugyan ez igaz a legtöbb nyugati országra, anglia kivételével nem tudnak angolul, az olaszok is megsértődnek, ha elmész hozzájuk és egy szót nem tudsz a nyelvükön. Én meg megkapom az osztrákoktól meg a németektől, hogy ősbunkó vagyok, ha jó napottal köszönök. WAS?, WAS? ordítják a fülembe, van akit évek óta látok ide járni, vonat jegyet sem tud kérni. Csak annyit mond: GYÖR; ez a köszönés, az ide óhajtok utazni ekkor meg ekkor, meg a viszontlátásra.

Arról persze nem szól a fáma, hogy azok a "fejlett" országok, akik minket elítélnek pár hülye miatt, akik a fÅ‘városban vagy máshol egyszer-kétszer fölvonulnak, szépen rejtegetik a saját portájukat. Hallottál már az Okszitánokról? A második vh. után még egész Dél-Franciaország ezt a nyelvet beszélte, De Gaulle rasszista politikája nyomán kijelentették, hogy egy nyelv van, kisebbségek pedig nem léteznek. Ez lényegében katasztrófát jelentett a Bretonok, Okszitánok, ÃÂrpitánok, Baszkok, Katalánok és Korzikaiak számára. Még 1960-ban is megölhettek, ha okszitánul szólaltál meg Lyon-ban. Most "csak" megvernek. A nyelvpolitika azóta sem változott. Nálunk 1000 aláírás után be lehet jegyeztetni egy kisebbséget, politikai, kulturális, nyelvi és média támogatással. Ajánlom figyelmedbe az M1-en a nemzetiségi műsorokat hétfÅ‘ reggel vagy máskor.

Nem sokan tudják, de Svédországban 1975-ig sterilizálták a cigány nemzetiségieket, tudtuk nélkül, arra hivatkozva, hogy országidegenek. Ã…Âseik már 400-éve Svédországban élnek.

Az amerikaiak atombombát robbantottak egy atollon, előtte a teljes őslakosságot erőszakkal kitelepítették. A bomba (Castle bravo) nem várt "eredményeket" hozott, a reakcióban a semlegesnek ítélt lítium-7-es izotóp is részt vett, ami a bomba reaktív tömegének a 60%-át adta. A 15 megatonna ötszöröse volt a tervezett energia kibocsátásnak, mondanom sem kell, hogy a radioaktív poreső (fallout) az őslakosok új szigete felé vette az irányt, mindenki sugárfertőzött lett, vetélések, rák, halál évtizedek múlva is. A Bikini-atoll a mai napig olyan radioaktív, hogy nem térhettek vissza.

Anglia és az összes többi gyarmatosító, az afrikaiak vérén és verejtékén gazdagodott meg, megosztották a helyi népességet, kasztokat hoztak létre (tuszik, hutuk), az egyiket pártolták a másikat elnyomták, egész népeket vágtak ketté vagy háromfelé mesterséges határokkal. Az eredmény látható, a második kongói háború (afrikai világháborúnak is hívják) egy évvel az első után kezdődött meg 1998-ban, 2003-ban ért véget, a halottak száma talán a 6 milliót is eléri. A konfliktus végével 3 új háború robbant ki. Ezek a mai napig tartanak. Az európai nyelvek fokozatosan kiszorították a ez eredetieket, ezért ma a legtöbb afrikai nyelv vagy eltűnt, vagy kihalóban van. Kultúrájuk még kitart, de erősen pusztul a nyugat hatása miatt. Jelenleg az USA és Kína vív egyfajta nyersanyag hidegháborút a földrészen.

Ez csak néhány példa azokról az országokról, amelyek lakosai vagy vezetői erkölcsi világítótoronyként elítélnek minket. Ez azért is a képmutatás teteje, mert ők jenleg is kizsákmányolják a többi földrészt, csak Amerika a széndioxid kibocsátás 30%-áért felelős, miközben lakosság az Föld kb. 4%-a. A nyugati országok, Ausztrália, Új-Zéland és Oroszország használják a Föld nyersanyagainak közel 70%-át. Eközben a De Beers gyémántforgalmazó és más cégek, Botswánában a kormány segítségével kitelepítették a Szan népet egy olyan területről, ahol már 10000-éve élnek.

