Search the Community

Showing results for tags 'rover wheels'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • General
    • Announcements
    • The Daily Kerbal
  • Kerbal Space Program 2
    • KSP 2 Discussion
  • General KSP
    • KSP Discussion
    • Suggestions & Development Discussion
    • Challenges & Mission ideas
    • The Spacecraft Exchange
    • KSP Fan Works
  • Gameplay and Technical Support
    • Gameplay Questions and Tutorials
    • Technical Support (PC, unmodded installs)
    • Technical Support (PC, modded installs)
    • Technical Support (PlayStation 4, XBox One)
  • Add-ons
    • Add-on Discussions
    • Add-on Releases
    • Add-on Development
  • Community
    • Welcome Aboard
    • Science & Spaceflight
    • Kerbal Network
    • The Lounge
  • Making History Expansion
    • Making History Missions
    • Making History Discussion
    • Making History Support
  • Breaking Ground Expansion
    • Breaking Ground Discussion
    • Breaking Ground Support
  • International
    • International
  • KerbalEDU Forums
    • KerbalEDU
    • KerbalEDU Website

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website URL


Skype


Twitter


Location


Interests

Found 7 results

  1. Whenever I deploy a fairing, Any rover wheels inside the fairing are destroyed for some reason. In my recent design the rear wheels kept popping so I kept rebuilding the fairing and trying again. At some point I finally gave up and launched without a fairing. I managed to still get my rover to it's destination, However I'm planning to send a much larger rover later on. I can't keep having my wheels popped without any engineers ready to repair, My current engineers aren't even high enough level to repair wheels!
  2. Hello everyone. So I'm a HUGE fan of racing, as you may know, and I'm creating a racing series. But when I'm setting up the cars for the race, I'm continually confused on one very important thing: Suspension. I know the wheels have settings for this (I mainly use the TR-2L for 90% of my cars,) but I have no idea what they do! Please advise
  3. Anyone else have the problem of having a 4x4 rover wheel but it seems that 3 wheels roll faster than that single one and it makes the rover circle until it points at a certain point and drives straight all the way? I seem to have that problem with my rovers. Even in a 6 wheeler.
  4. Are You Tired Of Those wheels running @ 20 m/s ? We Have A solution ! Presenting ! Racing Wheels by ElectronYear.co These wheels can reach 100 m/s(without a Jet or Rocket engine.) if the design of the vehicle is good. Install it like any other mod. Place the folder in Game Data folder of KSP's directory. I'm Planning to make Special ElectricCharge Storage Units and ElectricCharge generators. Thanks, Feel Free to Give advice as this is my first mod. Download From SpaceDock : http://spacedock.info/mod/732/Racing%20Wheels THE SOFTWARE IS PROVIDED "AS IS", WITHOUT WARRANTY OF ANY KIND, EXPRESS OR IMPLIED, INCLUDING BUT NOT LIMITED TO THE WARRANTIES OF MERCHANTABILITY, FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE AND NONINFRINGEMENT. IN NO EVENT SHALL THE AUTHORS OR COPYRIGHT HOLDERS BE LIABLE FOR ANY CLAIM, DAMAGES OR OTHER LIABILITY, WHETHER IN AN ACTION OF CONTRACT, TORT OR OTHERWISE, ARISING FROM, OUT OF OR IN CONNECTION WITH THE SOFTWARE OR THE USE OR OTHER DEALINGS IN THE SOFTWARE.
  5. In 1.1.0, at least for me, rover wheels placed on armored vehicles often get the "Wheel blocked: Yes" and "Motor: Inoperative" status. I don't see this issue on very simple cars with no structural parts, but it makes riding almost every armored vehicle much harder than normally. Such wheels create heavy ground friction about the same as of non-wheel parts, and won't respond to control inputs. They also tend to slightly sink into the ground, and sometimes make the vehicle "jump". Can someone help me resolve the problem, please?
  6. The wheel suspension leaves some space between the wheel and the vehicle's body to place some parts, like rover's batteries. Theis was very usefull in 1.05 but since 1.1 it makes wheels blocked and "engine inoperative". Woth to mention I carefully placed these batteries not to touch the wheel even when turned. It's safe amount of space to let the suspension work too. The change made my already deployed rover useless. Any space is valuable and I miss the one between the wheels and the rover's body. Above is my rover with bateries placed on its sides. It's not the best angle of view but the batteries and wheels are well separated. No wheel can roll nor turn, however.
  7. Hi all, I am having an issue where if I rotate rover wheels anywhere from 45 degrees from default orientation or greater, they will not accelerate my rover. The wheels will turn but not accelerate. I've done extensive testing and found this to occur even with good ground clearance, anywhere from one to all axles powered and regardless of vehicle mass or root part orientation. I can't see a reason why wheels wouldn't be performing normally, in terms of acceleration, in any orientation because well... its a wheel. Screenshots below showing default orientation, 45 degrees and 90 degrees. DEFAULT ORIENTATION (WORKS) 45 DEGREE ORIENTATION (DOESN'T WORK) 90 DEGREE ORIENTATION (DOESN'T WORK) Thank you for your time,