Néhány hasznos olvasnivaló:

http://en.wikipedia.org/wiki/Human_experimentation_in_the_United_States

http://en.wikipedia.org/wiki/Compulsory_sterilization

http://en.wikipedia.org/wiki/Bikini_atoll

http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Crossroads

http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Condor

http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Northwoods

http://en.wikipedia.org/wiki/Mkultra

http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_WASHTUB

Annyi a különbség, hogy mi mindig kirakjuk a kirakatba a bűneinket, hibáinkat, ők meg elrejtik, vagy lekicsinyítik azokat. Szerinted miért nálunk a legnagyobb az öngyilkosságok száma? Olyan országok előznek meg a nemzeti elégedettség skálán minket, mint Ghána, Nikaragua, Vietnám vagy Irán (ahol egy vallási diktátor löveti a népet)!

Miért kéne bárkinek szégyenkezni, egy olyan címer miatt, aminek egyik felét majd 1000 éve hozta egy katalóniai királyunk felesége, a másikat meg egy Bizáncban nevelkedett hercegünk? Azért, mert egyesek kisajátították? Mert a csapból is a nemzeti szó folyik? Ha annyira nem érdemelnek tiszteletet a politikusaink, akkor miért adunk mégis annyit a véleményükre, vagy a viselkedésükre, hogy undorodjunk saját jelképeinktől és magunktól?

Több családtagomat is ki akarták végezni a nyilasok (csak a szerencsén múlott, hogy megmenekültek), vagy az amerikai vadászpilóták lőtték őket szórakozásból szántás közben, más rokonaim zsidókat mentettek meg, "jutalmuk" általában az lett, hogy kuláknak nyilvánították őket, elvették jószágaikat, kis földjeiket. Egyeseket a házukból is kidobtak. Kárpótlást sosem kaptak. Büszke vagyok arra amiket tettek. Tudom és elismerem, hogy a magyar kormány illetve a lakosság egy része aktívan támogatta 500000 zsidó magyar honfitársunk szégyenletes kitoloncolását és elpusztítását. Hibásnak tartom a Horthy szobrok és egyéb emlékművek elhelyezését. Ennek ismeretében, kérem engedtessék meg, hogy (megfelelő konteksztusban) használjam nemzetünk jelképeit és büszke lehessek arra, hogy magyar vagyok.

[/mild off]

Tl;dr:

El akartam kerülni, hogy megint összetéveszék a zászlót az olasszal, a tádzsikkal vagy a kurddal. Illetve nekem azon felül is, hogy jelképünk, tetszik a címer, mert szépnek tartom a színeit, kidolgozását. Kicsit feldobja a trikolórt.

U.I.: Máskor ne offolj, mert kapsz tőlem megint egy nagy off esszét. :):wink:

@Torraqe: Valamit félreértettél. Nekem csak annyi bajom van a címeres zászlóval, hogy a rendszerváltozás óta a sok ünnepély után már pavlovi reflexből várom tőle az úszítást, a kölökkoromban használt natúr zászlós ünnepségekről inkább a sörben virsliben bővelkedő majálisok maradtak meg. No ezért preferálom a natúr kivitelt.

UI: különben meg nem minden nyugaterurópai gyökér, csak nagyobb részük, valamint ÃÂzsiából és Amerikából többet raboltak, és jelenleg számukra európa keleti fele is egy másik földrész.

@Torraqe: Valamit félreértettél. Nekem csak annyi bajom van a címeres zászlóval, hogy a rendszerváltozás óta a sok ünnepély után már pavlovi reflexből várom tőle az úszítást, a kölökkoromban használt natúr zászlós ünnepségekről inkább a sörben virsliben bővelkedő majálisok maradtak meg. No ezért preferálom a natúr kivitelt.

UI: különben meg nem minden nyugaterurópai gyökér, csak nagyobb részük, valamint ÃÂzsiából és Amerikából többet raboltak, és jelenleg számukra európa keleti fele is egy másik földrész.

Nyugi nem akadtam ki, nehogy azt hidd, hogy valami vérgőzös mentegető vagyok, de néha rámjön a szófosás. :)

Egyébként nem itélek el valakit pusztán azért, mert amerikai, a kormányuk intézkedéseivel nem értek egyet, illetve azokkal akik bedőlnek nekik és nem igazán érdekli őket, hogy mi történik másokkal a külpolitikájuk nyomán.

Na nem offolok többet, mert kidobnak.

Itt, a nemzetközi részlegen szerintem bármiről lehet beszélni (igaz, a fórum szabályzatának keretein belül), hiszen nincs téma definiálva, csak az, hogy ne zulu vagy hindi nyelven, hanem leginkább magyarul folyjon a beszélgetés.

Én is csak annyit tennék hozzá ehhez a témához (bocsi, engem is érdekel :D), hogy akármennyire is gyarmatosító volt (és talán még mindig az) a Nyugat, mi az ezeréves történelmünk során mindig próbáltunk hozzájuk felzárkózni (sajnos ezt a különböző történelmi katasztrófáink - tatár, török, habsburg, trianon - nem engedték). Nem szabad elfelejteni, hogy a modern Oroszországot is egy ex-KGBs ember vezeti, egy olyan korábbi szervezet vezetője, amelytől nem állt távol a megfélemlítés és gyilkosság, ha az érdek azt megkívánta. Továbbá Oroszországnak is vannak birodalmi törekvései, és nem egészen vagyok abban biztos, hogy ha mondjuk feléjük kezdenénk elmozdulni, nem akarnának-e betörni a piacainkra, mint most az EU (Fehéroroszország, Kazahsztán, és még pár fejlett és rendkívül demokratikus ország jó példa erre). Rengeteg hibája van a nyugati országoknak, de én inkább élek azoknak az országoknak a közösségében, ahol nem teszik el láb alól/börtönzik be a politikai/gazdasági ellenfeleket, vagy nem tetsző újságírókat, valamint ahol valódi többpártrendszer van.

A címer kisajátításával pedig egyetértek, nagy kár, hogy ma már ha véletlenül kintfelejtesz egy címeres zászlót egy nemzeti ünnep után, már te vagy a fasiszta neonáci.

És hogy visszatereljem a szót a KSP-re:

Kijött a legújabb Danny2462 videó :D

Amúgy csak én vagyok az, aki úgy látja, hogy kissé romlott az élvezhetőségük a videóinak? A régiek érdekesebbek voltak.

Edited by jmiki8

Itt, a nemzetközi részlegen szerintem bármiről lehet beszélni (igaz, a fórum szabályzatának keretein belül), hiszen nincs téma definiálva, csak az, hogy ne zulu vagy hindi nyelven, hanem leginkább magyarul folyjon a beszélgetés.

hát igen kicsi az esély, hogy egy exikói fórumon a magyas diskura politikai tartalma miatt el legyen vágva.

Különben meg érdekes, hogy a neonácikat emlegeted, mikor azok inkább az árpádsávos zászlókat használnak mikor azt a két "szent népet" "magasztalják", amelyiket mindenütt útálják, hol nyíltabban, hol tagadva. Nekem képt bajom van a "köztársasággal" - az egyik, hogy azóta megy a nemzeten belűli uszítás. Utáljuk amásik magyart, mert a másik pártra szavaz, útáljuk a tanárokat, mert nem akarnak a röhely bérért heti 40 órát adni, útájuk az orvosokat, mert elfogadják a hálapénzt(találd ki mennyi hálapénzt kap egy patológus), ahhelyett hogy megelégednének a gyakran semmire sem elég béreikkel, utájuk a rendőrt, meg mindenkit, aki szemben áll a kormány kizsákmányoló politikájával, holott tapasztalatom szerint apolitikusokat leszámítva a többség mindenütt egyszerűen tisztességgel végzi a dolgát. A másik meg az ország kiárúsítása. Veled ellentétben én azt vallom, hogy inkább egyenlő félként az orosszal vagy akár bármyelyik diktátorral, mint nyugat gyarmataként.

Szerintem a Danny video olyan mint volt(eszement ötletek, vursli zene, kerbal holocaust...), szimplán csak ráuntál.

Más, van valaki, aki keményen nyomul a FAR-al? Lenne némi szakértői diskura, meg alfa-teszt, mielött kilöknék néhány gépet a spaceport-ra.

• 5 weeks later...

No de kihalt ez a fórum. Azt hittem hogy már nagyban készül a magyaros mod, amelyben harcsbajszos kerbálok ostort csattogtatva vágtatnak űrlovaik hátán az űrrónákon át...

No mindegy ha mod nem készül, én addig az új verziót várva leforditottam a Kerbálwikit magyarra.

Hja! Boldog április elsejét!

No a naptól függetlenül tényleg le lett néhány lap fordítva, akinek valami hozzáfűznie valója van, hát tegye!

Tök jó! Van jó pár ismerősöm, aki nem tud angolul, biztos hasznos lesz. Én angolul tanultam meg a KSP-t, meg úgy általában az űrrel kapcsolatos dolgokat, annyira, hogy a legtöbb dolognak nem is tudom a magyar nevét xD

No örülök, hogy valakinek tetszik, mondjuk én se vagyok egy űrhajózási szótár, úgyhogy néhány helyen tükörfordítást alkalmaztam(ami lehet hogy hibás). Többek közt azért tüntettem fel szögletes zárójelben az angol megfelelőjét is. Mondjuk a szögletes zárójellel valamit kezdenem kell, mert az alcímekre nem lehet tőle hívatkozni - ezt félórája be kellett látnom...

Szóval az építő kritikát, javaslatokat, ötleteket, segítséget szivesen fogadok.

Szabadosan fordítottam, ami nyílvánvaló hülyeség (pl keresztszorzást emleget vektoriális szorzás helyett az angol verzió - ahogy látom a többi meg róla fordít), itt-ott átszerkeszettem, megtoldottam.

Ami meg felesleges hagytam a ***-ba! Ami meg úgy is változni fog nem bolygattam...

Mondjuk a tutorial részt felesleges fordítani, mert csupa baromságot hordanak benne össze...

Apropó jmiki8! A te politikailag korrekt magyar zászlód a Kerbál Űrközpontom hivatalos zászlaja lett! Köszi!

No most, hogy mindenki ízlés szerint szavazhatott a redvás szendvicsre vagy a gennyes tusra, már feldobnám a témát. Kinek hogy tetszik a 23.5?

Saját vélemény: A hajtóművek elbalanszírozottak, némileg pofátlan 20-as strapabírást adni a cluster-hajtóműveknek, a hozzávaló csatlakozási háló színvonalától akármelyik komolyabb modernek leszakadt volna a pofája szégyenében...

Az aszteroidákbólmeg majd meglátjuk mi lesz...

A lámpa meg mindenféle színben pompázhat! Ej, szerintem akinek ez volt a beállítások közt a legnagyobb hiánya, annak jelenlétében nem hajolnék le a szappanért a zuhanyzóban...,

Nekem őszintén tetszik a 23.5. Tényleg nagyon OP és unrealisztikus, azon javítaniuk kell. Legyenek az új hajtóművek erősek, de ne maradjanak ilyen hatékonyak. Az aszteroida-vadászat viszont jó dolog. :D Kicsit olyan előregyártott rakéta érzését kelti a szupernehéz elemekből épített hajó... De legalább az én trabant gépem is elviseli, ha 2 narancs tanknál többet szeretnék az űrbe küldeni. :D Bár az tényleg nagyon unrealisztikus (még a játékhoz mérve is), hogy egy 200 tonnás űrállomást is pályára állíthatsz egy kilövéssel. Az ion hajtóműveket ért változtatások szerintem értelmesek, mert amíg nem oldják meg, hogy az időt gyorsítás közben is fel lehessen pörgetni, addig iszonyat unalmas lenne a másfél órás várakozás (ez egy játék). A lámpákat eddig észre se vettem. :D

Edited by jmiki8

ÃÂgh! Az iont meg én nem vettem észre! No hiába én csak műholdhoz használom, és mivel a távközlés még nem 23.5 kompatibilis...

Ez igen! 0.5-ről feltólták 2-re a tolóerőt miközben talán a fele áramot fogyasztja! A második gondolatom az volt, hogy Torraqenak szerintem kicsordult a könny a szeméből amikor ezt meglátta! Az első meg az, hogy most összeütök egy ion-hajtotta SSTO-t. Most ránéztem, hogy van már a fórumon ionos repülőklubb is - regisztrálok az imgurra, és agyonsokkolom őket, ha az ion-SSTO-m teljesen kész lesz! :D - Talán még a Wikit is hanyagolom addig... /igen nyertél, utcahosszal ez a legirreálisabb része a kerbálnak

Neked milyen géped van, nekem is csak egy Athlon-II-X4-esem van 4GB-nyi rammal, de azért a feltett monstrumokkat is simán kezeli (mondjuk a FAR miatt néha belassít a gigarepcsiknél, vagy a vizális efeketeknél), 500 elemig nincs gondom?

A másik amit alig várok, hogy mikor kezd el valaki az aszteroidákból gúlát építeni, vagy éppen tekézni velük!

• 3 weeks later...

Hellosztok!

Lenne egy kérdésem hozzátok, eldöntöttem hogy a következő frissítés után (remélem még tavasszal) megveszem a KSP-t, a kérdésem az lenne, hogy ti hol vásároltátok meg, steamről nem akarom, de láttam más oldalakat is ahol árusítják és olcsobban mint a hivatalos oldalon, hogy őszinte legyek a hivatalos oldalt megbízhatóbbnak tartom és ha már megveszem, akkor szeretném ha a pénzt a valódi fejlesztők kapnák.

Szóval szerintetek van értelme a hivatalos oldalról vásárolni?

Mondjuk én a steamen vettem, de senkinek se óhajtanám reklámozni. Nem árt, hogyha megnézed a hivatalos oldalon lévő fizetési lehetőségeket. No az kényszerített rá engem a steamre.

Miért, a hivatalos oldalon lehet sima bankártyás fizetéssel is vásárolni, én úgy néztem legalábbis vagy te mire gondolsz mi nem tetszett?

Mondjuk a steam is biztos megbízható, de csak emiatt a játék miatt nem akarok regisztrálni rá.

Egyébként köszi a választ, ez is több mint a semmi.

Az, hogy amikor még én vettem, akkor még csak PayPal volt. No olyanom meg nem volt, csak Visa. A Steamen meg nekem is ez az egyetlen játékom, és kb. ugyanúgy viszolyogtam tőle mint most te. Mondjuk annyi gebasz van vele, hogy kérlelhetetlenül csak a legfrissebb verziót lehet náluk elérni a játékokból (ami miatt nem árt néha lementeni egy jobb kiadást), de legalább nem akarják az emberrel minden oprendszerre külön megvetetni a cuccot. (Most nem a Kerbalra gondoltam, de van olyan game amelyiknél külön licencet követel a Windows, Mac és a Linux verzió, miközben a steamen egy vásárlás után akármelyikre felteheted). Valamint ugye vannak leárazások.

Moralizáljunk: a Steam, Desura, Gog, Greenman stb. nem kiadok mint az EA, csak független árusítók, azaz nem szívatják szét a fejlesztőket mint egyes kiadók, és nem nyúlják le olyan gusztustalan módon mint az Apple. (szimplán nincs meg a hatalmuk hozzá)

Viszont ha van olyan bankkártyád, amivel közvetlenül is tudsz vásárolni, és nem a leárazás, hanem a mindet a fejlesztőknek gondolat hoz lázba, akkor hajrá. Én is ezt akartam anno, ha lehetne most is ezt választanám, de mondjuk a Steam miatt se száradtak még le a golyóim.

Köszi a teljes körű választ!

Igazából, ha jól néztem steamen is 27 dollárért vesztegetik, szóval mível nekem a mastercard fizetés is megfelel, sok érv nem szól a steam mellett.

• 2 weeks later...
Köszi a teljes körű választ!

Igazából, ha jól néztem steamen is 27 dollárért vesztegetik, szóval mível nekem a mastercard fizetés is megfelel, sok érv nem szól a steam mellett.

Steamen viszont elég gyakran szoktak leárazások lenni. Akár 25-40%-kal. Ha még nem vetted meg, most nyár elején talán még lesz valami akció.

Igen, a múlkor láttam az oldalon, hogy az adott nap éjféléig leárazás volt steamen, de mivel nem is vagyok regisztrálva meg sem próbáltam csak emiatt belépni, amúgy azt a 6ezer forintot hajlandó vagyok rákölteni, a mai játékpiacon ez még olcsónak is számít, remélem ez nem hangzott nagyon sznobnak...

De most, hogy a karrier mód miatt van egy kis csúszás a következő frissítésig, még lehet átgondolom a dolgot :)

Mégis mi milyen hibaüzenetbe botlasz azzal a nemzetközi űrállomással? Az egy alfa tesztes cucc - a hibajegyzéknek még a hosszától is lúdbörzödtem.

This thread is quite old. Please consider starting a new thread rather than reviving this one.